L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 22 de juny del 2010

DEBAT: L'any que ve, ¿han d'anar en barracons els alumnes de primer cicle d'ESO o cal esperar al nou institut?


Avui acaba el curs en les escoles públiques. L'any que ve i com a gran novetat, els alumnes de primer cicle d’ESO de tots els centres públics de la Valldigna passen als dos instituts. Els xiquets i xiquetes de Tavernes, Benifairó i Simat s’hauran d’acomodar en 16 barracons que, segons la coordinadora d’AMPES, instal·larà la Conselleria en els terrenys dels actuals institus atés que el nou no està acabat.
LES DADES
El nou institut es va projectar l’any1998, s’havia d’executar de seguida i havia d’iniciar el funcionament en el curs del 2002. L’arribada al govern municipal del PP per majoria absoluta va servir per paralitzar la programació d’obres consensuada amb la Conselleria durant l’anterior legislatura, quan la regiduría d’obres de Tavernes la portava el Bloc.
A hores d’ara, i per eixa paralització, i després de moltes promeses i dates no complides dels nostre govern municipal del PP, portem 8 cursos de retard en la posada en marxa del seu funcionamient, 8 anys en que la zona educativa de la Valldigna no compleix la llei vigent quant el centre educatiu on han de rebre classes els alumnes d’ESO.

PROPOSTA DE LES QÜESTIONS DE DEBAT
Si la Valldigna porta 8 anys de retard ¿podem els pares i mares esperar un any més? ¿Consideren vostés que els alumnes han de romandre un any més en les escoles abans que allotjar-los en barracons? ¿Seria més convenient esperar un any més i paralitzar el lloguer de barracons atés el seu cost i el temps de crisi que corren?

És el tema que els proposem per debatre, per conéixer les seues opinions. La fotografia són barracons a Torrent.
-

7 comentaris:

Salvador Catalá Vidal ha dit...

Podrien enviar la fórmula 1 a ... i de segur que ens sobrarien diners per a fer més d´un institut i ràpid!!!

Anònim ha dit...

Si tenim les aules en les escoles, els alumnes i els professors. podem esperar un any mes.
El que no pot esperar es enviar al Sr Font de Mora a sa casa.

Punxeta ha dit...

He, Cotorra no el calfes el cap que açò no té remei. Ja veus l'interés que tenim els de la Valldigna: més d'un dia i només dos comentaris. I això que el tema es gordo i afecta centenars i centenars de famílies.
Els pares i les mares parlem i parlem, molt de bla, bla, bla... però després ens fotem del problema i de la falta d'instituts. No és comprén sinó com hem estat aguantant anys i anys i creient-nos les continues justificacions de la paralitzada obra i els nous terminis d'acabament, primer d'Eugenio Pérez i Ribis, després de Manolo Vidal i Ribis.
A La Valldigna i en especial a la Vall, estem dormits, som uns meninfots i els quatre polítics que mouen el "cotarro" (no em referesc el mascle de la Cotorra, no confongueu) fan el que es dona la realisima gana: paralitzen l'institut, posen l'alta tensió, no fan la ronda; no donen el salvament a la Creu Roja, pugen fins a límits inconcebibles l'IBI... i tothom content.

Anònim ha dit...

Tenim el que la majoria a votat sabent el percal com estava, esta, i el pijor, estara. per que la gent parla i a la fi la papereta es la mateixa.

Anònim ha dit...

Al meu parer, ni les AMPES, ni els centres de primària, ni els IES i tampoc les regidories d'Educació dels 3 ajuntaments han estat a l'altura. Però crec que el principal "culpable" del problema de la barraconització de l'ensenyament públic a nivell local és Ribis, el regidor d'educació de Tavernes. Una manera subtil de potenciar l'ensenyament privat(ell hi treballa de mestre)és precísament rebaixar les inversions en les infraestrctures públiques, eliminar línies, concentrar l'alumnat immigrant als centres públics, i una llarga llista de despropòsits. De fet, hi ha una demanda cap a la privada concertada. Això és el que vol el PP. Sols cal mirar les subvencions que reben col·legis de l'OPUS, centres religiosos i altres. I de la Universitat privada ni parlar-ne ja.
Lamente profundament que ni tant sols una manifestació s'haja plantejat. És cert que s'han fet escrits, propostes, al·legacions, ... però ni una manifestació davant de Conselleria. La unió fa la força i alguns sectors han estat al servei de qui volia que passara el que ha passat: barracons, l'ESO de Benifairó al Jaume, etc. Ho sent molt, però la Interampa no ha estat a l'altura de les circumstàncies. I ara què farà la comunitat educativa de La Valldigna? Caldria fer alguna acció ja: no matricular-se ningú als dos IES, manifestar-se a l'avinguda de Campanar de València, concentracions a les portes de cada ajuntament. Temps al temps.

Anònim ha dit...

El problema es més gordo . El lloc on van els barracons deuria ser el seu patí i no aguanatarà els barracons. El mur de contenció ja va caure el 96 quan les pluges.Si presionem i tinguerem l'ajut de l'Àjuntament, l'ínstitut estaria acabat.O que es claven ells als barracons

Anònim ha dit...

Es una vergonya. Si posen els barracons , els xiquets es queden sense pati. A més, el patí no aguantarà els barracons, el mur de contenció ja va caure el 96 quan les pluges. Molt bones condicions¡¡¡¡¡
Si haverem presionat abans i lÁjuntament havera ajudat, l' Institut estaria acabat. No ni ha diners????? Els barracons valen diners i se'ls gasten elallò qque volen. Que vinguen ells als barracons¡¡¡¡