L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 28 d’abril del 2011

A la cua d'Espanya en Educació...



 Infografia publicada per Levante-EMV com a resum de l'estudi

Les dades de l'estudi "Politicas educativas en España: ranking de excelencia educativa" que publicaven ahir els diaris demostren que el País Valencià està per davall de la mitjana estatal en excel·lència educativa i a la cua de l'Estat Espanyol.

Les dades indiquen que som la número 13 en l'eficiència de la despesa educativa (professorat més recursos); la número 12 quant a l'escolarització (permanència d'alumnes en les aules);  la número 10 quant a les xifres d'abandó dels estudis molt prompte. L'informe engloba indica que no pugem més del número 9 en cap de les àrees d'educació estudiades a l'informe i ens quedem, com hem dit, en el 13 global.

Compromís ha indicat que les xifres demostren que les polítiques del govern de Camps en ensenyament, “ens han portat a un dels moments més preocupants de la història moderna perquè el PP, amb Font de Mora com a braç executor, s’ha dedicat a desmantellar el sistema d’ensenyament públic”.

Son paraules del candidat de Compromís i diputat del Bloc per Castelló, Josep Maria Pañella, responsable d'educació de la coaliació que ha acusat al PP de fer “una aposta per la persecució de les línies en valencià, el balafiament dels diners per a comprar uniformes, el tracte de favor cap els centres privats i la manca de recursos humans. Això fa que l’ensenyament públic valencià estiga en perill i sembla que si continua el PP manant, arribarà el dia en que sols els fills de les famílies riques podran estudiar, com antigament”. 

Actualment el pressupost d'educació és de 4.000 milions d’euros però “Font de Mora rep crítiques també d’associacions d’inspiració religiosa, que són més pròximes a les polítiques dels populars, i això vol dir que no està fent bé les coses”.

La darrer proposta de Compromís a les Corts Valencianes en matèria d’ensenyament va ser  un pla específic per a la millora del rendiment escolar, a la qual el PP votà en contra. Implicava anàlisi previ de tota la societat i demanava millores en l’estructura i en el funcionament de la conselleria i van votar que no i continuem sense entendre com el PP està en contra de millorar la formació dels joves valencians, d’eixos ciutadans i ciutadanes que són el present i el futur de la nostra societat”.
-