L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 897
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 24.012

dilluns, 28 de juny del 2010

Un desert enmig Tavernes


Un lector ens escriu i reflexiona sobre el sequer a ple sol (diu) en què s’ha convertit el Passeig. Ens diu com abans podia anar a prendre una orxata a partir de les cinc o sis de la vesprada, gaudir de la fresca i de l’aire davall dels arbres mentre els xiquets jugaven. Ara diu que no es pot anar, que la calor allí no hi ha qui l’aguante i si vas, serà a torrar-te com Sant Llorenç.
El comunicant es queixa de com desferen una zona verda, amb arbres que donaven ombra per plantar la burla d’arbres que hi ha i que, afirma, mai no seran arbres com cal ni donaran ombra.
I reflexiona sobre el perquè d’un canvi que gairebé ningú no el volia , i perquè s'entossudiren els responsables municipals a fer un aparcament del qual afirma que ningú no usa i poc benefici ha tret la ciutat, quan el benefici estava en tindre un passeig com teníem, i no com ara una zona on fa tanta calor com en el desert.
Efectivament coincidim en que l’aparcament no ha estat ni és cap benefici per Tavernes. I així ho sent la ciutat, que passa sense entrar ni aparcar, i funciona amb més penes que glòries i sense atraure el veïnat pesar que el nostre govern municipal li va regalar a la companyia 20 anys més de concessió. El que no sembla tampoc és ser massa negoci per a la concessionàaria.
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

ara tenen parking gratis!.. que no ho veus?

Anònim ha dit...

hola cotorra.
Em pareix una qüestió seriosa sobre la que cal reflexionar.El problema de l'aparcament s'havera pogut solucionar de moltes més formes,respectant la meravella de Passeig que teniem.El que s'ha fet pot ser siga la ABERRACIÓ URBANISTICa i PAISAGISTICA més gran de la historia del casc urbà de Tavernes.
es necessitava aparcament al cantre, i acàs la plaça República de Malta no és centre? I el Pavelló cobert? i el camp de futbol amb gespa artificial? I la plaça de la biblioteca?Ho dic perquè sota aquestes instal.lacions de nova planta s'hi havera pogut projectar un parking. Amb uns poc metres de distància i la mateixa centralitat.
el que passa és que això no cap en la ment primària dels que ens governen i entenen com a centralitat el centre de la DIANA. qué cosa més primària.
Imaginem que quan anem a Gandia al carrer Major aparquem al pàrking riu serpis i ens pareix a prop; i està a 600 metres del centre. és per tant centre també.
L'error és molt greu.
Malgrat això, si decidiren fer-lo allí s'havera pogut plantejar la solució de coberta ajardinada, o deixar nuclis de terreny natural. clar , açò havera sigut més car però de més qualitat.
encara es podria fer alguna cosa per a colocar arbres en terra ferma, pero com estixc allargant-me massa en altre comentari us ho explique. Perdona cotorra per ser tan "COTORRA"

La Cotorra de la Vall ha dit...

Coincidim amb tu sobre que és una questió seriosa. I encara ho serà més d'ací uns dies. Temps al temps.

Esperem l'altre comentari. I estàs perdonat. Sigues Cotorra.

Anònim ha dit...

Bé, el mal està fet, però no to està perdut.
Tècnicament es poden fer dos coses

1- Entre el mur de contenció del pàrquing i la vorera perimetral queden aproximadament 4.5-5 metres que permeten plantar arbres, això implicaria passar els carrils per dalt del que ara és el passeig. Aproximadament els carrils passarien pel que ara són les dos files de jardineres.

El benefici seria doble. Per una part es podria tornar a tindre arbres de port, encara que sols al perimetre; i d'altra banda les voreres seríen molt més amples i amb ombra, la qual cosa afavoriria el trànsit perimetral de vianants.

El passeig pròpiament dit seria més menut,però orientant els arbres degudament es podria cobrir fins un 30% de la superficie d'ombra en estiu.
El que queda de passeig pròpiament dit s'ompliria amb vegetació de port baix. (següent punt)
2- transformar l'actual coberta de capes d'àrids i remat d'adoquins en una coberta més tova, que , amb les mateixes càrregues ofereixca un acabat verd. A més l'actual coberta ja compta amb un sistema de drenage, com vaig comprovar durant la construcció
Llàstima no poder il.lustrar-ho a aquest blog, ja que , encara que pareix complicada és una proposta viable , barata i sensata.

UN DE PER AHI DALT DIU: ha dit...

tantes exposicions que hi feu açi,algú podria dirme la manera de poder donar-li un us al pulmo verd més antic que tenim açi a tavernes de la valldigna,que es el CALVARI i no més s'obrin les portes en setembre i el mes de març o abril depenent quan siga pasqua es clar...no en val que per a gaudir d'aquest pulmo tindria que estar un troyano les vint-i-quare hores alli,eixa contestacio ja la tenia prevista,pero crec que serien uns diners ben invertits aleshores de poder mantindre aquest pulmo,aixi voriem quina efectivitat tenen aquestes persones en aquesta zona...no vul dir que la gent siga mala "valgame la rebundancia".....

La Cotorra de la Vall ha dit...

El problema del Calvari, amb la situació dels que eren abans els millors jardins de Tavernes i ara estan abandonats, a més de la situació dels casalots de les estacions del Calvari totalment trencats jo ho hem tractat ací.
No es la nostra intenció oblidar-nos cap barriada o zona de Tavernes.

Si voleu vore el que deiem fa uns mesos, només cal que cliqueu a

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2010/04/era-el-millor.html

UN DE PER AHI DALT ha dit...

gracies cotorra per no oblidarte d'aquest jardi,recorde de la meva infancia les vesprades de debat de les persones matjors,que quan no hi havia llar del jubilat passaven el temps fora hivern o estiu...
sempre recordare tambe, les vegades que baixavem jo i els meus amics de la penya plana, la fonteta la mina o la meravellosa cova dels pilarets, passavem pel calvari i feiem un bon trago d'aigua de la botitja, refrescavem i paca casa.
que epoques xe, ni plays ni res una bona puça, cap arrapat i en ha l'endema roda i torna al mateix puesto.

Anònim ha dit...

Ara tenim un parking que només gasten els de l'ajuntament i damunt debades, han fet una cotxinada, hagueren pogut fer un passeig peatonal, que no passara ningun cotxe, donant vida als comerços, també un passeig pa 4 xiquets, ja no hi han més columpis, per a qué tan gran replaça, per a jugar a futbol i res més. Estic d'acord en el comentari que diu que el parking deuria d'estar en el vergeret

Anònim ha dit...

el que es tallaren els arbres va deixar més en evidencia la penosa normativa d'altures. un passeig pelat on es veuen més mitjeres que façanes. Que opines cotorra???