L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 25 de gener del 2019

Tavernes participarà en el programa "Platges intel·ligents" de la Generalitat



Tavernes participarà en el programa “Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI CV)” impulsat per la Generalitat, segons van confirmar el president de la Generalitat Ximo Puig i Francesc Colomer, president de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) ahir en Fitur.

El participació en el programa DTI CV, on participen també localitats de primer ordre turístic com Peníscola, Cullera, Alfàs del Pi, Altea, Gandia, Calp, Dénia, i Xàbia entre altres, ha estat rebut amb satisfacció per la representació vallera a Fitur.

“La participació en DTI implica inversions en projectes d’innovació i de millora per a Tavernes com a destinació turística i  participar en programes experimentals que se centraran en l’accessibilitat, plataformes diverses de servei turístic i publicacions de la nostra oferta en distints idiomes. També ens permetrà obtindré  recursos tecnològics de forma que farem de Tavernes un municipi de destinació turística intel·ligent” manifestava el regidor de Patrimoni i Foment, Josep Llàcer.


Què és la xarxa DTI CV?

Impulsada per la Generalitat i l’AVT, la Xarxa DTI CV naix per a crear un marc de relacions entre destinacions turístiques i les empreses i entitats turístiques valencianes. El seu objectiu és generar la transferència de coneixements per a facilitar la planificació i gestió de les destinacions turístiques sobre la base d’un model  de territori turístic intel·ligent.  L'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (InvatTur)  serà l'organisme encarregat de la coordinació de la Xarxa.

Les platges intel·ligents naixen com a fruit de l'aplicació de les noves tecnologies per a millorar l'experiència del turista, conéixer la seua opinió, fomentar la seua participació i amb això, impulsar el gaudi en els serveis que s'ofereixen.  No seria per tant una incorporació de tecnologia, sinó usar la transformació digital com a factor de canvi.


El País Valencià pioner en platges intel·ligents

El País Valencià és pioner en platges intel·ligents amb una aposta de serveis globals basats en el desenvolupament d'internet per a transmetre i rebre dades  i avisos, opinions, queixes i consultes dels usuaris. S’ofereix també la geolocalització i coordinació amb els serveis d'emergència i administracions que participen en la gestió de l'entorn.

Es basa en l'ús de la tecnologia mòbil com a manera de connexió amb l'usuari i on s’inclouran zones Wifi, punts de recàrrega, serveis i promocions directes al móvil,  al costat de serveis culturals i guies en diversos idiomes.

Els usuaris d'una platja intel·ligent interactuaran per obtindré informació meteorològica, la condició de la mar i  rebre informació a través de la pròpia aplicació mòbil. Per exemple, l’Ajuntament podrà enviar una notificació dels esdeveniments i els usuaris disposaran d'informació específica i s’hi podran apuntar des del seu mòbil o tablet.



Un altre servei important serà afavorir l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, marcar rutes personalitzades i rebre informació dels serveis disponibles i moltes més possibilitats a traves de l'intercanvi  d'informació, fins i tot la integració dins del servei de "mobile commerce" i les reserves telemàtiques.

El projecte de la Generalitat  confia que una platja ordinària es convertesca en intel·ligent amb l’ús de la tecnologia i que no solament siga una interactiva experiència per als usuaris, sinó que genere múltiples avantatges socioeconòmics per al municipi i per als comerços de la platja.