L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.496
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.065

dimecres, 2 de juny del 2010

NOTA DE PREMSA: Transvasament Xúquer-VinalopóNota de premsa envidada pel Bloc Nacionalista Valencià de Simat

Davant el recent acabament del túnel de Barxeta del transvasament Xúquer- Vinalopó, el col.lectiu local del Bloc de Simat expressa;

_ El nostre total recolzament al col·lectiu Xúquer viu.

_ El nostre convenciment de que els transvasaments no són, de cap manera, la solució per les conques, suposadament, deficitàries. Els transvasaments possibilitaran que en un futur, no gaire llunyà, habiten més conques deficitàries.

_ La nostra preocupació pel problema de la intrusió marina a les terres de la Ribera i la Safor- Valldigna, que s'agreujarà en ser bombejada l'aigua des de l'Assut de la Marquesa.

_ Ens amoïna l'anunci de la utilització de part dels cabals transvasats per a ús de boca, en contra del que se'ns havia dit.

_ La nostra solidaritat amb els llauradors de la Ribera i de l'Horta Sud usuaris tradicionals i històrics del Xúquer.

_ En contra del que diuen alguns, l'aigua no sobra, no sobra mai ni en cap lloc, els rius fan el seu paper ecològic en tributar al mar les aigües que arrosseguen fertilitzant la terra i omplint el aqüífers.
.