L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 29 de juny del 2010

¿Quin valencià volen el PP i el PSOE?

Una vegada més, els dos partits majoritaris amb seu central a Madrid, s'han posat d'acord per a aprovar la Llei de la Funció Pública Valenciana, una llei que margina la llengua pròpia del País Valencià, ja que s'elimina el requisit lingüístic com una cosa necessària per a poder accedir a un lloc de treball en l'administració autonòmica.
El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella (BLOC), ha dit que "hem perdut l'oportunitat de fer una llei moderna i queda clar que no és una llei de consens, perquè no es van a tractar més de 300 esmenes, de les quals, més de 100 són del nostre grup".
Pañella ha defensat que la llei deuria reflectir el requisit lingüístic i que siga una exigència prèvia al nomenament del funcionari i no posterior. La llei aprovada pels dos partits sucursalistes margina al valencià i va en la línia "d'atac constant contra la nostra llengua que efectua la Generalitat, suprimint línies en valencià de col·legis i instituts, retallant el pressupost per al doblatge en valencià en la televisió pública i no donant suport als grups i cantants que fan la seua música en la nostra llengua".
Per al parlamentari valencianista, "la llei que hui han aprovat PP i PSOE va en eixa línia d'ofensiva clara i directa contra el valencià i per això, a més de perquè no s'han tractat 127 esmenes nostres, hem votat en contra".

Nota remesa per Compromís-Bloc
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb els partits centralistes ho perdrem tot, fins i tot l'identitat!

vicent ha dit...

Totes les novetats han de ser comnunicades a la societat, tal com feu vosaltres des de la Cotorra de la Vall, ara bé, no hi ha que sorprendre's de res del que facen els dos partits nacionalistes espanyols, perquè heu de tindre en compte que ells defensen el nacionalisme espanyol i la llengua espanyola és el castellà, no el valencià o català. Si la societat valenciana fora com cal i no uns apàtrides botiflers, una altra cosa seria.