L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 10 de juny del 2010

Adjudicat el Salvament i Sorrisme de la platja

“Valenciana del Deporte y Salud” és l’empresa que enguany efectuarà el servei de vigilància i salvament a la platja de Tavernes. La Creu Roja de Tavernes, que al igual que una altra empresa de Catalunya, havia presentat oferta per efectuar el servei no ha estat elegida.
La decisió de l’ajuntament trenca la continuïtat dels 30 anys amb que la ONG ha oferit aquest servei a plena satisfacció dels vallers.
Segons ens han indicat, l’empresa adjudicatària “Valenciana del Deporte y Salud” ha guanyat el concurs amb una oferta de 113.000 euros, mentre que la de la Creu Roja era de 115.000 euros. A més, segons ens han informat, l’adjudicatària ha presentat com a millora oferir una hora més al dia. Segons ens conten, l’empresa catalana oferia el servei per un cost de 112.000 euros però ha quedat descartada
La notícia ha alçat un gran al·luvió de comentaris avui mateix al llarg del matí, hi ha qui comentava que eixa empresa emplearà sis treballadors menys i amb el temor afegit que la gent que s’ha de dedicar al salvament no siga de Tavernes o la Valldigna. Un rumor que sembla ser es infundat perquè al web de l’ajuntament, avui mateix s’ha anunciat que es procedirà a seleccionar 12 socorristes i patrons d'embarcació per a treballar aquest estiu a les platges de Tavernes.
La selecció es farà el pròxim dimarts dia 15 de juny a les 10:00h a la Plaça Camí del Mar on cal acudir en banyador.
Les proves consistiran en 200 metres corrent a peu; 150 metres nadant i salvament d'una víctima. Eixe dia a les 17:00h es realitzarà una entrevista personal a l'Ajuntament.
Els documents que cal aportar són Fotocòpia DNI, Currículum, Fotocòpia del títol/s de Creu Roja, Federació i T.A.F.A.D.

I qui és “Valenciana del Deporte y Salud”. De la informació pública que hem pogut conéixer a través de la xarxa, és una S.L. ubicada al carrer Ingeniero Fausto elio, 42 de Valencia i amb objectiu de serveis de diversió i recratius, lloguer de material esportiu dins i fora d’instal·lacions esportives, comerç al per major i menor de material esportiu, fabricació de material i instal·lacions esportives. Una ampliació dels objectius indiquen que també es dediquen a treballs subaquàtics i inspeccions , activitats d’escola de monitors esportius, cursos de socorrisme i rescat aquatic, organització i realització d’activitats de socorrisme i prevenció així com activitats de transport sanitari en ambulàncies.
L’any 2008 presentava un actiu de 55.008 euros i un capital social de 3.010 euros. Eixe any 2008 tenia 11 treballadors, tots eventuals, i unes ventes de 264.272 euros. La fórmula legal de la societat es Societat Limitada i només consta un soci.
-

28 comentaris:

JB ha dit...

Resultat licitació Servei de Salvament i Socorrisme de la Platja de Tavernes de la Valldigna per a la temporada 2010:

1. Valenciana del Deporte oferta tècnica 32,30 punts, oferta econòmica 112800+IVA (51 punts) total de punts 83.30
2. Esport i Salvament SLU oferta tècnica 36,86 punts, oferta econòmica113671,27+IVA (31,89 punts) total de punts 68.70
3. Creu Roja Tavernes oferta tècnica 32.82 punts,oferta econòmica 115000+IVA (2,61 punts) total de punts 35.43

Com pots comprovar la Creu Roja ha fet l'oferta més cara 11500€ i pel sistema que han emprat encara que hagués fet la millor oferta tècnica hagueren perdut igual, ja que clarament han optat per l'oferta més barata.

La Creu Roja posava com a millores 11 socorristes diaris (14 comptant corretorns) 2 patrons diaris (3 amb corretorns) més un coordinador, un xòfer i dos primers auxilis al bany adaptat. A més disposem del penats que hagueren completat el servei de bany amb més horari i més personal (ho hem indicat al pleg).

