L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 19 de juny del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Guerra bruta contra el concert d’Antonio Orozco


Sembla ser que ells, PP i PSOE, no tenen altre interés que el concert d’Antonio Orozco siga un complet fracàs. Ho demostra el conjunt d’actuacions que duen a cap d’ençà que es va anunciar el concert per a festes.

Després d’un conjunt d’episodis esperpèntics en els plenaris, que recordem després, ara els ve l’última ocurrència: acusar a Compromís de quedar-se amb 100 entrades del concert. El regidor Enric Chofre ho ha explicat: és una clàusula del contracte exigit per la productora de l’artista. Les entrades no són ni per al govern municipal ni per a l'Ajuntament sinó que són per a la productora i s’usaran per a la promoció i propaganda en les ràdios, televisions i premsa comarcal i provincial. És sabut que les productores de concerts informen, preparen les entrevistes amb el cantant i faciliten als mitjans la seua tasca informativa. És el normal, l’habitual en tots els concerts arreu del Món.

Eixes entrades “per promoció del concert” solen estar en tots els contractes, com pot haver altres demandes segons el capritx del cantant: si un camerino amb dutxa, o una safata de fruita, o beguda de tal marca, o disposar d’un vehicle eixe dia....

L’Ajuntament és qui promou el concert mitjançant un contracte de gestió de serveis públics, és qui amb una taxa de servei públic controla, gestiona i ven les entrades... ¿per a què vol posar en el contracte que se’n quedarà 100 si té tot el control? Això ni té lògica, ni cap ni peus i sols s'entèn sabent que és una exigència de la producció. Però els dos partits de l'oposició tot els val per a muntar una guerra contra el concert i el govern. Inclús són capaços de polititzar un concert de festes.

Es va quedar patent en el plenari de maig que el concert d’Orozco els molesta. No els agrada que una primera figura actue a Tavernes i menys que Compromís done el content als milers de joves i majors que volen una primera figura a festes, tal i com quedà palés en l'enquesta sobres festes. Varen començar en el plenari a posar problemes, a exigir canvis en el contracte del concert, a pesar que era el mateix tipus de contracte que sempre ha utilitzat l'Ajuntament des de fa anys i anys.

Tot per posar impediments amb un objectiu molt clar: posar la traveta al concert d’Orozco que, amb una oposició normal i responsable, seria motiu de consens i unanimitat. Però ells prefereixen fer una guerra política d'un concert.

El govern municipal establia en el plenari de juny un nou tipus de contracte amb el cantant basat en el concert com a servei públic festivo-cultural: l’estudi de costos/ingressos el va fer la tresorera de l'Ajuntament i el preu es va marcar en una ordenança i una taxa sense cap decisió política pel mig. Però tampoc ho van acceptar.

La solució dels tècnics municipals no els servia i encabotats a posar-hi través, s’inventen l’acusació que al govern municipal no vol rebaixar les entrades un 30% per als veïns vallers. Acabaven d’escoltar les paraules del secretari, sabien que eixa proposta era il·legal i inconstitucional per discriminatòria. Però com si sentiren ploure. Tot i que es posaran 1.200 entrades a preu super reduït de venta exclusiva a Tavernes i de manera presencial per a beneficiar a tota la població vallera. Ací està ben explicat així com l'informe del secretari. 

Trobem a faltar, tal com es va dir en plenari, eixa lleialtat institucional que els demés partits sempre van tindre sempre amb els governs anteriors, que mai van fer dels contractes ni dels concerts de festes un motiu de confrontació política. Demanar-los eixa lleialtat és una utopia i més quan sembla clar que l’objectiu és torpedinar el concert i si és possible, fer que fracasse.

Esperem que per aconseguir-ho no posen ciris al Santíssim Crist de la Sang i a la Divina Aurora demanant que ploga eixe dia.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No dones idees, que eixos tenen línea directa amb el de dalt

Anònim ha dit...

Envejosos! A vore si s,adonen que un concert aixi es beneficios pel poble. Com ells sols han fet que endeutar-nos ara els fastidia tot el que fa l,actual govern

Anònim ha dit...

No se,n volen adonar que un concert d,estes caracteristiques sera molt rentable per a Tavernes? No saben reconeixer les coses? Com ells mai han fet res de trellat sols que endeutar al poble...Ara tot son envejes i complicar les coses

Anònim ha dit...

Tenim un problema molt greu en l'opsició,no es que no han fet mai res,no sols parlem de festes,parlem de tot en general i ara no poden coure que compromis ho fatja be.les mams se les menjem a mosos