L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 d’octubre del 2016

L'Ajuntament informa amb una nota en la làpida si es troba amb mal estat. Els propietaris no havien fet cas d'anteriors avisos.

Avisos a les làpides

L'Ajuntament informa als propietaris que tenen làpides en mal estat al Cementeri mitjançant una nota enganxada a la mateixa làpida. I s'ha vist obligat a usar aquest mètode després de comprovar com els requeriments anteriors sol·licitant la solució dels problemes no eren atesos pels propietaris, excepte en alguns casos.

Cal saber que l'obligació del manteniment i conservació en bon estat de les làpides correspon als propietaris, i com asseguren des de l'Ajuntament, el perill de caiguda en més d’un centenar és evident, i si es produeix, el mes normal és què es trenque la làpida i fins i tot puga afectar a la seguretat dels visitants del cementeri.

Els més d'un centenar d'avisos s'han col·locat en làpides de la part antiga del cementeri, que disposen d'enganxes que, segon ha indicat la regidora responsable del àrea, Llum Sansaloni, no tenen molt a veure amb els usats actualment quant a seguretat i poder de subjecció, i amb el pas del temps aqueixa funció havia quedat molt minvada.


Les distintes inspeccions que de manera periòdica efectua l'Ajuntament amb el consegüent avís als propietaris de l'estat de les làpides havia quedat majorment sense resposta. I tal com ha explicat la regidora s'ha pres la decisió d'informar d'aqueixa incidència als propietaris: un avís enganxat sobre la pròpia lapida afectada.

La regidora ha indicat que s'ha aprofitat la circumstància que Tots Sants, que se celebra d'ací pocs dies, perquè tradicionalment quasi totes les famílies van al cementeri a arreglar els nínxols i visitar els seus difunts, i s’ha cregut era un bon moment perquè els familiars dels difunts queden assabentats del perill que corren les làpides.

L'Ajuntament ha efectuat l'avís, però com hem indicat la reparació i el manteniment no és tasca seua sinó dels propietaris. Malgrat açò i vist que els requeriment no eren seguits, els mateixos operaris, pensem que amb bon criteri, han procedit a retirar algunes làpides pel perill de caiguda.

L'Ajuntament va reparar les zones velles però ara cal que els propietaris revisen les làpides

Com es veu una mesura que pot resultar cridanera perquè no és massa habitual, però que solament té un objectiu: beneficiar als mateixos propietaris i evitar-los possibles problemes posteriors. A més a més, ha vingut obligada pels mateixos propietaris perquè com ha dit l’Ajuntament els requeriments anteriors no havien estat atesos.

Recordem que a principi d'any l'Ajuntament va reparar els edificis de nínxols més antics del Cementeri, amb el lluït i restauració, però ara cal que els propietaris acaben el treball amb una revisió de làpides i solucions si tenen algun problema.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tindrien que vallar la zona on hi ha perill