L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dissabte, 19 de juny del 2010

Adéu, adéu... Nit de Sant Joan.


Les fogueres a vora mar la nit de Sant Joan és una tradició del nostre poble i també de molts i molts pobles de la riba del Mediterrani. Anar a les dotze en punt de la nit a mullar-s'hi els peus i demanar un desig la nit més curta de l’any, és un “tradicionarius” de la nostra cultura i sense dubte que se’ns concedira.
La festa l’ha formada el poble any rere any, però sembla ser que enguany no hi haurà festa. La crisi, sempre la maleïda crisi com a culpable de la falta de correfocs pel carrer a la zona de Padur, de la revetla, i també s’ha corregut la remor que no hi haurà fogueres a vora mar. Que no es va a permetre. Hi haurà policia a cada cent metres per impedir-ho?
I assenyalen a Demarcació de Costes com a responsable de la mesura, però pensem que es una forma com un altra de tirar-li el mort al govern central per no fer la festa i, de rebot, impedir que els nostres comerciants i restaurants de la platja no guanyen - o si voleu, fer que perden - la primera recaptació de l’any.
Se’ns omple la boca en parlar de beneficiar al turisme local i s’abandona aquesta festa. Si no es poden fer foguerades a vora mar, sempre queda el recurs de fer una gran foguera multitudinària en una zona urbana publica amb participació de castells de focs i coets per les falles . ¿O és que els nostres governants no se’n recorden de les fogueres de Sant Pere, una tradició morta i desapareguda amb l’escusa de que es feia malbé l’adoquinat del carrer?. Aquelles es feien al carrer, ara s'hi pot repetir.
La nit de Sant Joan no es mereix una prohibició, ni per activa ni per passiva. Una més de les nostres tradicions que volen carregar-se mentre els valencians continuem ofrenant noves glòries i oferint-los Bancaixa i la CAM.

-

2 comentaris:

Des de ValldignaDigital compartim fil per randa el que diuen els vallers en aquest text i el prenem com editorial ha dit...

Compartim fil per randa el contingut, les comes i fins i tot els accents d'aquest article.

http://valldigna.bloc.cat/post/17498/303909

EDITORIAL -ANNAnotícies ha dit...

republicat també a ANNAnotícies com a Editorial - http://annanoticies.com/2010/06/20/editorial-adeu-adeu-nit-de-sant-joan/