L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 30 de juny del 2010

L'arena de la platja


L'arena que trasvassem al final de la primavera s'amuntona sempre al mateix lloc i forma més duna de protecció respecte als edificis que els replanets que existien fa vints anys a tots els llocs de la platja,
Caldria replantejar si després de l'observació que tots els anys passa igual, és el millor mètode per a la platja de Tavernes. Al respecte ens dieun alguns entesos,que l'arena -o si voleu la sorra- pressumptament és de riu, no és propia de la zona. No tenim la certificació del fet però seria interessant que ens contareu ací, a la Cotorra, quin és l’origen si algú el coneix d’aquesta sorra que s'amuntona des de la farola fins a Xeraco, i es retalla des del Canal fins a la farola.
A la foto podeu vore el moment actual. Com a comprovació estan les escales, repletes per la sorra que pel temps han anat dipositant els caminons, i de la qual desconeixem l'origen.

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A partir d'aquest mes, comença a erosionar-se la part nord i s'acumula arena a la part sud degut al vent tèrmic. Recorda la foto i a l'agost parlem.

El sabut ha dit...

Enguany que la caseta principal de la creu roja s'ha arraconat, el vent ha agafat força i ha erosionat més la zona de la puerta del sol.
És evident que d'avant d'on no troba obstacles circula amb més força i erosiona molt més. Amb això no vull dir que les construccions són beneficioses, vull dir que degut a les construccions, a les obertures de les mateixes es creen canals de circulació de vent que provoca clots a la vora i bancs d'arena als voltants. Arena que perteneixia abans a la línia de costa i que ara s'amuntona dins la mar esperant a ser emportada cap a Denia seguint la corrent del mediterrani.
Es possible que a la fugida es trobe amb platges situades més perpendicularment i es quede allí com és el cas de Gandia.

La sol·lució passa per atacar els clots que es formen puntualment i no en soltar arena de forma descontrolada. Això ho pot fer la brigada de l'ajuntament amb una pala i un operari tots els dies, en un començament i de quan en quan per a mantindre el que ja s'ha fet.

Perdó per la parrafada però a més d'una opinió és una sol·lució basada a l'observació.