L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.319
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 55.982

dilluns, 31 d’octubre de 2016

La corrupció que no para: Intervenció de l'Estat acorrala a l'exconseller Rafael Blasco (PP) (1a part)


¿Segur que podíem confiar?

L'interventor general de l'Estat s'ha mostrat implacable amb la gestió de Rafael Blasco en la Conselleria de Solidaritat, àrea que va usar per a ficar-se en la butxaca els fons destinats al Tercer Món que, de moment, li ha valgut una condemna de sis anys de presó.

L'informe final explica que Blasco usava la conselleria com a oficina particular on tot valia. El dossier que està en poder del jutge, segons EL MUNDO, és demolidor i analitza la segona part del saqueig de fons públics per a projectes en països subdesenvolupats, cosa que pot dur a Blasco de nou a judici: el frau en les subvencions i el desviament de 4 milions que eren per a construir un hospital a Haití després del terratrèmol.

 Entre el 2009 i 2011, la Generalitat concedia 24 subvencions, algunes de dubtosa legalitat diu el document, per valor de més de 10 milions euros dels quals es van pagar només 5.667.930. El perit en les conclusions considera “obvi” que el departament de Rafael Blasco va ser negligent i també crida l'atenció la falta de preparació de les ONG's que van rebre les subvencions. 
Intervenció ho deixa clar: “Cap de les subvencions atorgades en els anys 2009 al 2011 haurien d'haver-se concedit”. També parla d'un “incompliment generalitzat” de la llei i col·loca en un lloc preferent la màniga ampla que van tenir Rafael Blasco i el seu equip a l'hora d'adjudicar projectes de cooperació a les ONG's implicades en la trama.

Amb aquest informe, la Intervenció General de l'Estat torna a posar contra la cordes a Blasco per la seua nefasta gestió dels diners públics destinats al Tercer Món.

(Continuarà)

1 comentari:

Veïna ha dit...

Es pot caure més baix que furtar les ajudes a persones que moren de fam?