L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

diumenge, 23 d’octubre del 2016

Tavernes treballa amb Gandia, Xeraco i Xeresa i la Generalitat per a protegir la “marjal de la Safor”

Reunió amb José Nebot


Josep Llácer, regidor de Medi Ambient de Tavernes, juntament amb els responsables d’aquesta àrea de Gandia, Xeraco i Xeresa, s’han reunit amb el subdirector de Medi Natural de la Generalitat, Josep Nebot, en una jornada informativa per als ajuntaments implicats en l’espai de la Xarxa Natura 2000 i on s’ha parlat de les al·legacions fetes en la tramitació de la Norma de Gestió i Zonificació de la Marjal de la Safor.  
La Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental està confeccionant i tramitant les normes de gestió del espais de la Xarxa Natura 2000 a la Comunitat Valenciana, que afecta quatre zones LIC: el Mondúber, la serra de Corbera i la marjal i les dunes de la Safor. 
Les zones es convertiran en zones d’especial conservació una vegada acabat tot el procés. Els quatre ajuntaments afectats en l’àmbit de la marjal han fet aportacions en una mateixa línia d’actuació. Així, treballaran conjuntament amb la Generalitat en la redacció final de les normes de gestió. 
El regidor de Medi Ambient, Josep Llàcer, ha assenyalat que “agraïm la implicació del subdirector i tota l’àrea de Medi Natural per a desbloquejar la tramitació de les normes de gestió de l’espai Natura 2000 “Marjal de la Safor” i per escoltar i tindre en compte les aportacions dels ajuntaments afectats”. 
Una vegada redactades les normes, s’iniciarà el procés d’exposició pública i participació, i els afectats podran fer-hi al·legacions.
Parlem de “Marjal de la Safor” no de “La Partida” 
 El projecte tracta de "la Marjal de la Safor" de la qual Tavernes tindria la part del terme fins el riu Vaca i els ullals, però no està inclosa La Partida.
 La “Marjal de la Safor” afecta els municipis de Tavernes, Xeresa, Xeraco i Gandia, i és vol que la Generalitat siga el pont amb altres organismes a l'hora d'avalar projectes de caràcter mediambiental del paratge i la seua posada en valor de cara a la Unió Europa, per aconseguir subvencions dins dels programes europeus mediambientals. 
 El paratge es troba entre quatre termes municipals, però en realitat és un únic ecosistema natural dividit per les qüestions administratives i gestionat individualment per l'ajuntament respectiu. 
 Objectius que han estat motiu de converses en altres reunions són la recuperació dels «ullals», reparar camins, crear sendes naturals i, sobretot, potenciar la projecció turística de la zona amb un component natural i ecològic i com a complement al clàssic turisme sol-platja de la Safor-Valldigna. Sense oblidar aspectes fonamentals i que cercarien la protecció i conservació de l'ecosistema natural, cas de l'eliminació d'espècies animals o vegetals invasores i que destrossen i eliminen les autòctones.