L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.396
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:22.658

dijous, 6 d’octubre del 2016

La Conselleria d'Educació facilita desgravar el 21% de l'IVA cultural imposat pel govern del PP


La Conselleria d'Educació a través de l'Institut Valencià de Cultura llança un innovador sistema de bo cultural "per a les rendes mitjanes i baixes, les que més han patit els efectes de les polítiques culturals del Partit Popular".  

El seu nom és Bo Cultural Valencià i forma part del programa FesCultura per a augmentar el consum cultural i potenciar les arts  escèniques, la música i el cinema mitjançant  el desgravament del 21% de l'IVA en bons en diferents espais d'aquestes àrees.

Cada valencià es podrà desgravar fins a 150 euros en bons culturals a l'any. Cada ciutadà que vulga beneficiar-se d'aquesta mesura haurà de facilitar el seu  DNI en els teatres, cinemes i sales de música i concerts de totes les comarques valencianes que s'acullen als convenis amb l'Institut Valencià de Cultura.

El Conseller Marzà ha dit que la iniciativa és "modesta, però és un pas. Imagineu-vos tot el que podríem fer per a incentivar el consum cultural en les nostres terres si les valencianes i els valencians comptàrem amb un finançament just del Govern central". La inversió de la Generalitat serà de 500.000 euros i l'impacte esperat, segons el IVC, és de 2,5 milions d'euros.

Es preveu que amb el Bo Cultural Valencià, la despesa de les valencianes i valencians en teatres, cinemes i concerts de música augmente almenys en dos milions i mig d'euros durant el 2017.

Un cas pràctic

Si l'usuari compra un bo de cinc entrades en una sala de teatre amb conveni amb l' Institut Valencià de Cultura per un cost de 60 euros -i facilita el seu  DNI a la sala de teatre-, en la declaració de la renda automàticament apareixeran 12,6 euros de desgravament. 

Un altre exemple: si un valencià compra l'abonament d'un festival de música amb conveni amb l'Institut  Valencià de Cultura per un cost de 100 euros, en la declaració de renda automàticament apareixeran 21 euros de desgravament, sempre que facilite el seu DNI.