L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 13 de juny del 2010

Els veïns volen que se'ls assegure el dret al descans


Noticia redactada a partir de la informació remesa pels veïns. Fotografia: els veïns

Els problemes que durant la nit havien tingut els veïns del carrer Rafol, en concret on es creua amb el carrer de la Caixa-Prado Comarcal, es notaven avui diumenge pel matí. Sobre tot els derivats de necessitats humanes.
Els veïns ens conten, quan encara continuava muntat l'entaulat, que havien actuat la nit del dissabte tres conjunts, sense que ningú avisarà el veïnat. Només s'havien assabentat en vore’l tancat el carrer i que no es podia aparcar. A les preguntes que feren, els confirmaren que hi havia una actuació a l'aire lliure, i davant que també preguntaren si era alguna festa del carrer o algun acte important del poble, reberen com a resposta que era una festa aprovada al carrer, que tenien permís, i que l'havia permés el regidor de festes i per tant, s'havia de fer.
La nit ens diuen que ha estat un demanar a la policia municipal que anara a medir el so excessiu que es feia al carrer, que era molt tard i que hi havien criatures que no podien dormir. Els veïns diuen – i amb això coincidim nosaltres- que un problema que hi que afrontar per part de l'ajuntament. Tot i que cobre, o no, per tancar el carrer cal vore també els interessos oposats dels de la festa i als veïns hi haurà que donar-los una solució. Els veïns es queixen també de la forta olor a orins que se sentia encara aquest matí.
Els nostres informadors diuen que no es pot continuar amb les maneres de prendre el carrer i ja està: caldrà buscar un lloc on es puguen divertir els joves sense molestar així com pensar el el dret a la tranquil·litat necessària, i més per la nit, en una societat civilitzada.
Els veïns han confirmat que una de les persones més afectades era la regidora de hisenda de l'Ajuntament i els seues fills, els quals tenien la música pràcticament al capçal del seu dormitori. Amb la qual cosa considerem que ja informarà detalladament a qui corresponga de la conveniència o no d’autoritzar aquests actes en determinats llocs, encara que siga a l’aire lliure. Que conste que la gent de la Cotorra no estem en contra de promocionar i recolzar els grups del poble i ho hem demostrat massa vegades ací fent-nos ressó dels seus èxits i preocupacions, però això no lleva per demanar que es busquen llocs millors i sobre tot, regular i reglamentar.
Es el que la Cotorra demana perquè no hi haja enfrontaments amb el veïnat, els quals deduïm per la redacció de la informació enviada que estaven molt indignats. I aprofitem l’avinentesa per a recordar que l’ajuntament té una ordenança de soroll. Amb això ja ho diguem tot, que allí està ben clar tot si es fa cas.

-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Els veins del carrel Lepant estem absulotament cansats del sorois i la falta de descans, tant per els balls populars (amb un local per insonoritzar que está obert de bat a bat a l'estiu) com per La Bombonera. Ja está bé!!

Anònim ha dit...

Això dels orins... Ací hi ha un problema de fons, i és que el rock a Tavernes s'ha d'intentar cremar com siga, hi ha molta gent a qui sembla que molesta. Jo sóc rocker, vaig actuar eixa nit, i des de les 17 de la vesprada estava allí, i no vaig vore a ningu pixant en cap moment. A més, crec que els rockers,que tan poc vos agraden, també paguem els nostres impostos com la resta de la gent, i tenim dret, almenys una vegada a l'any, de celebrar una festa. A mi també em molesten les despertades de les falles, i no em queixe, m'aguante i ja està, son 4 dies. També visc en un carrer on continuament passen cotxes i a penes se sent la tele, però també he d'aprendre a conviure amb açò.
Segur que si hagueren fet un concert de boleros i cha cha cha ningu hauria dit res... Sempre el rock és el que paga el pato.Doncs gràcies al rock este poble és més conegut, entre d'altres perquè pocs pobles poden preseumir de tindre vora 15 grups.
Tant de bo un dia ens deixaren actuar a la casa de la cultura (ah no que els peluts eixos ho cremen tot!). Tots guanyariem, rockers i veïns. Salut!

pepegall ha dit...

En 1964, al programa de Ed Sullivan, els Beatles, varen tocar en directe per a una audiencia de 70 millons de persones (record de l'epoca), mentre va durar l'actuació dells, la delinquencia als EEUU, va vaixar un montó.

Jo crec, que estos concerts, s'haurien de retziclar, i tal volta, començar a les tres de la vesprada, i aturarlos a les 12 de la nit, encara que sempre hi hauria gent queixantse.

L'estiu pasat, amb el meu grup, varen tocar al Cafe Bikini de la platja, i varem escomeçar a les 19:30, i a les 21:30 varem acabar,era dissabte i 25 de juliol. Encara varen tindre problemes amb el veinat, sobre acabar quan encara era de dia.

La gent que fem rock, no el fem per a molestar al veinat ni a ningu, eu fem per a divertirmos i divertir a la gent que ve a voremos.

