L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 26 d’octubre del 2016

La Santa Mare Església prohibeix escampar les cendres dels difunts en la Natura, o fer-les objecte de decoració.




Si vostè indica en el seu testament el desig de ser incinerat i que les cendres siguen escampades en la natura o entre els seus éssers estimats, sàpia que no podrà gaudir d'un funeral religiós ni dels resos per la seua ànima. 
 
La Congregació per a la Doctrina de la Fe ha presentat en el Vaticà noves instruccions on assenyala que la cremació i dispersió posterior de les cendres són contràries a la fe cristiana i per açò se li nega un enterrament religiós.
 
La instrucció “Ad resurgendum cum Christo” tracta de la sepultura dels difunts i la conservació de les cendres en cas de cremació i igualment prohibeix la conservació de les cendres en la llar o la dispersió en l'aire, en la terra o en l'aigua, així com la seua conversió en forma de records commemoratius. 
 
El document assenyala la importància de la mort i la resurrecció en l'àmbit de la fe, i encara que a partir del 1963 es va permetre la cremació s'afirma que “s'han propagat noves idees en desacord amb la fe de l'Església". 
 
En conseqüència, segons la Santa Seu “la sepultura en els cementeris o altres llocs sagrats respon adequadament a la compassió i el respecte a causa dels cossos dels fidels difunts".
 
L'Església afirma que no veu raons doctrinals per a evitar la cremació del cadàver perquè "no toca l'ànima i no impedeix a la omnipotència divina ressuscitar el cos". Açò sí, les seues restes mortals han de descansar en lloc sagrat com són els cementeris o altres habilitats. 
 
Els veïns i veïnes catòlics de Tavernes no tenen cap problema per poder seguir les indicacions de la Congregació per a la Doctrina de la Fe. El nostre Ajuntament va inaugurar el passat Tots Sants el denominat "Jardi de les cendres" on es poden enterrar les cendres dels difunts incinerats o en el cas de que s'haja elegit una urna funerària aquesta es pot dipositar en els columbaris, uns petits nínxols construïts amb la finalitat de dipositar les urnes amb cendres.

2 comentaris:

Veïna ha dit...

No era que Deu està en totes les coses? Potser m'equivoque però si llancen les cendres a la montanya o el mar no s'estarà més aprop de Deu, que les ha fet que en un cementeri fet pels homens?

Anònim ha dit...

Res a dir. Com Halloween..això son costums ni tradicions valencianes.