L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 12 d’abril del 2011


Jordi Juan, candidat a l'alcaldia de Tavernes pel Bloc, ha manifestat que el seu partit "farà efectiva i real la declaració de la zona del Bolomor com a Parc Natural Municipal". 

El candidat valencianista ha confirmat que "crearem una ruta visitable, amb panells i senyalització informativa de suport, per a donar a conèixer el jaciment prehistòric. Així mateix potenciarem la creació d’un museu etnogràfic que pose a l’abast del públic, tant  la informació i explicació de les troballes més significatives de Bolomor com les d'altres indrets d'interés arqueològic de Tavernes i la Valldigna".


 Jordi Juan ha explicat que aquesta proposta del Bloc pretén assolir com a objectius principals:

1. Aconseguir d’una vegada per totes la protecció d'aquesta zona i que la declaració de Parc Natural Municipal no es quede, com fins ara, en una simple declaració de principis.
2. Donar a conèixer al públic en general un dels jaciment prehistòriques més importants de tota Europa i potenciar l’arribada del turisme cultural a les nostres terres.
3. Crear llocs de treball directes i altres de forma indirecta en els sectors hostaler i de serveis derivats del turisme cultural.

Jordi Juan considera que s'ha d'aconseguir que els nostres veïns, i els valencians en general, prenguen consciència de la importància que té Bolomor per a la nostra història en ser el lloc on s'han trobat els foguers més antics de la península  a més de  les restes humanes més antigues de les terres valencianes. "Bolomor és la primera casa dels valencians, i una fita cultural molt important. Això obri noves perspectives culturals i turístiques a Tavernes i la Valldigna si es potencia i es treballa en eixa línia, i això és el que vol fer el Bloc" concloïa el seu candidat.

-