L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 16 de gener del 2019

Tavernes va rebre 1'6 milions d’euros en Plans d'Ocupació el 2018 i va contractar 152 persones. En la legislatura són 4'7 milions i 656 les persones contractades.


  
L'Ajuntament de Tavernes ha contractat 152 persones a través dels programes d’ocupació, durant el passat any 2018. La gestió i el treball del del govern de Compromís han estat fonamentals per aconseguir de les Administracions un total de 1.643.092,90 euros en forma de subvencions, que han facilitat la firma dels 152 contractes, distribuïts en els distints 11 programes d'ocupació en que s'han emprat eixos diners.

L'alcalde Jordi Joan ha indicat que “amb l'obtenció d’aquestes ajudes oferim una nova oportunitat, tant a les persones que estaven fora del sistema laboral, com al jovent que vol enganxar-se a ell. Tavernes gràcies a aquests plans d’ocupació rescata persones, els dóna formació i il·lusió, millora el seu currículum i els proporciona experiència laboral. Però, també es molt important que, a més a més, fem ciutat".


Cloenda "Incorpora't 2018"
Els programes d'ocupació impulsats des de l'Ajuntament arriben a tots els sectors de la població desocupada, des dels més joves fins als majors de 55 anys, i en els quals s’han invertit durant la present legislatura 4.764.173,12 euros. D'aquests diners 4.390.09,12 euros provenen de subvencions aconseguides pel govern de Compromís entre distintes Administracions, les quals han confiat en la gestió del govern de Jordi Joan a l’Ajuntament

En total han estat 626 persones contractades i, amb un bon resultat laboral per als participants perquè com a assenyalat el regidor d’Ocupació, Josep Llàcer “un 80% de les persones participants en alguns programes, cas del taller d’obra, han trobat de seguida treball en el mercat laboral només acabar la participació en el programa municipal".


Persones del taller d'encaixadors/es  "Incorpora't 2018"


Els programes d'inserció sociolaboral "Incorpora't"

Cal remarcar el "Programa d’Inserció Sociolaboral Incorpora’t" on Tavernes ha estat l’única ciutat de menys de 20.000 habitants finançada pel Fons Social Europeu, concretament amb 300.000 euros, per tal de desenvolupar el programa. El programa s'ha desenvolupat en dos fases i actualment es treballa en la preparació d'un tercer.

Primera fase any 2017: Es van atendre més de 400 vallers, amb pla personalitzat a 176. Un total de 40 persones trobaren treball, 8 milloraren la seua ocupació i uns altres 24 aconseguiren altres fonts d’ingressos. Cal recordar que aquesta edició va ser premiada per la Federació Valenciana de Municipis i Provincies al "Bon Govern" en la categoria de "Gestió de projectes i fons europeus".


Lliurament del premi al "Bon Govern" Incorpora't 2017
Segona fase any 2018: Es van atendre uns 400 vallers, amb 170 entrevistes personalitzades i 129 itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral. Es va obrir la porta del món laboral a 28 participants i millorar a altres 8 les seues fonts d’ingressos

Programes EMCORD i EMCORP. 
Són programes específics destinats a persones majors de 30 anys i que porten més d’un any a l’atur. Les especialitats que va oferir l'Ajuntament per a treballar en les oficines i dependències municipals foren: Informàtica, turisme, foment local, recaptació, biblioteca i tècnics administratius. En la foto superior les persones contractades.

Com ha recordat l'alcalde Jordi Joan, el conjunt de programes d'ocupació fa que els vallers i valleres beneficiaris prenen més sentiment de pertinença a la societat de Tavernes, a més, se'ls dóna dóna l’oportunitat de conèixer millor el funcionament municipal i entenen la importància del manteniment de les infraestructures.

"Després d'haver participat, moltes persones, després d’haver patit durant molt de temps el drama personal de l’atur, es tornen a sentir útils i molts joves miren el mercat laboral amb esperança” ha conclós l'alcalde.