L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

dilluns, 10 d’octubre del 2016

Concert del Cor de Cambra "Quinzedemarç" i la Coral Marinyén amb motiu del 9 d'Octubre

Cor de Cambra "Quinzedemarç"

El Cor de Cambra "Quinze de Març" i la Coral Polifònica Marinyén van commemorar la diada del 9 d'Octubre amb un concert extraordinari a la Casa de la Cultura, al qual van assistir un bon nombre d'afeccionats. I diguem extraordinari per dos motius, per haver-se ajuntat per celebrar el dia dels valencians i valencianes, i extraordinari per la qualitat del concert i per la magnífica interpretació del programa, ben selecte, preparat pel director Fran Lledo.


El Cor de Cambra "Quinze de Març", al que veiem ja completament afiançat en aquest gènere, ens va oferir un ramell de cançons  basques (Agurra, la volta al Món en 80 cants, Maritxu nora zoaz) junt amb altres dels antics cançoners valencians cas de "Què farem del pobre Joan", peça del Cançoner d'Uppsala -pel lloc on es va localitzar a Suècia-  i conegut també com a Cançoner del Duc de Calàbria, recopilat a la cort de Ferran d'Aragó, Duc de Calàbria, a València en la primera meitat del segle XVI. Sense oblidar "Ma volentat" amb text d'Ausiàs March, "El vell Montgó" o el detall d'acabar el concert amb la versió coral de Caffarena de "La Muixeranga".


Coral Polifònica Marinyén

La Coral Polifònica Marinyen va interpretar un repertori que volia adir-se amb l'alegria de la festa del 9 d'Octubre i ens va oferir un inici solemne amb "Glòria" de Stephenson, una peça entranyable i molt volguda pel públic, el tango "El dia que me quieres" amb Alfredo Jorge de solista, per continuar amb peces populars com la menorquina "Ciutat de parella" i la nostra i entranyable "La barraca" de Chover. Com a final de la seua interpretació un negre espiritual, alegre i rítmic, com el seu títol "Oh, happy day" amb la participació com a solista de Paqui Navarro.

Cant conjunt
 I per a finalitzar, i dirigits per Fran LLedó, el cant comú de les dues formacions, en aquest cas una cançó popular de Ses Illes: "L'amo de son carabassa".