L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 8 de juny del 2010

La conselleria d'Educació ¿Vol fomentar el valencià o prohibir-lo?

Remés per Compromís-Bloc
El grup Compromís-Bloc de les Corts Valencianes ha presentat una interpel.lació parlamentària al conseller d’Educació perquè clarifique la postura del seu departament respecte a la presència del valencià en els centres escolars. Compromís manifesta que per les actuacions, més sembla com si vulguera prohibir-lo que fomentar-lo, com és la seua obligació legal.
El diputat de Compromís, Pañella, diu que “no parlem per parlar. Els exemples d’aquesta prohibició s’estan multiplicant per tot el territori valencià. Els dos darrers casos que hem sabut, entre molts d’altres: a Picassent, a la comarca de l’Horta, el col.legi Sant Cristòfol era un dels pocs centres concertats que havia obert línia en valencià, amb l’acceptació del claustre i dels pares i mares; la línia estava en funcionament, però ara Conselleria l’ha prohibida, ells sabran per què. I a Mutxamel, a l’Alacantí, l’IES de la localitat ha vist eliminat un dels tres grups de Batxillerat, just el grup de Programa d’Ensenyment en Valencià, de manera que els estudiants de Mutxamel deixaran de poder cursar els seus estudis en valencià, ja que no hi ha cap altre centre en la localitat que tinga batxiller en Programa d’Ensenyament en Valencià”.
Pañella ha assenyalat que a aquestes prohibicions, cal afegir la modificació que ha fet pública Conselleria, i és que els grups de Programa d’Incorporació Progressiva en Valèncià, en comptes de tindre com fins ara dues matèries mínimes en valencià, les han de tindre com a màxim; una forma molt curiosa d’interpretar l’incorporació progressiva. "Per això ens preguntem què pretén realment Font de Mora i el govern de Camps amb la presència escolar del valencià”.
-

2 comentaris:

vicent ha dit...

Mireu, companys de la Cotorra. Tot el que feu està molt bé. Jo també sóc un activista que moriria per defensar la meua llengua però reconec i tinc molt clar que, contra molins de vent immensos no podem lluitar la minoria que som de valencians/es convençuts i idenficats. Ells, (quan dic ells em referesc als del PP i del PSOE) a més del poder polític i del que atorguen els diners dels que disposen (que no són d'ells) dominen els mitjans de comunicació i per això, no sols s'aconformen en donar una informació sesgada i manipulada sinó que també la filtren i sols donen a conéixer al públic allò que els interessa.
D'altra banda, (això que vaig a dir em suposarà crítiques, però així ho entenc i per això no me n'amague de dir-ho), la societat tan inculta i fàcil de manipular en la que vivim, (especialment la valenciana) permet que els trepes, ventres agraïts, xupaculs, pilotes, portaveus (voceros en castellà), llenguallargs (charlatanes en castellà), etc, etc, facen la seua feina i els vaja bé. En una mentida en tapen més de 20 d'un cop i tan tranquils. Missió acomoplida.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I què vols què fem nosaltres, Vicent?
Que ens anem a la reserva índia?
Nosaltres et comprenem, i sabem del cabreig que suposa (i ens suposa) el que vulguen combreguem amb rodes de molí o el lluitar contra el matalàs immens que ens posen damunt.
Lluitem pel nostre poble amb el que tenim.