L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 15 de juny del 2010

Les caixes rurals poden salvar part del poder financer valencià.

La desfeta històrica del sistema financer valencià després que les dues caixes d’estalvis valencianes més potents, Bancaixa i la CAM, hagen perdut tot el seu poder de decisió envers altres entitats de Madrid i Astúries ha fet que nous ens valencians prenguen protagonisme i siguen l’esperança de futur per consolidar una entitat financera forta.
Ahir a la seu de Ruralcaixa es va presentar el grup cooperatiu Caixes Rurals del Mediterrani (CRM), amb que es converteix en la cooperativa de caixes rurals més potent de l’Estat i amb capital 100% valencià. La unió de Ruralcaixa es va signar ahir amb les caixes rurals de Torrent, Crèdit València, Altea, Borriana, Callosa d'a Sarrià, Nules, Alqueries, Xest, Alginet, Vilavella, Almenara, Xilxes i Vilafamés. Totes elles sumen 618 oficines, un equip humà de 2.538 persones i uns actius totals mitjans de 12.000 milions d'euros. Una xifra, de moment discreta en comparació al panorama estatal, però amb la garantia de la solvència i de tindre uns contes sanejats gràcies a no haver-se enfangat en el producte immobiliari.
El grup començarà a operar a partir del pròxim juliol.
-
Panorama negre a les SIP de Bancaixa i la CAM
Però la bona noticia, es va veure contraposada amb les informacions que arriben de l’absorció de Bancaixa per part de Caja Madrid. La incorporació a la futura SIP radicada a Madrid de cinc noves entitats menors ha fet que el percentatge de poder de Bancaixa passe del 42% inicial, celebrat per Francisco Camps, al 37,7%. I això que no s’han acabat les incorporacions a la caixa dirigida per Rato i que podrien reduir més si cap el “poder valencià”, segons publiquen diferents mitjans.
És a dir, que els valencians hem passat de tindre la tercera y la quarta caixa de l’Estat, a no tindre res. I sembla ser que encara no s’han acabat els disgustos. Ahir el SATE, sindicat majoritari a Bancaixa, va xifrar entre 1.500 i 1.800 els llocs de treball que es destruiran a l’entitat dirigida per José Luis Olivas després de la SIP. Uns números que cal sumar al 10% del planter de la CAM que, pressumptament, també anirà al carrer després de la unió amb Cajastur i altres tres entitat menors, uns 700 treballadors.
En definitiva, ja es barallen entre 2.200 i 2.500 acomiadaments després de les dues ‘fusions fredes’. O siga que no només s’ha perdut poder de decisió.
-
Elaborada a partir de la información de la premsa
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Cotorra . Abans que res felicitar-te per aquestos dos anys de bons articles sobre la Vall que ens has donat; que com tu dius, ningú s'atreveix a publicar. Com no et puc donar ni "alpiste" ni un tros de poma, ahí tens la meua enhorabona. Però si em permets, vullc dirt-te que m'agradaria que tornares a ser més local,ja que parlant amb altres cotorròfils tots fem el mateix , ens botem les noticies Autonòmiques tot sabent que son grans notícies i anem al grà...a allò que ens ve de prop, a Tavernes. De totes formes ENHORABONA COTORRA

La Cotorra de la Vall ha dit...

El fet d'anar incloent notícies autonòmiques d'actualitat, i que també afecten d'una forma u altra a la Valldigna, no ens ha fet traure cap notícia local.
Som igual de locals i de la Valldigna com sempre.
Malgrat això, volem obrir un poc més el camp i, sobre tot, fer-nos ressó de les notícies que generen altres opcions i que els mitjans habituals deixen arraconades.
Volem posar el nostre granet d'arena per trencar el martilleig constant bipartidista que veiem a tots els mitjans de comunicació, ràdio-tv-premsa, com si els altres no existiren.
Tot perquè pensem que uns lectors/lectores més ben informats, tenen més criteri per decidir. I la seua decisió potser marque molt el futur d'aquest país.
En aquest punt, esperem la comprensió de tot vosaltres. De tota manera, domina més la informació local. En això no hem canviat res. Unes setmanes hi ha més coses, altres menys.
Gràcies per les teues paraules i la comprensió.