L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de desembre del 2010

CATALUÑA & ESPANYA




No, senyors. No és una errada a l’escriure, ni cap malifeta com les que produeix escriure en valencià en el programa de tractament de text, Word. Si no, podeu comprovar-ho els què disposeu d’eixe programa al vostre ordinador. És simplement com apareixien els topònims en un reportatge elaborat i emés per la TV3 sobre la relació entre Espanya i Catalunya, Catalunya i Espanya. Un reportatge de 10, com els que sovint es fan a eixa televisió, dels que a Canal 9 mai podrem veure per la censura i manipulació de la que és objecte políticament. No sé si els professionals de l’ens serien capaços d’elaborar un reportatge com eixe. Vull pensar que amb llibertat si que ho farien però, permeteu-me que dubte.

D’entre les moltes coses i temes tractats amb rigor, amb participació d’uns i d’altres; dels que pensen d’una manera i els de l’altra; amb imparcialitat, sense llevar ni afegir res, es van donar unes xifres què vull reproduir ara i ací per als que no heu tingut l’oportunitat de veure eixe reportatge.

Quan es va arribar al tema de la balança fiscal espanyola, es van emetre unes imatges d’un informatiu de la TV3 en què es donava eixa informació, amb gràfics i cifres que ningú podrà posar en dubte.

Així, segons la informació, les tres autonomies més pobres de l’estat espanyol: Extremadura, Astúries i Galícia, és a dir, aquelles que reben més diners que no aporten, comptàven amb superàvit en els seus comptes, mentre que les, en teoria, tres autonomies més riques de l’estat, aquelles que han d’aportar més diners que no rebren: Balears, Catalunya i País Valencià, es presentàven amb déficit en els seus comptes.

Com s’explica això? Es preguntareu. Doncs molt senzill:

EXTREMADURA: de cada 100 euros que aporta a l’estat, rep 168 euros.
ASTÚRIES: de cada 100 euros aportats a l’estat, en rep 148.
GALÍCIA: de cada 100 euros que aporta, rep 129 euros.

Per contra tenim que:

BALEARS: de cada 100 euros aportats a l’estat rep 52 euros.
CATALUNYA: de cada 100 euros que aporta, en rep 68.
PAÍS VALENCIÀ: de cada 100 euros que aporta, rep 77 euros.

Cal recordar que el País Basc i Navarra no contribueixen a l’estat pels beneficies que els atorguen els convenis i lleis forals de les que gaudeixen, injustament, en detriment d’altres nacionalitats de la resta de l’estat.

Tot això després d’haver passat ja els 30 anys de moratòria en matèria fiscal que, entre els partits polítics representats a les Corts Espanyoles d’aleshores, es va pactar. És a dir, que per reflotar aquest estat que presentava un endarreriment de més de 50 anys i que es trobava sumit en una pobresa excepcional i amb grans diferències entre regions, nacions o autonomies, els més rics haurien de contribuir per a que els més pobres poguessin progresar i millorar la seua qualitat de vida.

Fins ací, podem entendre-ho i assumir-ho, però toca ja que els que fins ara hem aportat, comencem a rebre i, al menys, posar-nos al nivell que ara tenen els que, en teoria, són pobres o eren pobres abans. Us convide a visitar qualsevol de les autonomies que he citat com a pobres i compareu les seues infraestructuras amb les nostres; els seus serveis amb els nostres, etc., etc..

Una altra cosa que es va tractar a l’esmentat reportatge o programa, perquè el document tenia una dura que tècnicament superava la qualificació de reportatge, va ser el cas del PER (Plan de Empleo Rural) del que encara a hores d’ara gaudeixen a Andalusia.

Quina poca vergonya tenen. No hi ha dret a que de l’esforç d’uns, els altres se’n beneficien sense cap contraprestació a canvi.

Una cosa és que et diguen: treballa tot el que pugues i si un any no arribes al mínim considerat indispensable, per les causes que siga mentre siguen demostrables i acceptables, l’estat et donarà el que falta.

Una altra ben diferent és que et diguen: tu treballa fins ahí, fins a eixa quantitat o durant un període de temps determinat i limitat, que nosaltres et donarem els diners que falten per a completar el salari mínim indispensable, tot i això exempt de cap tipus d’impost o descompte salarial i amb dret a beneficis d’explotació si es tracta de treballadors/es del camp que treballen per a una gran explotació o terratinent.

Si el treballador és autònom, no cal ni parlar. Tan sols falta que li donen els diners sense treballar, en dir que la producció ha estat molt inferior a la prevista i molt per davall del que calia per viure bé, els ajuts no es fan esperar. Igual que els agricultors i productors, o els treballdors del camp valencians. De que no!

I eixa és la Espanya que han canstruït des de la democràcia i la que ells volen mantenir, pese a qui pese.

NOTA: aquest text , encara que ho semble, no és un article d’opinió sinó d’informació. Per la qual cosa, està obert a tot tipus de comentari o crítica al respecte. Sols us demane rigor, serietat i educació si es que discrepeu total o parcialment, tot i sent una informació copiada d’un mitjà d’informació com la TV3. Les dades no són meues sinó de la TV3. Possiblement siguen certes.
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Eixa és l'espanya construïda pel PSOE!

Anònim ha dit...

No només pel PSOE, per la UCD fa temps, pel PP fa menys temps i per tants valencians i tantes valencianes que continuen votant-los.