Desde la Creu Roja s'ha intentat que a cada lloc de vigilància hi hagen dos socorristes. A la temporada baixa no hi ha hagut mai vigilància a la platja de la goleta i nosaltres ofertàvem un patró més al pleg.
En conclusió, hem optat per adaptar-nos al peg amb l'horari per tal de reduir costos, però per contra donar un servei de qualitat amb més personal del que estipulava. Això ens ha valgut 32,82 punts.
No he vist els plegs tècnics de les altres empreses, però sí la millora que diuen de l'hora; pense que és en detriment del personal. Si l'oferta a la web és de 12 socorristes, voldrà dir que estan incloses les lliurances, no? això què vol dir? quants hi ha de presència? perquè la Creu Roja en posava 11 de presència.

Esperem que tot acabe bé hi haja sigut beneficiós per a la població.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'agraïm sincerament l'aclariment i dades que ens aportes.

JB ha dit...

Com a entitat transparent, la resta del pleg presentat ho podeu consultar a la seu de la CR, no et faran còpia, però si que podràs consultar-lo.

Anònim ha dit...

¿Perquè una empresa privada publica a la web de l'ajuntament la demanda de plaçes de treball?

Anònim ha dit...

Segurament la proposta de creu roja era molt millor, al menys per quedar davant de Sport Salvament, que per lo que jo se, es una empresa de argentinos y peruanos....

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hi ha dos comentaris anònims que no hem publicat perquè no és prou dir o insinuar que pot haver existit algun tracte de favor o amiguisme sense donar cap argument i damunt enviar-ho com anònim i que la gent de La Cotorra carregue amb el marró.
I més quan no es una crítica dirigida a un personatge públic per raó del seu carrec, sino al propietari de l'empresa.
Esperem que compreneu les nostres raons, com nosaltres comprenem que la gent que fins ara havia posat tota la il·lusió, l'interés i l'esforç per la Creu Roja i feia el salvament i socorrisme com un servei a la comunitat de la Valldigna, per damunt d'interessos dineraris, estiga decebuda i cabrejada.
De tota manera, repetim que la informació que indiquem de l'empresa, de la qual nomes vam omitir per prudència el nom del soci unic i per tant, administrador-propietari, es pot averiguar sense cost en la xarxa. Es informació que hi ha empreses que la faciliten.

Ah, i considerem que no hi ha cap problema en que una empresa estiga muntada per treballadors originaris d'altres països, sempre i quan siga legal i ells estiguen amb tots els papers.

Anònim ha dit...

Demane disculpes pel meu anterior comentari aon ficaba "argentinos i peruanos" pel seu mal sonar.

Aclaració:
Argentinos i peruanos = sinónim de explotació laboral i sobre-aprofitament de l`empresa.... Demane les mateixes condicions laborals per a ells que per a un "españolito"

Espere que ara s´entenga correctament

Torne a demanar disculpes

Anònim ha dit...

Jo em pregunte si no estarem davant d`un contracte fet a posta per a una determinada empresa!

Cerqueu dades i voreu com valenciana del deporte i salud s`arrima a determinades persones d`un determinat partit

Aposte a que enguany tenen menys personal que en anys anteriors, i ja parlarem de les condicions laborals que n'hi haurà temps

La Cotorra de la Vall ha dit...

Disculpes acceptades en nom dels lectors. A més, et felicitem per saber rectificar. Gràcies.

Afina ha dit...

Com a persona afí a la Creu Roja em sembla de molt mal gust que des del Consistori s'haja plantetjat, per fer les coses més legals o no, presentar a concurs públic la licitació de la platja. Tenint en compte el gran paper que ha fet aquesta institució en matèria de salvament, no sols fent una gran labor tècnica, sinó també posant el seu cor en allò que feien. Perque no ens hem d'oblidar que estem parlant d'una institució que cobra per uns serveis, però que aporta i fa molt més del que se li demana i no dubta mai en fer més del que pot. Ara veurem que fa el Sr. Alcalde quan una vegada finaltzada la jornada laboral dels socorristes de la nova empresa li criden dient que hi ha algun del windsurf que no pot eixir. Jo he vist moltes vesprades els xics de la CR, fent hores extres debades, bolcats en ajudar, siga l'hora que siga, a aquell qui ho ha necessitat. Jo crec que això és el que marcarà la diferència aquest estiu, ja no tindrem els nostres joves, joves de la Valldigna, disposats a tot i en tot moment. Una llàstima la veritat!!!!

