L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de desembre del 2010

Tema d'actualitat: ¿Som solidaris?

La situació de desconfiança i falta d'audiència que actualment té TVV-Canal 9 ha quedat palés amb la telemarató "Gent x Gent" que s'oferia el passat diumenge  i sobre tot amb la paupèrrima recaptació contra l'Alzheimer, només 200.000 euros.Una xifra que contrasta amb els 7 milions que recaptava la TV3 amb un programa similar emés també el mateix dia.

¿Els valencians som menys solidaris? es preguntarà algú i queda clara que la resposta és clara: no. Simplement que els valencians i valencianes cada dia que passa deixen més de vore la televisió autonòmica. No ens creguem el que diu, després d' haver quedat convertida en un mitjà de propaganda del partit en el govern, que amaga o canvia la realitat i on tot són glòries inexistents, mentre es silencia a l'oposició i qualsevol opinió d'entitats, associacions i grups culturals que no diguen el mateix que el PP.

La quantitat, la veritat és tan ridícula que fins i tot ahir, no hi havia manera de saber-la. Cap conducte oficial del programa donava la xifra oficial, ni es podia consultar al web de RTVV, ni al facebook ni al twister de la corporació audiovisual valenciana, tot al contrari que la TV3, que va recaptar 7 milions i la xifra era de domini públic quasi a l'instant. 

Tal era el desconeixement que el síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), va haver de registrar una pregunta a les Corts preguntant per l'import i manifestava que " preocupa que no s’haja donat a conéixer la recaptació de la telemarató, després del gran desplegament de mitjans tècnics i humans que ha fet Canal 9. I ens preocupa perquè tot apunta a que la recaptació ha estat molt baixa i l’audiència s’ha afonat, fruit de la pèrdua diària que té RTVV  de telespectadors i també de credibilitat”.

Casualitat o no, a la vesprada i hores després i potser per la pregunta feta al parlament, RTVV es veia obligada a donar a conéixer la xifra: 200.000 euros. El seu director general havia anunciat que la gala d’enguany seria la millor de totes,  però al igual que l'audiència i la credibilitat de Canal 9 han disminuït, també abaixava la recaptació i no s'arribava als 250.000 euros de l'any passat.

Una cosa queda clara: la situació de Canal 9 és tan penosa  que cada dia més ni la gent és capaç de col·laborar amb la televisió pública ni en temes seriosos i solidaris com era el programa.
-

5 comentaris:

vicent ha dit...

Jo sóc un dels que hauria participat amb un donatiu, no massa gran, però a la fi donatiu que junt amb altres hauria servit per a recaptar més diners, igual que he fet amb la campanya de la TV3, no sols d'enguany sinó els passats. Per què? Per vaires raons

Primera i principal. Perquè no veig Canal9 i per això ni sabia l'exitència de la telemarató ni tampoc podia participar-hi. En tot cas, si m'hagués assabentat d'això, tampoc hauria donat res, no pel destí dels diners sinó pels intermediaris dels donatius.

En segon lloc, perquè són tan roïns els "professionals" de Canal 9 i les seues produccions, ratllant fins i tot el ridícul, que no sóc capaç ni de connectar-me. Si alguna vegada he vist algun programa, que dubte molt haja vist mai cap cosa d'eixe canal, llevat d'alguna retransmissió esportiva, perquè no he tingut cap altra opció, o pel·lícula, perquè he sabut de la seua emissió i tenia interés per veure-la.

Lamente molt dir-ho i s'ho podeu creure. No em sent identificat ni representat per aquest canal, cosa de la que sent vergonya i una mena de llàstima interna que no puc explicar, alhora de sentir ràbia per veure en què s'ha convertit el meu país.

No em pensava, ni ara ni mai, que aquest país acabaria sent tan borreguil, tan mediocre, tan ridícul i tan desarrelat, desafectat i amb menys identitat com ho és. Som l'autonomia, país o nacionalitat, dieu-li com vulgau, amb menys identitat i menys estima pel que són i per la terra a la què pertànyen, de tot l'estat espanyol i de cap lloc d'arreu del món.

I això no ho arregla ningú. Per a mi, aquest país està ferit de mort.

silmin ha dit...

Cal reconeixer-los la valentia d'anar a treballar a l'endemà, sols faltaria saber d'on van eixir eixos 200.000, encara seran de la GVA, del tio Blasco per salvar les formes....

Anònim ha dit...

Vostés no tenen ni la menor idea del que passa allí dins. Poden criticar la classe governant que manipula l'ent, que malgasta els fons destinats a la televisió pública amb propaganda política i d'altres. Critiquen la programació, empobrida i a pitjor...però no critiquen els professionals. Gent molt vàlida que no té més remei que tragar i tragar i que a pesar d'això treballa amb la màxima professionalitat. Pensen en la gent que treballa allí que som com nosaltres, un treballador amb por a perdre la seua feina i gent a la que no poden tirar perque té una opossició aprovada fa molts molts anys i a la que no li queda més remei que aguantar.... Critiquen el que vullguen de Canal 9, però als professionals, la única cosa que els deurien tindre és llàstima!

vicent ha dit...

Sempre he sentit mon pare dir que: preferisc em tinguen enveja que llàstima.

Si tenint llàstima als treballadors anem a arreglar-ho. estem apanyats.

En totes les empreses, quan les coses entre els que manen i els que treballen no van bé, es fan vagues o reunions per reclamar els drets que els corresponguen atenent els convenis laborals que hi corresponguen.

Quan s'ha vist això a Canal9. mai.

Si, reconec que estareu passant-ho malament però com deia aquell: preferisc morir parat que viure agenollat.

Jo no sé si tots els professionals de la casa sou bons o roïns, generalitzat és injust però, des que funciona eixa tele, i manaven un altres que ara reclamen no sé què, la qualitat dels programes deixava molt que desitjar també. Ara, ja fa molts anys que no la veig, excepte en contades ocasions que passe fent zàping o que pare per veure futbol o alguna que altra pel·lícula, doblada al catellà, clar. I ara el Futbol de Primera ja no el podem veure perquè li deuen diners a Mediapro i s'han gastat 2 o 3 k¡milions comprant-li a la mateixa productora els drets per retransmetre la Fórmula1. Té collons la cosa. Si des de fora no podem fer res, crec que des de dins, si s'unireu i es plantareu, farieu més.

Conec gent que treballa allí i sé el que estan passant. Però també he de dir-te que no hi ha companyerisme, sigau del signe que sigau, tingau o no oposició aprovada o etigau endollats. La majoria teniu por de perdre el lloc de treball i sou molt lliures d'això, faltaria més i més en els temps que corren però no em demanes et tinga llàstima perquè per sort, malgrat els del PP, podeu disposar de molts recursos legals per fer front als que manen. El que passa és que no voleu.

silmin ha dit...

No, no ho sé el que passa allí dins, però acabe de reprogramar el tdt per poder vore les notícies de c9 i per example: el sindic a trobat un deute amagat de 1000 milions més del que s'havia declarat, c9 només ha dit que el síndic havia manifestat el greuge comparatiu que fa ZP contra la "comunitat Valenciana". Què vols que diga? pot ser tingues raó, però per mi es igual que defensar al policia que et pega a una manifestació xq li ho ha dit el seu cap, o el banquer que executa el desnonament, o el cap de la fàbrica que ho fa xq li ho diu el mercat.... encara que no siga just de segur que no els tires floretes a aquestos