L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 12 d’abril del 2011

De nou, incendis a la comarca Safor-Valldigna



La història que vam patir l'estiu passat a Simat, s'ha tornat a repetir en algres pobles de la comarca Safor-Valldigna.El major incendi forestal del 2011 va quedar estabilitzat a Benicolet després d'arrasar 1.480 hectàrees, xifra que triplica de moment l'anunciada en un comunicat oficial per la Generalitat, 500 hectàrees, dissabte a mitjan vesprada.

El foc va ser intencionat, segons ha confirmat la Guàrdia Civil, que segueix diverses pistes per intentar trobar el piròman o piròmans, que van provocar el desastre ecològic a Benicolet, encara que les flames es van estendre als termes de Pinet, Llutxent, Almiserà i Ròtova, aquests últimes a la Safor, al costat mateix de Barx i Simat.

L'extincio de l'incendi, segons manifestava la Coalició Compromís a través d'Enric Morera, no va gaudir de tota els mitjans que caldria. Així, aquest diputat va assegurar que molts militants i simpatitzants de la coalició, s'havien posat en contacte amb ell per informar-me de la desastrosa gestió de la Generalitat en la lluita contra els incendis de la Safor i de la Vall d'Albaida. Sense anar més lluny, deia el diputat del Bloc, a Ròtova constaten que va ser molt després quan van començar a veure mitjans autonòmics perquè qui van lluitar primer contra les flames van ser els efectius de la Unitat Militar d'Emergències.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, destacava que la UME depèn de l'administració central, no de l'autonòmica i va lamentar "la falta de mitjans humans i materials de la Generalitat". Morera va emfatitzar que les privatitzacions de serveis forestals, els impagaments a empreses i les retallades pressupostàries "ens han portat a la pitjor gestió forestal de la història, i ha vingut de la mà de Camps". Eixes retallades pressupostàries ha fet que els serveis contra incendis queden reduïts pràcticament als tres mesos d'estiu.

De fet, Morera declarava que  “la Generalitat de Camps deu vora 17 milions d’euros a l’empresa Tragsa, i per això a dia de hui, no s’han fet les proves de selecció de brigadistes i, per altra banda i això sí que està constatat, enguany hem patit una lamentable retallada a l’empresa pública Vaersa, amb la qual cosa els paratges naturals estan més desprotegits que mai perquè el govern de Camps s’ha gastat els diners en altres coses”.
La cosa arriba a tal extrem que el mateix president del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía, va manifestar en una nota pública la preocupació pels incendis forestals i va reclamar "una política de gestió sostenible dels boscos i una adequada planificació del territori i els usos del sòl, com a principals mesures de prevenció ".

Com vegeu, una repetició de la història que vam patir el passat estiu a la Valldigna, i més en concret a Simat. Els retalls en el pressupost va ser un tema que vam tractar ja en





 - Fotografia: Enric Morera parla amb Agustina Brines,alcaldessa de Simat, després de l'incendi. Al fons les muntanyes arrasades
-