L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 8 d’abril del 2011

TVE (València) aprova un debat sense tindre en compter a Compromís i EU, forces amb representació parlamentària a les Corts Valencianes



 
Cara a cara entre els líders del PP i del PSOE,  en la 2 deTVE, en desconnexió per a la Comunitat Valenciana, en directe i en horari de màxima audiència. Així és el debat que segons un escrit presentat pel secretari general del PSOE i candidat a la Presidència de la Generalitat, Jorge Alarte, ha acceptat realitzar l'ens públic RTVE de cara a la imminent campanya autonòmica. Ho feia a proposta dels mateixos socialistes valencians, que el van proposar, segons apuntava Alarte, “a fi de garantir el major nombre d'espais per al debat polític, contrastar programes, idees, debats polítics, candidats i també per a la difusió de les nostres propostes en els espais obligatoris de caràcter gratuït”.

La petició del candidat socialista, jorge Alarte, a TVE de que només contemple un debat cara a cara entre els candidats del PSOE i del PP no ha agradat gens a les altres forces polítiques amb representació a les Corts Valencianes, Compromís i EU.

El primer que ha manifestat la seua opinió és el candidat a la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, que considera que la petició d'un debat a dues bandes entre el candidat del PSOE i el del PP que ha fet Alarte  "demostra que el socialista es posa al mateix nivell manipulador que Camps, en voler reduir la visió de la política valenciana a un bipartidisme nociu que ha demostrat que només saben crear problemes i portar a este poble a la ruïna". 

Morera ha dit que "la petició d’Alarte mostra que actua de la mateixa manera que Camps, a qui tant critica però, al final, resulten ser les dues cares de la mateixa moneda".  Compromís defensa que el debat de TVE siga amb totes les forces que tenen representació en les Corts, a quatre bandes, es a dir PP, PSOE, Compromís i EU perquè només d'eixa manera es vorà representada tota la societat valenciana.

Esquerra Unida enviava  una carta al director dels serveis informatius de TVE, Fran Llorente, demanant-li que el debat autonòmic valencià en la televisió pública no prive als valencinas de l'oportunitat d'escoltar a totes les forces amb representació parlamentaria i per tant amb tots els drets a debatre en una televisió pública.

Si  TVE decideix celebrar un debat a dos i únicament amb els candidats de PP i PSOE, es recorrera la decisió davant la Junta Electoral per incompliment de la llei. I què diuen el PP i Camps de tot açò? Fins ara, res de res. Ni més democràtic i plural, ni menys. O siga, com fins ara.

- Resum de les notícies de premsa d'avui
-