Tambe en pose al lloc de la gent que viu prop d'un local, que tots el cap de setmana aguanten sorolls, i en despres tenen una moguda com estes. Per aixo comentaba abans lo de l'horari per a fer concerts.

vicent ha dit...

Amb tot això arribem a una conclussió. Les minories són molestes!
No sé vosaltres però, sovint assistisc a consideracions racials i discrimiantòries com la que patiu els músics que practiqueu Rock i els afeccionats a eixe estil de música. En descàrrec de la societat de Tavernes de la Valldigna he de dir-vos que això no és un mal endèmic del poble on habitem sinó de totarreu.
Sols citaré uns exemples:
• Si parlem de política, sembla que per a la majoria de gent sols tenen raó o capacitat de governar els del PP o del PSOE. Ser d'eixos partits o votar-los és natural, la resta són minories, fenòmens anormals, mosques molestes i desfeinats que no saben què fer i només fan que donar pel... Quin tall de bocamolls. En definitiva, que són una espècie rara, no tenen ni cap ni peus ni representen res ni i res de que diuen és cert ni té validesa. Uns malalts!
• Si parlem dels homosexuals: gays o lesbianes, que ara per ara són minoria. Eixos són uns malalts. Són uns avorrits de la vida que ho han provat tot i de tan farts que estan ara se'n passen al bàndol contrari. No vull continuar amb més somentaris però haver-ne, els hi ha i molts.
• Si fem cas dels èssers vius, les besties, aus rapinyaires, etc., etc. són els que fan més mal que una pedregada, per usar una frase feta. És que les termites, caram com devoren, per on passen... És que, i no cal parlarne dels taurans o qualsevol altre depredador natural. En canvi, els Uns, seguidors d'Atila, per on passen no torna a creixer l'herba. Eixos som els humans, els qui ho canviem tot al nostre gust i malbaratem tots els beneficis que la mare natura ens ha atorgat.
I així, en altres àmbits de la vida. Què voleu us diga? No serà que els anormals i malalts són o som els que formen part d'eixe gran col·lectiu. Els de la majoria?

Anònim ha dit...

anem a vore, lo de que el carrer feia olor a pixum, ha segut la ultima que ha inventat el que ha donat a coneixer aquesta falsa noticia. I amb lo de la "concejala" que no podia dormir, casi caic de tos. Porte cuasi 15 anys baixant als locals de la zona, i mai he vist pixar a ningu en ple carrer, i si vegera algu fent les seues necesitats, no dubtaria en pegarli el toc. Per favor, no inventeu histories pa que vos publiquen o vos facen cas. Jo tambe vaig actuar eixa nit en l'escenari, i pa que sapigau la veritat, feia cinc anys que no es feia un concert aquest carrer, i esteu queixavos com si fora una cosa que es fa tots els dies. No es per res, pero la semana de falles, teniu a la falla prado al costat (no tinc res en contra de la falla, que quede clar) pero ningu es queixa, i ara aneu de que no podeu dormir. Gracies a l'organitzacio de aquest event, els grups de rock del pobletenim la oportunitat d'eixir a tocar i sincerament, com no vull dir paraulotes, soles vos dic una cosa: aneusen a fer la ma! si fora la "provesó" que es tirara tota la nit tocant i passejant al cristo per eixe carrer segur que axantarieu tots! jo tambe tinc fills i la orquesta de la falla l'ha despertat, i no vaig per ahi publicant mentires. L'unic mal que hem fet ha sigut fer una nit de rock a carrec d'un pub que ens ha donat l'oportunitat, i a banda d'aixo som els que sempre paguem el pato, si un pub fa un concert dins del local, enseguida tenim a la policia alli pa que parem de tocar. gracies a tots els veins que denuncien, es un motiu que tenim present per a no rendirmos mai! i una altra cosa, els fills de la concejala, cuan siguen majors, espere que escolten bakalao a tota pastilla i no tinguen ni puta idea del que es, el millor so que pugues escoltar ¡LA MUSICA ROCK! quin veinat mes enrollat. espere les vostres repostes atacant a la yugular, no sabeu lo que disfrute sentinvos!

Anònim ha dit...

Com a veí de la falla la via i de la casa de les presentacions falleres (casa de la incultura), vos recomane que en quan vos percateu de senyals provisionals de prohibit aparcar (són eixes coses rodones, amb tres pates, que posen a terra) les llegiu. Aneu a estalviar-vos algun que altre disgust. I si voleu saber que es rock a tot volumen (també conegut com a soroll per la gent de bé) vingau en falles a la zona Lepanto a escoltar (que segur que la senyora regidora, una persona com qualsevol altra, sap ben be de que estic parlant). Si jo vos aguante a vosaltres, vosaltre aneu a aguantar-me a mi.

Salut i rockanrol!!!

