L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 21 de juny del 2010

Els musics, i també els de la Valldigna, protesten per les retallades

La Federació de Societats Musicals valencianes (FSMCV), l'entitat que engloba les societats musicals i bandes de la Valldigna, va celebrar ahir la I Trobada d'Escoles de Música amb la presència de milers de músics i alumnes d'escoles de música. L'acte celebrat a València va tindre caràcter reivindicatiu i va denunciar els "retalls" del govern del PP de la Generalitat.
La FSMCV calcula que els retalls en subvencions provocaran l'acomiadament del 70 per cent dels seus 3.000 professors i el tancament del 25 per cent de les escoles.
L'acte es va celebrar en el riu Turia, davant del Palau de la Música de Valencia i va rebre el suport d'entitats, associacions i personalitats polítiques com el president del Bloc i diputat de Compromís en les Corts, Josep Maria Pañella .
El president de la FSMCV, Josep Francesc Almeria, va destacar en la seua intervenció la "difícil situació econòmica" que travessa el col·lectiu, en general, i les escoles de música, en particular, "després dels retalls dels ajuts i de l'incompliment dels acords per part del Consell de la Generalitat". Es va destacar igualment l'"escàs suport i sensibilitat" del Consell del PP amb el moviment associatiu musical valencià, mentre es manifestava que "el Govern valencià està realitzant el major error polític de la història de la nostra Comunitat des de la restauració de la democràcia. És un error polític sense precedents".
Per als dirigents de la FSMCV "sol amb una mínima part dels gairebé 5.000 milions d'euros destinats als grans esdeveniments en els últims anys, les societats musicals valencianes haurien estat una cosa valorada com a única en tot el món".
La FSMCV protesta pels "retalls" del Consell als ajuts que reben les societats musicals de la Comunitat Valenciana, retalls que "s'han incrementat en aquest últim exercici". La campanya reivindicativa culminarà amb un "gran acte de protesta" que tindrà lloc a València la pròxima tardor.
La FSMCV és una entitat amb més de 40 anys d'existència i representa a un col·lectiu integrat per 525 societats musicals d'Alacant, Castelló i València, entre elles li de li poblacions de la Valdligna.

Extracte fet de la nota de premsa de l'Agència Europa Press
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Les agències no escriuen comunicats, escruen notes de premsa

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies per la rectificació. Un lapsus.