L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dissabte, 1 d’octubre del 2016

Què fem amb els camins del Tancat i Séquia la Bova? O si voleu ¿què fem amb la Confederació?


Fins a aquest extrem arriba el problema dels camins

El regidor d’Agricultura, Javi Escrihuela, ha demanat a la Confederació del Xúquer celebar una reunió per parlar amb seriositat de la greu problemàtica del Camí del Tancat i del Camí Séquia la Bova. Com tot el món sap, la Confederació del Xuquer és una entitat que depèn del govern central del PP de Rajoy i no del govern valencià.

El regidor ha indicat que la resposta de la Confederació ha estat  que els envien el projecte i ja estudiaran si donen cita a l’Ajuntament per parlar-ne.  Eixa resposta ens recorda molt a les respostes negatives de la mateixa Confederació quan se li demana la neteja del riu Vaca o avançar en projectes més importants com el de laminació o canalització: res de res.

Imatges dels clevills dels camins
No volem ser “casinos”, però els fets ens obliguen: Els dos camins esmentats presenten un estat molt preocupant i sembla ser que la Confederació i el govern de Rajoy no van a moure fitxa fins que no s’hi produesca un accident greu.

Els dos camins, com ací venim explicant des de fa quatre anys, presenten grans clevills que els recorren durant desenes i centenars de metres en paral·lel al riu. Una cosa lògica perquè realment el que està passant és que, per falta de manteniment i reparació del caixer del riu, les parets de sustentació cauen i  el ferm dels camins s’obre amb clevills on caben fins i tot una persona. Tenen més d’un metre de fondària i  s’agreugen dia a dia per factors com pluges o pel pas de vehicles.

Un bon forat que creix

Quatre anys de peticions, sense resposta

La passada legislatura, com ací vam informar, l’alcalde Jordi Joan acompanyat de tècnics municipals es va reunir en la Confederació i els va dur el projecte de reparació. La resposta aleshores de la Confederació era que no tenien diners per a escometre les reparacions. No volem ser malpensats, però davant l’evidència i el perill, ens plantegem si eixa resposta s’hauria donat a un Ajuntament amb govern del PP.

De tota manera, una cosa està ben clara: els camins estan malament perquè els murs de contenció del riu estan malament, i cauen. A l’Ajuntament no se li pot demanar responsabilitats ni que els repare amb el seus diners, com voldria Confederació, i més quan està massa demostrat on està el problema i qui té la responsabilitat de donar solucions a les solsides del riu, causants de la situació, és la Confederació, depenent del govern del PP de Madrid. 

Solsides als murs del riu i el camí cedeix
 Potser alguns penseu: ¿ i per què no ho arregla l’Ajuntament? Ni té l’obligació, ni té els mitjans, ni té els diners. No estem parlant d’un parell de centenars de milers d’euros, sinó de més de ¡¡5 milions!! . Eixos cinc milions era el pressupost tècnic presentat per l’alcalde en el seu moment, ara fa tres anys, però igual és més perquè la situació anant agreujant-se.

A més si l’Ajuntament arreglara els forats i clevills dels camins i la Confederació no soluciona el problema de les solsides estaríem llançant els diners al fem perquè al cap de poc de temps tornarien al cap primer.

I més solsides en els murs del riu

I ara estem a la tardor. I la tardor és sinònim de pluges però també de l’inici de la temporada de la taronja i el pas de vehicles per la zona per accedir a camps i collir el fruit. I en qualsevol moment es pot produir un augment de la mesura dels clevills i deixar el camí intransitable amb el perjudici per a les collites.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Arreglo les fotos es veu que lajuntament va actuar per arreglar els clavills tapanlos an formigó pero sels va tragar.
Lajuntament ha actust sense tindre perque

Anònim ha dit...

Algo hi ha que fer. Els camins no poden estar aixina.

Anònim ha dit...

Tecnicament hi ha forma de tornar a tapar els clavills y que duren mes temps y no tant costos com creu el Ajuntament. Aixina donar temps a que s'arreglen les coses amb la Confederasió. Sols fa falta interes y preguntar a qui sap,no sols opinió de atqutectes si no de enginers de camins.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Una cosa és tapar i diferent és que no s'obriguen perquè el mur que li fa de sosté cau.
Mentre els murs laterals cedesquen els clevills s'obriran i es faran més grans. I això ja ha passat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Una cosa és tapar i diferent és que no s'obriguen perquè el mur que li fa de sosté cau.
Mentre els murs laterals cedesquen els clevills s'obriran i es faran més grans. I això ja ha passat.

Anònim ha dit...

Eixos camins han de estar tancats. Son un perill.