L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 13 de juny del 2017

L'EDUSI de la Valldigna: El govern de Rajoy torna a discriminar Tavernes i la Valldigna




Una vegada més, i en van....!!! Tavernes i la Valldigna han estat discriminats per les polítiques del govern de Rajoy. El ministeri de Foment ha rebutjat el projecte de l’EDUSi a executar conjuntament pels quatre pobles i amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament comú de tota la comarca a través de la Mancomunitat de la Valldigna.

Com vam publicar ací en el seu dia, tots els quatre municipis efectuaren reunions amb les associacions i col·lectius locals per determinar quines actuacions calia fer en cada poble per tal d’anar treballant en la millor integració de la comarca.

Fins si tot i per poder optar a les ajudes de l’EDUSI es va crear la denominada “Àrea Funcional Integrada” que va ser aprovada per la Generalitat, però que afirma el Ministeri d’Hisenda (ja tenim el senyor Montoro pel mig) ha dit que no, que per a ells no complia les condicions i, per tant, fora de les ajudes.

Un greuge més per a la Valldigna del govern de Rajoy, i que suma a altres greuges tan coneguts com eliminar el projecte de la millora del riu Vaca que afectava tota la Valldigna, o el desdoblament de la nacional i conversió en autovia entre Favara i Tavernes i després fins Gandia, o el cas dels camins del Tancat i Sequia la Bova.

Un colp ben fort a la Mancomunitat

La falta d’ajudes del govern de Rajoy per al projecte de l’EDUSI de la Valldigna pot tindre una conseqüència directa en la Mancomunitat de la Valldigna que deixaria de treballar com una cèl·lula urbana conjunta de quatre municipis, en una planificació supramunicipal que posaria en marxa polítiques i actuacions conjuntes.

Si s’hagués acceptat l’EDUSI  la Valldigna passaria a ser una àrea urbana formada per agrupacions dels quatre municipis definits per criteris morfològics, de mobilitat, d'activitat econòmica i mercat de treball. A través de la Mancomunitat es podria aconseguir un territori més competitiu en l’àmbit econòmic, més respectuós amb el medi ambient i més integrador en el vessant social.  

S’ha perdut també un programa d’estratègies comarcals on es contempla una línia d’autobús per unir Simat, Benifairó i Tavernes amb l’estació i la platja. També la creació de corredors verds, entre els quals està la línia verda aprofitant el trenet Carcaixent-Tavernes i un altre corredor intercomarcal propi que uniria els tres pobles de la Valldigna del pla aprofitant la mota del riu Vaca. En un altre pla, els projectes de millora energètica, la millora telemàtica de les administracions locals de la Valldigna o la rehabilitació dels edificis històrics.

És el que es perd, entre altres coses, amb la negativa del govern de Rajoy a les ajudes per a la Valldigna.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No prosperara cap poble mentre hi haja lladres al govern.