L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 11 de juny del 2010

El PP recorre a les querelles per combatre les pressions de l'oposició


El PP està arraconat per l’oposició pel cas de corrupció política Gürtel i per a intentar reduir les crítiques i la fiscalització del membres del PSPV, Compromís i EUPV sembla ser vol recórrer a les querelles.
El foc judicial contra l’oposició l’obria el PP contra la diputada de Compromís, Mònica Oltra per un pressumpte delicte de desobediencia a l’autoritat en el cas de les càrregues de la policía en el Cabanyal. Dos dies després de declarar, el PP va interposar una querella contra Oltra que se sumava a l’anterior i que ha sigut desestimada. El món al revés, querelles del Govern contra l’oposició.
El que més crida l’atenció de la querella contra Oltra és que va ser presentada per pesos pesants del PP, tant del partit, com del Consell i les Corts, des del conseller i portaveu, Rafael Blasco, passant per Vicent Betoret, alcalde de Vilamarxant i delfí de Rus, i per acabar amb la secretària general del PP de Castelló, mà dreta de Fabra i diputada autonòmica, Marisol Linares. També de l’ajuntament de València es van voler personar tres regidors, entre ells un tinent alcalde com Alfonso Grau.
Segons la premsa que ha tingut accés a la querella, la intenció era personar-se com a acusació particular, no se sap si per pressionar els jutges o directament per tindre accés directe al sumari. El fet és que demanaven que el delicte fóra resistència a la autoritat, cosa que suposa una inhabilitació de 10 a 15 anys per a desenvolupar càrrec públic. Una bona manera de deixar fora de joc un dels principals estilets de l’oposició a Les Corts, la diputada de Compromís, Monica Oltra.
La querella va ser desestimada només aportava quatre fotos i en cap d’ella es representava la resistència que denunciaven. Segurament el TSJ obrirà judici a Oltra per faltes per desobediència lleu. No hi haurà inhabilitació, però sí el tràngol de la banqueta.
Esquerra Unida tampoc no s’ha salvat de les amenaces judicials, personificades en la figura del president de la Diputació, Carlos Fabra. No els eixir la jugada del tot bé i el TSJ va absoldre la diputada Marina Albiol per unes suposades injúries i calumnies contra el líder del PP de Castelló: repartir uns adhesius sarcàstics en les festes de la Magdalena.
També ahir el president de la Generalitat, Francisco Camps, va amenaçar el síndic del PSPV, Ángel Luna, i va assegurar que espera que la Fiscalia actue contra ell per les seues “insídies”. Luna havia comparat els sobrecostos de la Ciutat de les Arts i les Ciències, d’un 269% del cost inicial, amb els del Palma Arena de Mallorca, d’un 100%, i pels quals s’ha processat l’expresident balear, Jaume Matas. Luna va preguntar quants Gürtels cabien en 600 milions de sobrecostos.
La sang no ha arribat al riu per ara, però aquestes pràctiques d’acoquinament són utilitzades sovint per reduir la fiscalització exercida pels membres de l’oposició.

Resum de la premsa diària
-