L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 11 de gener del 2019

45'7 milions és la inversió fins el 2018 de la Diputació en la Safor-Valldigna


 
Un total de 45’7 milions són els que ha invertit la Diputació de València en la comarca Safor-Valldigna,  268 euros per habitant, del 2015 al  2018 (les dades previstes en el 2019 no estan incloses). La xifra xoca frontalment amb els 30’9 milions, amb mitjana per habitant de 170 euros, invertits en legislatura 2011-2015, de govern de majoria absoluta del PP.




Són les dades macroeconòmiques quan a inversions a la Safor-Valldigna que han fet publiques aquest matí la vicepresidenta de l’entitat provincial, Maria Josep Amigo, i l’alcalde de Tavernes i diputat a Corts Valencianes, Jordi Joan en l’acte de presentació de les inversions efectuades per la Diputació en la nostra comarca.

Jordi Joan ha estat el primer en parlar, i ho feia indicava des de la seua visió com alcalde que ha estat en les dues legislatures, i ha recordar que mai va poder parlar amb el president de la Diputació, malgrat les peticions oficials de reunions, i afegia que l’entitat era com un “búnquer” on només s’atenia a alcaldes i responsables afins.




L’alcalde valler va indicar que aquesta situació ha canviat ara, amb polítiques modernes, valentes, però sobre “de tu a tu amb les ajuntaments, sense distinció de colors. És un treballar agermanats amb els ajuntaments” recordant que "es fa bo l’eslogan de la Diputació “colze a colze" amb els Ajuntaments”.

Més de 3 milions fins el 2018 front  a nomes 1'7 de la passada legislatura 

Jordi Joan va assenyalar que, en el cas de Tavernes, la legislatura anterior Tavernes va rebre en subvencions de tot tipus 1'7 milions d’euros i en l’actual, i a falta del 2019, son 3 milions els percebuts en ajudes en un ventall molt gran que anaven des de les subvencions per a la posada en marxa del Carex de Bolomor, fins la subvenció per a Xarxa Llibres, sense oblidar els 2 milions que hem tingut en inversions financerament sostenibles, plans d’ocupació i els pròxims d’ajuda per a recuperar l’Ullal Gran i de les Penyetes i la reforma del trinquet municipal del poliesportiu.




L’alcalde valler remarcava que ha valgut la pena aquest canvi del qual destacava principalment l’autonomia que s’ha donat als Ajuntament perquè decidesquen en que han d’invertir els diners que reben, sense estar tutelats com en passades èpoques significant que això va suposar fets molt desagradables, massa coneguts per tots, i que desembocaven en corrupció.

L’alcalde Jordi Joan acabava la intervenció assenyalant que totes aquestes realitzacions i manera de treballar evidenciaven el fet que la Diputacio creu en l’autonomia municipal i la practica. 


Polítiques de col·laboració amb la Generalitat 

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigo, va parlar inicialment dels canvis que van haver d’introduir en el funcionament de la l’entitat, sobre tot per trencar el clientelisme i amiguisme d’altres temps, i assentar les bases d’una línia de col·laboració amb els Ajuntament de manera que les ajudes arribaren i beneficiaren totes les localitats.

En aquest context remarcava que dels 34 milions de lliure disposició que tenia l’anterior president, i que podia atorgar a la seua voluntat, ara només hi ha 800.000 euros i “eixos quasi 34 milions ara han passar a repartir-se entre tots els municipis”.




Maria Josep Amigo va destacar el canvi que li transmeten els alcaldes  gràcies als majors diners que reben, i que són autònoms per a marcar las finalitats i inversions . També la participació de la Diputació en les polítiques actives de la Generalitat, sobre tot en el camp de l’educació, on ha parlat del Pla de Manteniment i Ajudes escolars que beneficia escoles però també conservatoris locals, contrastant amb l’actuació que han tingut les diputacions d’Alacant i Castelló, amb presidència del PP, que no s’han sumat a la iniciativa de la Generalitat. Un altre pla en el qual participa la Diputació és l’ajuda contra la despoblació de l’interior del nostre territori.

La vicepresidenta de la Diputació va significar que el “treball colze a colze amb els Ajuntaments, que permet millorar els veïns" i va confirmar igualment l’ajuda de 57.000 euros per millorar el trinquet del poliesportiu local i potenciar la pilota.