L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 13 de juny del 2010

Compromís denuncia en les Corts la marginació del Consell del PP a les Escoles de Música


El grup Compromís-Bloc ha presentat un conjunt de preguntes en les Corts Valencianes perquè la Generalitat justifique la dràstica retallada de subvencions a les escoles de música del País Valencià i que posa en perill la continuïtat del 80% dels centres per al curs que ve.
Compromís considera que “la situació és indignant, amb un Consell paralitzat des de fa molt temps, involucrat en presumptes casos de corrupció i que, a més, condemna a desaparèixer a les escoles de música i, per tant, al futur de les societats musicals”.
Els nacionalistes tenen una cosa ben clara i així ho afirmen en les Corts: si no hi ha escoles de música, no hi haurà societats musicals i ens quedem sense un pilar bàsic de la cultura valenciana.
Compromís li ha preguntat al conseller d’Educació, Font de Mora, si és conscient que, les grans retallades aprovades i publicats l'1 de juny en el DOCV, condemna a la precarietat als centres d'educació musical i si llevar diners, es la forma que té la Generalitat del PP de donar suport a les escoles i als conservatoris.
Finalment demanen una reflexió al Consell perquè modifique a l’alça les ajudes a les escoles de música i augmente la subvenció per a garantir un sistema de qualitat.
El grup parlamentari Compromís va defensar temps arrere el posicionament de la Federació de Societats Musicals i va sol·licitar un total de 16 milions d'euros entre diferents partides per a garantir el funcionament de les escoles de música i de les societats musicals. El PP es va oposar i “va decidir donar els diners de tots els valencians i valencianes a fundacions que tenen com a objectiu fer propaganda política a favor del PP” segons ha recordat Compromís.




-En la fotografia actuació de la IesBand, integrada per joves músics formats a les escoles de la Valldigna i que estudien als nostres dos instituts.

-