L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 23 d’octubre del 2016

El PSOE facilitarà que Rajoy siga president


El comitè federal del PSOE ha aprovat per 139 vots a 96 que el  PSOE s'abstendrà a la investidura de Mariano Rajoy, o siga, el farà president per passiva.  El Grup Parlamentari Socialista s’abstindrà a la segona votació del pròxim debat d’investidura. La decisió implica  tot el grup parlamentari, malgrat que el PSC i diversos diputats han avançat que decidís el que decidís el comitè federal votaran no.

El text que s’ha aprovat apunta a la necessitat de desblocar la investidura i addueix de les conseqüències pernicioses que una repetició de les eleccions tindria sobre l’interès d’Espanya i dels espanyols. A més, apunta, tindria efectes molt negatius per al PSOE perquè, diu el text, apareixerien davant la societat com els principals responsables d’un blocatge que ningú desitja.

Han defensat aquest criteri el president Ximo Puig, la presidenta andalusa, Susana Díaz, el president extremeny Guiillermo Fernández Vara, l’ex-president de Castella-La Manxa José Maria Barreda, i l’ex-ministre Ramon Jáuregui, entre altres. Han defensat el no, entre altres,  Miquel Iceta, Francina Armengol, i Idoia Mendia.

Malgrat que el text de la resolució no tanca definitivament la porta a què l'abstenció siga ‘tècnica’, és a dir que la porten a terme només 11 diputats, s’entén que afecta tot el grup parlamentari, fet que posarà en escac les relacions entre els socialistes espanyols i el PSC, que reuneix dimarts el seu consell nacional per ratificar el no a la investidura de Mariano Rajoy.

La decisió del PSOE posa rumb a la investidura de Mariano Rajoy. Demà i dimarts el rei Felip VI es reuneix amb els portaveus dels partits i comunicarà a la presidenta del congrés espanyol, Ana Pastor, que proposa a Mariano Rajoy per a la investidura. El ple podria començar dimecres o bé dijous, de manera que la investidura pot tenir lloc o bé dissabte 29 d’octubre o diumenge 30.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Adeu Psoe, benvingut Pasok

Anònim ha dit...

El PSOE hace lo que hay que hacer: salvar a España de los que nos llevan a la ruina y cierran hospitales y nos roban las pensiones. ¡Viva España y viva el PSOE!

Anònim ha dit...

Qui no es consola és per que no vol. Açò es com allò de "Otan de entrada No" i ara "No es no". Menuda empanadilla mental que porteu els sociates.

Veïna ha dit...

A l'anònim de les 0:55:00

Li ha faltat dir: "Una, Grande y Libre"

Anònim ha dit...

- I Victor Borrás i el PSOE de Tavernes que opinen d'açò?
- Opinem que el parc d'automovils de l'Ajuntament de Tavernes ha de ser més transparent... (Fum, fum, fum)

Anònim ha dit...

Però si no s'enteren. Si ho preguntaren a qui correspon sabrien que és porta un control de tot per part del cap de la Policia Local.
Igual volen que la policia avise amb temps i diga: demà farem control en el carrer tal, o també que estarem el dissabte en tal lloc, per tant ja sabeu on podeu fer botelló. Impresentable.