Anònim ha dit...

Ja! tot forma part d'un pla per a culpar al Bloc nacionalista de que la Creu Roja no estiga a la platja.

Ara.. que s'agarre manolete, que a lo millor el voten.

Un exsocorrista ha dit...

Es necessitaria ser molt burro i pensar que en este ajuntament es fan les coses que vol el Bloc amb nomes dos concejals quan el PP en te nou i majoria absoluta.
Això no s'ho creu ningu amb dos dits de cervell.

Sigam clars: Si la Creu Roja no té el servici de socorrisme es perque el PP i Manolo no han volgut que el tinga.
El perque ells se'l sabran pero tenen majoria absoluta i podem posar les condicions que vulguen en les bases perque soles puntuara la Creu Roja.
Pense si s'hauria pogut posar com merits els anys de prestar el servici en el poble, el ser una entitat sense anim de lucre, el ser una entitat de la Valldigna, no sé, h'hi han mil coses, que hagueren puntuat i que soles tindria la Creu Roja del poble.

Jo ho tinc clar: Si la Creu Roja no té el servici de la platja la culpa és del PP que mana amb majoria absoluta amb independencia del concurs que si era el que mana la llei ningú pot dir res. Això si, les bases sempre es poden arreglar, pense jo.

una de la vall ha dit...

Personalment crec que teniu tota la raó, almenys tingueren el que s'ha de tenir per donar la cara i no culpar a altres de les seues decisions, i a més, anar dient que donen tot el suport a l'entitat. Falsos, més que falsos!!! si de veritat estimen i valoren el treball de la Creu Roja,ho hagueren d'haver demostrat concedint la licitació a aquesta ONG. Que com ha dit el company, hi ha mil i una maneres, si no, que em diguen quina regla de tres empren per a que, casualment, treballen a l'Ajuntament més d'un fill/a, home o dona d'algun Concejal i que d'altres amb millors qualitats però menys influències es quede al carrer??

vicent ha dit...

Company Exsocorrista. Jo pense també que una persona ha de ser molt curta, perdoneu-me l'expressió, per no entendre que el Bloc no té tant de poder, ni a Tavernes ni al nostre país, i que amb dos regidors poca cosa pot fer davant els 9 del PP que suposen la majoria absoluta. Falta saber si tinguessin poder el què farien però, probablement no tan malament com els que ens desgovernen ara ni els que ho han fet abans. No ho sé però confie en que la situació actual en molts aspectes no seria la mateixa.
Dit això, vull recordar-te que no fa massa temps se sentia pel poble que la piscina municipal coberta no es feia perquè els del Bloc ho impedien. Crec que no hauré estat jo l'únic en escoltar-ho això. Alahora, jo he havut d'explicar, com m'han deixat i he pogut, que això no era així a persones amb les que tinc alguna relació o lligam les quals s'ho creien. Què vols et diga? lamentablement la societat és així. Seran curts o no, però la consigna dels peperos és eixa: dir per tots els racons i indrets on siguen presents totes les mentides que vulguen, perquè això són mentides, perquè això sempre queda. Hi han unes dites castellanes molt adients: "Tu difama, que siempre queda" o "cuando el rio suena, agua lleva".

Anònim ha dit...

i això no pot revisar-ho Jordi, per si no s'ha fet com cal?

Un exsocorrista ha dit...

