L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 d’octubre del 2016

De nou el tango, ui, perdó! de nou una especial versió del PP sobre la gasolinera



Ens sap greu haver de reprendre aquest tema. No és culpa nostra que un blog local, afí al Partit Popular, faça una versió particular sobre el tema de la gasolinera de la Avinguda Germanies, i on de nou, amb l'excusa de contar els fets, oblida moltes coses i no cerca la veritat i informar els veïns, sinó que desinforma i amaga informació.

En un paràgraf d'eixe blog és diu que el responsable d'Urbanisme de la passada legislatura, Perfecto Benavent, es va reunir amb els empresaris i els va donar el vistiplau. També diu que l'empresa té la compatibilitat urbanística i la llicència mediambiental.

Pensem que això no és exacte ni correcte sinó que Perfecto Benavent els va dir: segons la llei d'hidrocarburs 11/2013 (aprovada pel govern del PP de Rajoy), les gasolineres queden com a tendes de distribució i es poden instal·lar dins de casc urbà. També els diria que la Llei del Sòl i el Pla General d’Ordenament Urbà (PGOU) de Tavernes (aprovat només amb el vot del PP), permeten la instal·lació de gasolineres en sol urbà, o siga dins del poble.

Pensem que han perdut una bona ocasió per informar sobre allò que és la compatibilitat urbanística (¿no interessa o no saben?. I això és només un tràmit administratiu on se li diu a l’empresa que, segons les lleis i el PGOU, es pot instal·lar una gasolinera en solar urbà.... però sempre i quan complesca tots els requisits legals.

La Comptabilitat Urbanística no és cap acceptació, ni cap vistiplau de l’Ajuntament a la gasolinera, sinó un acte administratiu informatiu i no implica cap autorització de la gasolinera. Això eixe blog s’ho calla.

 Respecte a la llicència ambiental, l’Ajuntament ha donat la llicència ambiental (o siga que des del punt de vista ambiental, si compleix la normativa, res a dir) però “condicionada” a la solució dels problemes de trànsit en la zona, d’acord amb l’informe que l’alcaldia va encarregar a la Policia Local i que assenyala els greus problemes de trànsit i de seguretat vial i de vianants que pot suposar eixa instal·lació en el lloc anunciat. 

L’informe de Carreteres 

També dona la seua versió sobre l’informe de Carreteres de la Generalitat, on falten molts detalls. No es diuen totes les coses ni exactes, senyor o senyora periodista del blog!.

Ho aclarim i els diguem: L’Ajuntament ha d'informar del projecte a les possibles administracions afectades, i per tant s’envia l’expedient a Carreteres de la Generalitat com a propietària de la carretera. La resposta de Carreteres és clara: la gasolinera ha de comptar amb un informe de Carreteres. I eixe informe, que podeu vore dalt, indica que no és convenient, que no es deu admetre, la instal·lació.

L’Ajuntament posa en coneixement de l’empresa eixe informe i li diu que obtinga l'autorització perquè, tal com indica Carreteres i en base a la llei 6/1991 “es necesario que el promotor de las obres obtenga la autorización del Servicio de Obras Públicas para la instalación de la estación de servicio”.

Compromís ha fet ús de tots els recursos legals per impedir la instal·lació de la gasolinera, i això de vegades fa la sensació que alguns partits haurien preferit que, tal com l'acusaren falsament de permetre-la, haguera donat el permís i així continuar la tasca de critica.

Però no, Compromís ha complit. I per posar-se al costat del poble i dels veïns, per no voler la instal·lació, l'empresa  ha interposat a l'alcalde una denúncia per prevaricació. Total el crim de l’alcalde Jordi Joan ha estat complir amb la seua obligació de “ser un lleial defensor de drets comunals”, o siga drets comuns de tot Tavernes. 

I ens ve a la memòria un succeït de fa uns anys, quan tot un poble es va posar en contra de l’alta tensió i el govern del PP d’aquells temps es va posar al costat d’Iberdrola. ¿Què hauria passat ara amb un govern del PP en l’Ajuntament de Tavernes? Estaria ja en funcionament la gasolinera? No ho sabem i millor que no arribem a saber-ho.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Xe i també diu que en cas que la denuncia vaiga avant,al Sr. Alcalde el jutjaria el Tribunal Constitucional, xe mira sera el primer home del estat espanyol que sera jutjat per el Tribunal Constitucional. Mira que be contrasten les noticies....

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sí, ho hem vist. I això és un error del blog afí al PP per limitar-se a copiar la noticia de Las Provincias, sense contrastar res, com vosté diu, ni posar res de la seua part i hi havia molt que posar.

Nosaltres ja vam dir en la noticia de fa dos dies que seria el TSJ. I aprofitem per dir que el fiscal no pot investigar ni imputar a un aforat, ha de ser un jutge i del TSJ.

Doncs així, moltes i moltes de les notícies que publiquen. Ara l'informar ja estem cansats de comprovar que no és l'objectiu, sinó posar dubte, tergiversar si amb tot això trauen rendiment polític.