L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 21 d’octubre del 2016

No la volen. A la nova RTVV els diputats del PP no la volen



Isabel Bonig, acompanyada de tota la bancada del PP en les Corts Valencianes, se n’ha anat de l’hemicicle en el moment que s’anava a votar els membres del Consell Rector de la nova RTVV. Una vegada més, i en van moltes des de que s’ha engegat el procés de la nova RTVV, el PP ha intentat boicotejar la nova televisió dels valencians.

El motiu que ha donat és les reticències de molts diputats perquè Maite Fernández entre al Consell Rector com a proposada pel PP. Ací hi hem explicat ja: la proposada pel PP, Maite Fernández va ocupar càrrecs de responsabilitat a RTVV durant les èpoques més aspres de la manipulació informativa.

Maite Fernández era la cap d'informatius quan les informacions sobre les víctimes de l’accident del metro o sobre els casos de corrupció del PP que començaven a saber-se, que foren vetades als informatius i no apareixien ni un segon. Pocs dies després de l’accident va ordenar la realització d’un reportatge sobre l’accident amb la intenció d’exculpar el govern valencià de qualsevol responsabilitat. A més, les extreballadores que patiren abusos sexuals per part de l’exsecretari general de la RTVV, Vicente Sanz, van denunciar que Maite Fernández n’era coneixedora perquè elles mateixes li ho havien comunicat, però ella va negar en el judici conéixer els fets.

Per a la presidenta del PP, Isabel Boning, si es fixen aquests límits, cap treballador o directiu de l’extingida RTVV podrà participar en la nova, perquè ella entén que “tots foren còmplices d’allò que es diu”. 

Arribats a l'hora de la votació, es va votar segons el que s'havia pactat entre els partits, PP inclós,  però  ells ni tan sols entraven per votar en favor de la seua candidata, que no va eixir elegida en primera votació per faltar-li els vots del seu propi partit.
El president Ximo Puig assenyalava estar trist perquè “nosaltres hem votat el que pactàrem i el PP s’ha situat fora de la normalitat democràtica, en l’espai dels antisistema i de l’extrema dreta”. Una opinió semblant a la del síndic de Compromís, Fran Ferri, qui ha acusat els populars de voler “boicotejar” la nova RTVV. Alexis Marí, de Ciudadanos, qualificava de “postura lamentable” la del PP i reconeixia “pressions diàries” des del PP perquè la RTVV quedara aparcada. Antonio Montiel, de Podemos, ha titllat la marxa del PP de “menyspreu i rabieta lamentable”.