L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.710
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:30.317

divendres, 1 d’abril del 2011

"Una finestra al mar" com la cançó d'en Llach


L'ajuntament de Tavernes ha editat una guia-llibre turístic de la nostra ciutat. Tota ella en perfecte idioma castellà, a més d'altres idiomes europeus. Les justificacions i les escuses de la promoció turística donen per a molt, almenys és motiu suficient per arraconar el valencià. ¡Qui s'imagina un anglés o un alemany demanant una revista en valencià!- ens diran.

La publicació porta el sugeridor nom de "Una ventana abierta al mar", té 74 pagines més tapes, a tot color i amb bon paper i presenta un molt bon disseny i una acurada impressió. Vaja un treball de bon professional!.

Obri la revista un saluda-presentació del señor alcalde. I no ens ha d'estranyar perquè amb això Manolo Vidal segueix el costum de tantes i tantes revistes i publicacions turístiques de tot arreu: sempre les obri l'alcalde. ¿Què? ¿Què no és així? Que sabreu vosaltres de follets i llibres de turisme....  La cosa és que ha eixit a la llum fa poc de temps i ja ens direu que passarà si l'alcalde perd les eleccions... ¿Què fem amb les revistes?. ¿Els arranquem eixa pàgina o les tirem al reciclatge? 

Bones fotos, bona informació del poble i al final fotos del Braç Treballador, la Biblioteca, l'Institut com a reclam turístic. ¡Qué millor que eixes coses, eixos obres, per atraure els nostres turistes! Que sapien que podran gaudir de la lectura, dels serveis de la futura piscina i.... de l'institut, i més si tenen fills amb alguns suspens. O es pot usar l'institut per fer cursos sobre la Valldigna a l'estiu o la piscina per fer competicions especials per a turistes de la tercera edat... Qui sap!

Pensem que a la publicació turística li ha faltat un complement audiovisual. En ple segle XXI no es comprén com no s'ha fet un video divulgatiu que s'hauria pogut locutar en castellà i ¿valencià? a alguna tele de Gandia perquè poguera ser emés per Canal9. És una idea que llancem perquè pensem que tot el que siga promoció del poble millor que millor. Igual està ja fet el video i d'ací poc aprofitant que s'acosta l'estiu, s'estrena amb algun acte multitudinari. Ves a saber!

-

5 comentaris:

A voge com escrigc esto... ha dit...

HOLAAAA, Tavegnes, escgribo desde Fransia...yo quiego estar de vacasiones este vegano en Tavegnes, me hui!! I quiego ver ese BRASO TREBAYADOGGGG!! I quiego hacer foto con alcalde pintogesco i gústico!
¿Me dagan cromo de gaviotas pa poneg en coche? ¿Podge veg biopagc de pueblo con cabgas, conehos i pahagacos?
Tavegnes es la madge del cogdego!!

Sant Ben Net ha dit...

A veure. Deduccions lógiques de l'equip de govern local de Tavernes:
Catàleg de turisme. Recopilació de fotos. Pa fotos les meues. La meua càmera local. Pa locals els meus. Que acò ho pague jo. No soc l'amo?.
Si sòc l'amo, jo me amo. >Si me amo, perquè no em bese?. Si em bese, caic de cul. De cul ni de conya. Millor un conyac. Del dicho al hecho, va Pepe por l'estrecho. Estrecho i collons, chè! ¿Acò no ho pague jo? Pués au, chè, foto que te crio. I ben gran. Com al llibre de festes. Chè, crideu al mesies local i que vinga a gravarme, chè. Fotos, fotos, fotos!!! ¿Que no som uns chics ben pollos? ¿A que t'exsites, Cotorra, cuant ens veus a les fotos com artistes de sine?
Si molta gent buscarà el llibre per la foto!!!

Sant Ben Net ha dit...

Arrepentiuvos, pecadors de la Vall, perquè molt prompte vos demanaran compters del que esteu fent al poble!! Dimonis!
I tu, Cotorra, tots sabem que no ets una Cotorra, eres un pardal! Que vols fer-nos creure que una Cotorra sap escriure!
Com a penitència, resaras cinc pares nostres, vint avesmaries, faras 20 voltes al poble, xafaràs totes les caguerades que trobes, i davant de l'Ajuntament cantaràs "Si todo el mundo tuviera una cansion", de Beti Misiego. Després t'enrollaràs amb una tovalla i el quedaràs per sempres al mig de la vella font del passeig.
Pecadors, que sou uns pecadors els de la Cotorra del Pardal!!
Però ara estic jo ací per possar ordre en tota esta quadrilla d'ateus i lliurepensadors! Me caguen en el què no és pot dir!

Sant Ben Net ha dit...

A l'estiu, la Valldigna s'ompli de roigos. Per qualsevol lloc veus roigos.. Roig gambó, roig morat, roig pelat, roig amb marca...tota la gent és roiga. Acò fa fredat.

Anònim ha dit...

Però, no us adoneu que sempre estem picant pedra??? Hem d'assumir d'una vegada el context de la societat valenciana en general... Estan molt bé les queixes, però repetidament sempre passa això... No vull ser negatiu, però crec que la societat valenciana està hipnotitzada. Per tant, ja podem pensar amb altres alternatives, jo de moment ja vaig pensant-ne...