L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 19 d’octubre del 2016

L’expresident de la Generalitat del PP, José Luis Olivas: de polític a banquer i de ‘Molt Honorable’ al banc dels acusats

Olivas i Juan Cotino en el banc dels acusats

La Fiscalia i l’advocat de l’Estat diuen que José Luis Olivas, expresident de la Generalitat, va fer una factura falsa per a ajudar l’empresari Juan Cotino a pagar menys a Hisenda i li demanen tres anys de presó per a l’expresident de la Generalitat i de Bancaixa en el judici que ha començat hui dimarts a València.

Olivas nega els fets i afirma que la factura de 500.000 euros més IVA a Cotino, nebot de Juan Cotino, expresident de les Corts Valencianes, era per tasques d’intermediació o assessorament però d’això només hi ha un únic document: un treball de dues pàgines fet a posteriori i signat per la seua dona, que mai no va participar en les presumptes tasques de consultoria.

Olivas, del PP, va guanyar aquest mig milió el 2008 quan va mitjançar en la venda de la participació d’un parc eòlic entre una empresa de Cotino i Endesa. En l’operació també estaven implicades Bancaixa i Iberdrola. Olivas era president de la caixa i conseller de la companyia elèctrica. I va cobrar un percentatge del benefici generat: una plusvàlua de 39,3 milions d’euros.

Hisenda i la Fiscalia pensen que pel seu desconeixement del negoci de l’energia, a més de per les converses amb executius de les companyies i els seus càrrecs en Bancaixa i Iberdrola, va poder exercir un paper rellevant o remunerable en l’operació. Encara més, pensen que l’assessorament pagat amb mig milió d’euros “no va existir”. L’informe presentat com a justificant del treball es va fer a posteriori i ni tan sols va ser signat per ell, sinó per la seua dona, també acusada.