I llàstima em donen les comunitats que quan tenen un partit propi fort que pot capgirar un poc la situació els grans propicien tripartits (Catalunya)o pactes antinatura PP-PSOE (País Basc) per fer fora els partits de la pròpia terra, guanyadors de les eleccions.

Atenció: no estic en contra de la solidaritat entre regions o entrecomunitats. Si que estic en contra de que quan ací tenim la casa per arreglar i amb un munt de problemes (AP-7, Corredor Mediterrani, Educació, Sanitat... i una llistat interminable) se'ns emporten els diners per arreglar la casa d'altres.

silmin ha dit...

Solidaritat Imposada = robatori.
I tot el demés estupidesa, més clar aigua.

Si volen, li digueu d'altra forma, solidari és amb l'esforç (personal o económic d'ú mateix) no en els diners dels altres....

A mi m'agradaria per què he de ser solidari i que implica? algú podria donar-me una raó minimament justificada?

vicent ha dit...

Hola, companys de la Cotorra.

Sense dubte, el reportatge està molt bé però no crec vullga il·lustrar o criticar el model d'estat construit, ni culpar un o altre grup polític, sinó la injustícia que a hores d'ara està cometent-se amb les naciolanitats històriques en teoria més riques o més productives diria jo perquè riques, riques, el que es diu riques, jo no ho diria perquè tot i aportant més i ser més productives, no disposen de les infraestructures, serveis i contraprestacions que els correspondria en funció de la riquesa que generen.

Per què fan això eixos partits? Perquè poden si no, no ho farien. I, per què poden? Perquè els polítics què integren eixes formacions polítiques què disposen del poder que els atorga la major quantitat de vots, entre ells valencians, catalans i balears, així ho permeten., ja que els nacionalistes d'una o altra autonomia, segur que no ho permetrien si puguessin evitar-ho.

Deducció: que els components de partits nacionalistes espanyols: PSOE, PP, IU, que no prediquen la seua valencianeïtat perquè no defensen els interessos de la seua terra i dels seus habitants.

Algun d'eixos components podria dir ara que:
— Jo també sóc valencià/na i si no defense els interessos dels valencians/es dins d'eixes formacions polítiques, no defense tampoc els meus interessos.

Doncs, no. Això, encara que amb certa mesura puga ser cert, no és així totalment perquè pel fet de comulgar i assentir en tot el que es cou a les direccions nacionals dels seus respectius partits, habitualment a Madrid, els permet beneficiar-se de moltes coses que la resta dels mortals no fem, com per exemple: un sucós sou a canvi de no fer res ni físicament ni mental, opció a trepar dins de l'organigrama dedl propi partit per disposar de major poder intern, algun que altre regal transparent o no, comissionetes ací i allà, influències, etc, etc.

En fi. Que el PSOE, PP i EU com a formacions polítiques no tenen cap culpa del que ens puga perjudicar la seua manera de fer política ni d'entendre l'estat. Són els habitants d'eixes autonomies perjudicades que militen i voten eixes opcions els responsables d'eixa injustícia.

vicent ha dit...

Per cert. Una altra cosa que volia comentar i se m'ha oblidat.

Crec que la informació de la Cotorra treta de la TV3, és per a informar-nos en primer lloc d'unes dades i una situació real i injusta que patim els valencians/es alhora de denunciar l'opacitat i mala, sesgada i manipulada informació que ens donen els mitjans de casa nostra, especialment els públics més fàcils de manipular, mentre que els privats poden ser callats amb més cost.

Anònim ha dit...

Justament Extremadura, Galicia y Asturies, grans feudos PPeperos y lloc de vacacions de cert dictador que encara pareix moure els fils d'este pais... Curiós... Però per supost la culpa de ZP... Viva Intereconomia...

Anònim ha dit...

i el bloc? pactarà amb el PP o el PSOE per a governar a tavernes?

Anònim ha dit...

El Bloc pactarà amb ER i EU. Això ho se de bona font.

silmin ha dit...

Si que estan verds..aquestos rojos..jajjajaj... com s'atrevixen a pactar si no es coneixen? pràcticament són novençans A més no saben els vots q trauran, quin pacte sinó saben la representativitat de cadascú?

Com a aquestes alçades parles de pactes és estúpid, suponc que el més estupid és el que ha escrit l'anònim possiblement representant dels energumens del social catolicisme ara tan ben representants en aquestes terres per pp-eros i pso-eros.
Així i tot, tampoc em faria cap por, abans qualsevol dels tres que els inutils dels altres dos partits de murcia nord. Ho podeu vore en aquesta mateixa web.. l'únic que han fet en aquest any que acaba són concursos literàris i entregues de premis de pandereta i xiulet

falcó ha dit...

Hi ha moments en què m'encoratge en llegir certs comentaris, no pel contingut dels mateixos sinó per la inoportunitat, incoherència i falta de rigor.

És a dir. Es tracta de comentar sobre la injustícia que s'està cometent amb unes autonomies en el cas de la balança del finançament a l'estat espanyol i resulta que hi ha qui es preocupa de plantejar amb qui pactarà o deixarà de pactar un partit determinat o un altre.

El cas no és aixe sols. Encara hi ha qui contesta eixos comentaris incidiosos i que sols pretenen desviar l'atenció cap al terreny que els interessa i que el que importa passe desapercebut.

Ara no toca això. No toca parlar de pactes i demés perquè d'això ja em parlarem massa, no patiu que ja veureu.

El que ens diuen en eixe reportatge és molt cert i, a alguns, no els interssa se sàpiga.

silmin ha dit...

Costava poc de contestar-li i dir-li inútil per parlar d'això ara...