L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 2 de juny del 2010

Tavernes recupera les dues banderes blaves


Tavernes ha obtingut enguany dues “banderes blaves”, una per a cadascuna de les platges que té la ciutat: la genérica “Platja de Tavernes” i “La Goleta”.
Satisfacció per tant el que hem de tindre els vallers i valleres i més perquè, després d’anys i anys, en concret nou perquè es va pèrdre el 2002, “La Goleta” recupera la “bandera blava”, un distintiu que no hauríem d’haver perdut i que, en veritat, hem tardat massa a recuperar.
De tota manera, enhorabona als nostres responsables municipals i esperem que siga una bona empenta, almenys promocional, i més vistes les circumstàncies que travessa el sector turístic a la nostra platja on, en paraules d’un professional del sector, “fins ara no s’estava llogant pràcticament res”.
A la comarca de la Safor la relació de banderes blaves ha estat, de nord a sud geogràfic, la següent:
1. Tavernes de la Valldigna: La Goleta i Tavernes de la Valldigna
2. Xeraco: Xeraco
3. Gandía: Nord
4. Bellreguard: Bellreguard
5. Miramar: Miramar
6. Piles: Piles
7. Oliva: Pau-Pi i Aigua Blanca
La “bandera blava” és una distinció que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), i que premia aquelles platges que gaudeixen de qualitat en les seues aigües, es fa un treball de promoció i educación ambiental.
Al País Valencia enguany n’onejaran 108 entre platges i ports esportius.

-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara ja poden llevar la que oneja a la goleta des de fa uns quants anys i que està tota desfeta.

Anònim ha dit...

Em plantege quins són els criteris de concessió perquè, la platja segueix exactament igual que l'any passat, que el 2007, el 2005 o el 2002. Les mateixes mancances i les mateixes virtuts de sempre, i no sabem quins criteris feien que abans no fora bona per a la bandereta i enguany si.
Esperem que almenys aprofite perquè millore un poc.

Anònim ha dit...

Ací tens:
http://www.adeac.es/nuestros_programas_s_1.html

això pareix ser que es presenta el que tindrà i després venen a revisar-ho.

Juanjo ha dit...

No estoy de acuerdo con el segundo anónimo. En el 2009 no debería haber tenido la bandera azul. En los años anteriores sí, al menos en los años que hubo playa accesible en la plaza de alcudiola.
A alguien del ayuntamiento se le ocurrió la brillante idea de cambiar de zona, como siempre sin tener ni idea que iba en contra de las recomendaciones de bandera azul(como la mayoría de decisiones que toman). Pero como al final todo esto de la bandera no es mas que política, pues ahí la tienes.

¿Se sabe ya quienes van a gestionar la playa?

Anònim ha dit...

Sóc el segon anònim: jo NO ho plantejava des del punt de vista de l'accessibilitat, pensava en altres situacions de la platja quan a arena, situacio dels serveis de dutxes i llavatoris, la neteja que es fa i que no ha canviat en anys perque la fa la Diputació, l'abocament d'aigues de les partides que es feien i es fan...
Tot això fa anys que es igual.
I per tant no veig clar perquè unes normes ara donen i ara neguen.

Anònim ha dit...

Tampoc hi ha urgències des de fa anys! que pareix que no interesse a ningú.

No voldria que es quedareu amb cara de bovos davant una urgència d'algun familiar o de vosaltres mateix a la porta del centre, "tancada" per suposat.

plageret ha dit...

Ara tenim bandera blava i la platja plena de banyistes.

Falten les passarel·les, les papereres, el funcionament dels llavapeus , cartells informatius, accessos a minusvàlids, socorristes, si passa algun accident, li tirem la bandera blava i que s'agafe fort d'ellla, o que s'han fuegue.....

platgeret ha dit...

Ara tenim bandera blava i la platja plena de banyistes.

Falten les passarel·les, netejar l'arena, les papereres, el funcionament dels llavapeus , cartells informatius, accessos a minusvàlids, socorristes, si passa algun accident, li tirem la bandera blava i que s'agafe fort d'ellla, o que s'han fuegue......