Supose que quan dius Jordi el referixes al concejal del Bloc i pel que sé, si tot s'ha fet dins de la taula de contractació estarà ben fet pels tecnics segons les bases del concurs o subhasta, i no caldrà revisar massa.
Pero sempre s'ha dit a Tavernes que les partides es guanyen quan s'arreglen i l'arreglo el tenien clar valorant merits i altres coses que es podien posar a les bases per afavorar la Creu Roja si aixi ho volien.
Recorde com diu Vicent que el PP va fer córrer la veu que pel culpa del Bloc no teniem piscina. Jo m'ho vaig creure fins que em van fer vore que el PP governa amb majoria absoluta i es l'amo i senyor de l'ajuntament i que tot era una manipulació de la realitat.
Ara ho veig encara més clar amb el tema del servici de salvament a la platja, on el PP no ha mogut un dit per la Creu Roja.

Anònim ha dit...

aquestes coses solen passar si es trauen a concurs, que anem a fer. Jo tinguent experiència en temes de licitacions, recomane a la creu roja que demane una revisió de la adjudicació provisional, on desde el departament de contratació de l'ajuntament vos deixarán vore la proposta técnica del adjudicatari. Així doncs cal aprendre per a que no torne a passar. Jo en aquest cas no he vist la forma de puntuar en la licitació, però qualsevol empresa o entitat que es presente ho ha de tindre en compter, perquè moltes vegades no puntua millor la proposta técnica, sinó més bé la económica.
En fí, crec que es una llàstima que creu roja no s'ho haja endut, pero crec que d'aquesta manera s'han de fer les licitacions.

Salutacions

exsocorrista ha dit...

Estic convençut que la Creu Roja ha preguntat tot quan necessitava per fer la millor oferta i segur que ha tingut consells de gent experta en licitacions, pot ser inclus desde dins l'ajuntament.
I em reafirme que si no tenen el salvament es perquè el PP no ha volgut i els del PP sabran per que. Es la meua opinio.

Anònim ha dit...

Fa setmana i mitja una xica em va dir que s`anava a a presentar a les proves de Tavernes... I no era amb la creu roja. Com pot ser si no estava adjudicat?

Sense dubte, el govern ha aprofitat per a llevarse a Creu Roja de damunt, i damunt intentar tirar-li la culpa a la oposició. Temps al temps pero ja vorem quines relacions té esta empresa amb aquest partit

Una estratègia molt inteligent!

Anònim ha dit...

si a partir de ara a cada licitació que no guanye la empresa que ho ha estat fent o que siga del poble, hem de estar ja culpant al pp, anem apanyats, no volieu que les coses es feren així i no ha dit? pues ahí teniu. ara ja no sabeu que es pitjor, tat?

Salutacions

Un concejal del PP ha dit...

El PP no tenim la culpa que no haja entrat la Creu Roja, això haverem volgut, però la Creu Roja ha possat masa socorristes i això ha encarit el preu, i com deia el plec de condicions, es valoraría amb un 51% del la puntuaciò la oferta econòmica. Sentint-ho molt, la Creu Roja s'ho ha buscat.

JB ha dit...

La Creu Roja elabora els plegs des de la oficina local assessorà per el tècnic provincial de platges i la secretaria Provincial, que dona la casualitat que abans estava al carreg de la província de Castelló, zona on totes les platges van a concurs i nomes i ha una platja on el concurs no es de la Creu Roja.

Es per això que al pleg tècnic estem per damunt de Valenciana del deporte. El que realment importava a aquesta licitació era el preu, i amb els estandarts de qualitat que té la Creu Roja sempre estarà per damunt. Ara bé, el recursos els inverteix en la pròpia societat, el propietari de l'empresa a més ha de pagar-se el mercedes.
No obstant sense anim d'entrar en les intencions d'uns o altres, hi ha temps per fer balanç i revisar que tot haja estat en ordre.

Preguntaor ha dit...

Qui són els que han puntuat?.. quins coneixements tenen de socorrisme? qui ha fet el pleg? Això no es mira? el currículum dels que liciten? perquè a l'ajuntament hi treballen persones que han estat a la platja com a socorristes o han gestionat piscines. Han cridat a experts? perquè el meu pare si li diuen de puntuar, puntua però no té ni idea.
El pleg el firma una tal Raquel escrivà, quina formació en matèria de socorrisme té? qui es per a estipular que es el que necessita la platja?