Anònim ha dit...

lo més penós del cas és utilitzar a les criatures per crear llàstima. I la gent que s'alça a les 5 del matí i te la verbena de la falla matxacant tota la nit (ui, les falles són intocables!), encara no he vist a ningú que es queixe. A qui si eixe dia haguera tocat Bisbal ningú haguera dit res? Tenim grups de rock que han creat prestigi -Metall i so-, altres que s'han pelat el cul tocant per tota Valencia , cas de P-rrakos,Dos Dosis, guanyadors de concursos comarcals, com Chakra, i l'únic que fem és intentar afonar-los? Penseu-ho bé i compteu fins a 20 abans de dir les coses...

PAKO MATA ha dit...

Tavernes pot sentir-se orgullós de tindre la CULTURA musical que te. Ací hi ha una de les millors "canteres" de musics de tota la Comunitat Valenciana. Ací tenim la major quantitat de grups de rock per metre cuadrat de tota Europa. I menys mal que encara queda algú que intenta organitzar events com aquest en aquest poble. Per que si fos per l´ajuntament, no sonaria una guitarra en tota la Valldigna.
Hi han mil fórmules per a fer concerts de Rock en els pobles, no molestar als veins, i que l´organitzador puga rentabilizar el concert i almenys pagar les despeses. En molts pobles de Espanya ho fan...pero clar...l´ajuntament col.labora.

Anònim ha dit...

Realment hi ha molta gent del poble que estem orgullosos dels nostres grups de rock, de la banda, de l'orquestra, dels balls populars i de tot el que es fa amb molt d'esfors i sense que els nostres regidors del PP ho recolzen, ni subvenciones.
Només hi ha per a besos i flors i per a las amas de cas Tiryus.
De tota manera, jo només vull dir que parlant amb un músic del concert em va dir que l'organitzador es havia dit que tenien permis per acabar a les 3 del matí. I acabaren.
I a les 3 del mati, vullguam o no, si no és en festes no es hora. I en festes també ho podriem discutir. Si, en festes tot el mon se'n fot i acaba a les 6 si pot. Falta de personalitat de l'ajuntament que ho consentix.
Si l'ajuntament no clavara la gamba permeten eixos horaris ens estalviariem més de quatre follons i que algú envie a fer la mà als veïns, i lúnica cosa que fa es tindre'ls mes en contra a la pròxima.
Jo crec, com diu en un altre lloc, Pepegall que no cal començar a les 12 de la nit els concert i acabar a les 3 o les 4. A les 10 esta molt bé, i a la 1 tots a dormir.
Això en Europa no ho consentirien i ací crec qaue la normativa d'espectacles a l'aire lliure tampoc.
pero estem en Tavernes i ací cadascu fa el que li dona la gana perque el regidor de turno pensa que si fa seguir la norma, no el votaran.
¿Per cert a quin hora diu la norma d'acabar a l'aire lliure? A les 3 segur que no, abans abans...

Anònim ha dit...

De que esquexeu els veins del carrer gandia, este dissabte ala bombonera fins les 4:50 no van parar el rock al carrer,la policia deia que tenien permis fins les 4:30 per que no van acudir per a que tallaren quan tocava? perque la bombonera pot tancar mes tard que tots els altres llocs pagen mes?no estem al mateix poble?jo personalment opine que les festes al carrer tendien que durar fins que esfera de dia com a simat o benifairo aixi els nostre joves no anirien agafantel cotxe com tots hem fet per anar de festa fora del poble. pensevo be pares antes de queixarvos i posar denuncies a la gent que intenta fer algo per este poble que va morint poc a poc.RECORDEU QUAN EREU JOVES.morint poc a poc.

A mi m'agrada el rock encara que no ho parega ha dit...

Perquè la Bombonera tanque a les 4'30, les 7 o les 10 del matí i ningú no diga res, no impedix ni lleva el dret als veïns del carrer Gandia a queixar-se si ho creuen convenient. No visc alli ni prop. Es una opinió.

Ací no es posaran mai d'acord cap dels dos grups que discrepen: veïns i aficionats o rockeros. A vore si ens aclarim tots un poc. Ací teniu l'enllaç a un bloc on està l'horari oficial d'espectacles i similars per enguany, 2010.


http://castellonsinruidos-normativahorarios2.blogspot.com/2009/12/horarios-de-espectaculos-publicos.html

l'article 6 pareix que ho deixa tot en les mans dels ajuntaments aixó si respectant l'orde general. no sé si el nostre ajuntament ho fa bé o no. no se de lleis i si algú ens ho interpreta i aclara millor que millor. Segur que no va a canviar res, però una cosa més sabrem.

De tota manera crec recordar que ací mateix es va dir que en Gandia les falles tenen obligat per l'ajunament i la seua Junta Local Fallera sobre les 2 de la nit excepte la vespra de Sant josep.
O siga ni de conya com en Tavernes.

Pepegall que per lo que li he llegit es una persona amb molt de coneixement ho diu ben clar: cal començar mes prompte i acabar a hores competents. ¿o és que la 1 del matí no es una hora competent per acabar i deixar descansar els veïns? Ara si volem començar a les 12 o la 1, no potser.
En resum, un bon cacau. Si al final caldrà fer un gran pacte municipal entre tots, les falles, festes del poble, pubs, amics del rock i veïns en general i determinar l'horari. Per que no?