L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 972
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 14.221

dijous, 16 de desembre de 2010

LA MIRADA DE LA COTORRA: Rosada blanca, pobres taronges, pobres llauradors!


Els primers freds de l'hivern ens han visitat. La nit passada ha estat de fred, amb caiguda de les temperatures un poc per davall de 0º, i més notable a les zones més galades de la Valldigna i partides dels termes de Simat i Benifairó. En alguns llocs, semblava com si hagués nevat per la nit de manera lleugera (Fotografies 1 i 2). 
El vent no ha bufat i el fred ha dormit sobre els arbres i les taronges. Molts horts presentaven l'aspecte que podeu vore a les fotografies 3 i 4. Caldrà esperar uns dies a vore com ha afectat el fruit i si veiem d'ací poc una escombrada de taronja, sobre tot de les varietats de les mandarines.
Això ens faltava després de l'abaixada de preus que està patint el llaurador. Pobre llaurador! Pobra taronja!
Els consumidors no cal  ni dir-ho: la paguen cara, ben cara. ¿I perquè no els la cobren en supermercats i tendres als preus dels anys 70, que són els que el comerç paga als llauradors? 
Pobres llauradors! Pobra agricultura valenciana! I mentre la ministra, anunciant ajudes i subvencions per a l'agricultura andalusa.
-

-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquestes fotos d'on son?

Anònim ha dit...

Això ens faltava!Damunt dels mals preus, gelades!

La Cotorra de la Vall ha dit...

La 1ª Camí del Pla
2ª Hort abandonat terme Simat
3 i 4ª Horts de la zona dels Fondos
Dia 16 de desembre pel matí