Altra cosa, el rosco eixe que han posat a l'entrada de la platja farà cosa de dos mesos. Posa que l'horari de salvament es de 10 a 19h i al pleg posa de 11 a 19h. Ja sabien que els anaven a donar una hora mes? Perquè al plànol anterior es feia referència a un numero de telèfon de la creu roja i a aquesta i ara es fa referència al mateix número però a el servei de salvament? fa dos mesos o tres, ja sabien que no estaria la Creu Roja?...qui està darrere de tot aquesta trama?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem publicat el comentari d'"un concejal del PP", però hem d'aclarir que a nosaltres no ens dona fe que per posar-se el nom siga realment això: "un regidor del PP".
De fet, no ens ho creguem perquè com que no hi ha res a amagar, suposem que un representant del nostre poble firmaria sense problemes amb el seu nom i cognoms.
Pensem que és un nom com qualsevol com altres escullen com aa firma; "anònim", "JB" o "exsocorrista".

Estic calent ha dit...

De 21 persones que anaven a ser contractats del poble mes quatre mes que havien de fer beneficis a la comunitat i sense comptar amb el voluntariat. Un total de 25 famílies s'han quedat fora del servei de platges.
Ara, a quants d'aquestos els han donat una oportunitat?..

Segons m'han informat, hi ha quatre "de moment i de prova" que són del poble. Això ens deixa un total de 20 famílies del poble excloses.

Cotorra! açò pareix que s'ha gelat, però està més calent que mai.

German Soler ha dit...

El desastre es vènia vindre. Jo, com a discapacitat, crec que el servici anirà a pitjor. La raó és molt senzilla, coneixem els voluntaris de la Creu Roja des de fa diversos anys i ells ens coneixen a nosaltres. Sabem que són molt professionals i en els anys que hem estat amb ells no hem tingut cap problema. Qui crega que és fàcil manejar discapacitats s’equivoca i jo pose en dubte i ho deixe per escrit, que els que vinguen coneguen com tractar als distints grups de discapacitats. Jo l’1 de juliol estaré en la zona disposat a donar-me un bany, ja vos comptaré. Enguany no va hi ha funcionar com deguera l’atenció als discapacitats. Dos són els motius, el primer és que amb dos hores no hi ha temps per a banyar a tots els que anem diàriament i el segon, és que l’ajuntament no ha fet cas de les recomanacions del Sindic de Greuges i els mitjans disponibles no són els adequats. En fi, ja veurem. Germán Soler Grau

Anònim ha dit...

Sembla l'assumpte de Creu Roja molt més greu del que a priori pareix. La encarregada de "afinar" en la contractació per a la salvaguarda de les persones en la nostra platja este estiu, s'ha colat que no veas... Amb pocs coneixements de matemátiques es pot apreciar rápidament que la empresa contractada és molt més cara i incompetent que la nostra benvolguda Creu Roja. Regla de tres: Uns 20 socorristes Creu Roja = 115000 €; 10 ( ó 12 ) socorristes ( qui sap realment la preparació que tenen...) 112000. Ay mare! classes de matemátiques per a qui la clava tan a dins... Fer bé les coses, no té preu.

Anònim ha dit...

L`agència valenciana de turisme dona tot el material per als discapacitats de forma gratuita, lo únic que demana es que hi haga com a mínim dos persones vigilant el bany de discapacitats (i no estic parlant del mateixos socorristes que fan la vigilancia, éstos tenen que estar al seu lloc; te que haver altres persones diferents encarregades del bany de discapacitats) Ja me direu si aço se complix o no, lo que crec es que a Turisme no li fará molta gràcia saber que no s`estan complint els requisits a la platja de Tavernes, i si voleu també se podem ficar a parlar de criteris de accesibilitat i normes de qualitat per a l`accesibilitat.

Qui va a ser el/la coordinador/a per a l`estiu de 2010?? Serà una persona amb prou experiencia, no?? Perque de ben segur que als plecs, la empresa haurá ficta a algú amb la suficient experiència, no?? O hara se va a fer la trampa de canviar a la gent que figura en el projecte per uns altres? Vos recomane que vigileu estes "cosetes" mes que altra cosa per a que ningú es pase de "listo"