L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 22 d’abril del 2011

La Coalició Compromís està preocupada perquè el PSOE assumeix les tesis transvasistes del PP.

Enric Morera, candidat a la presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís,  ha recolzat els regants del Xúquer en la denuncia que han fet del canvi d’opinió del candidat del PSOE valencià, Jorge Alarte.La coalició Compromís considera que els socialistes valencians “estan ara al costat de les tesis transvasistes del PP, tesis que volen l’aigua per a l’especulació urbanística i no per a l’agricultura ni per a regenerar els aqüífers, que és el sentit del projecte”. 

La coalició valencianista, progressista i ecologista  recorden que l’únic punt per a transvasar sobrants i que no perjudica als regants de les Riberes i de València és des de l’Assut de la Marquesa. “Qualsevol canvi de plans seria posar en perill el riu, posar en perill l’agricultura de les comarques que s’abasteixen del riu i seria demostrar un exercici de gran hipocresia del PSOE, que es posicionaria junt amb el PP i amb els especuladors que ens han portat a la crisi i que s’han fet rics a costa de destrossar el nostre territori i els nostres recursos” ha dit Morera.

El candidat de Compromís ha incidit en què les ajudes econòmiques de la Unió Europea per al transvasament Xúquer-Vinalopó són molt concretes i són exclusivament perquè l’aigua del Xúquer servisca per a regenerar els aqüífers esgotats del Vinapoló i també per a regar els conreus del Sud i "mai per a fer especulació urbanística i això sembla que no ho té massa clar ara el senyor Alarte”.

Enric Morera ha manifestat el seu total suport als regants del Xúquer i ha assegurat que la Coalició Compromís no consentirà que es pose en perill el riu, els seus agricultors i les poblacions que depenen del Xúquer. "Volem salvar el nostre riu, que tinga una aigua de qualitat i que es practique també la solidaritat entre els regants del País Valencià transvasant els sobrants des del punt que diuen els qui millor coneixen el Xúquer i els seus recursos” ha conclós Morera.
--