Al llarg del dia, ens han arribat alguns correus informant-nos que el Clot de la Font estava sense aigua i que la poca que hi havia havia pres un color blanc, presumptament perquè s'havia llançat alguna cosa dins. Fotografia 1
Hem anat al Clot. I efectivament poca aigua (segurament hauran regat aquests dies de calor) i aigua blanca-blava. Hem estat observant i presumptament hem localitzat restes de la causa de la blancor en un racó dels escalons : Un producte cristal·litzat de color blau i que sembla ser d'aquells que s'anomenen "per a la sanitat" (Fotografia 2).
Pensem que s'haurà llançat aprofitant que hi havia poca aigua i que no corria perquè faça més efecte. Aquests productes habitualment solen usar-se per a evitar el creixement d'algues a l'aigua, i en aquest cas haurà sigut per evitar aquelles del tipus "borró d'aigua (hydrurus foetidus)", nom que solem dir a Tavernes a les algues verdes i floses.
De tota manera, hem sabut que allí han anat la vigilància forestal i també la Policia Local. I si no s'ha establit cap tipus de mesura serà perquè està en ordre. Millor així.
-
7 comentaris:
Pareix un fongicida, no?
Això quan ha sigut? jo vaig beure ahir de matí i no vaig notar res estrany.
Les algues no són fongs. No sabem exactament quin producte però no se n'anira massa del que tiren a les piscines. No deu afectar la fauna: res de peixos morts i hem vist algunes anguiletes (d'uns 12-15 centímetres) i altres animalets nadant sense problemes.
Sembla ser que aquest matí. les primeres noticies ens han arribat passades la una de la vesprada.
cotorra, dona gust seguirte. Hens mantens informat de tot.
Gràcies. Fem el que podem i ens deixen.
acabe de vindre del clot i si que he vist un sol peix prou gran que estava al fons del aigua i estava mort,ni rastre de peixos menuts ni altres coses amb vida dins l´aigua.
Em sembla que és sulfat de coure, també anomenat pedra lípida.
S´utilitza en agricutltura contra el fong de la fitòftora principalment. En un producte perillós, en l´aigua mata els peixos.
Publica un comentari a l'entrada