L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 13 de desembre del 2010

La nostra llengua està de dol


Víctor Peris i Grau, professor, lingüista i escriptor de novel.la jovenil,  fa faltar ahir després d'una llarga malaltia. El seu soterrar serà avui a les 5'30 de la vesprada des del Tanatori del Carrer La Barca al cementeri.
Víctor Peris era mestre al col·legi Alfàndec i és coautor de molts llibres de text dedicats a l'ensenyament de la nostra llengua, entre els quals cal esmentar els que podem considerar avui com a uns clàssics, "TERRA, LLAVOR i FRUIT", llibres de text que als anys 80 foren capdavanters en el procés de recuperació del valencia en les escoles i instituts i amb els quals poguérem aprendre tota una generació de valencians i valencianes.
Víctor Peris ha estat de sempre un persona implicada i preocupada per la dignificació i recuperació de la nostra llengua, i com a fruit d'aquest compromís i del seu treball poder citar també la traducció al valencià de les obres sobre la Valldigna de Toledo Girau,   la tasca com a corrector i, sobre tot, el que ha estat de sempre la seua gran passió: la novel.la jovenil, on ens ha deixat títols com "MARTA I ELS SEGRESTADORS", "NIT I LA TEMPESTA DEL NO-RES", "ELS SECRETS DE LA PORTA TANCADA" i "TAN SOLS HO SAP EL VENT" , alguns dels quals han estat guardonats als més prestigiosos certamens de literatura jovenil valenciana.
La gent de La Cotorra en donar-vos a conéixer la pèrdua d'aquest gran coneixedor, amant i gran treballador per la nostra llengua ens unim al dolor de la família, amics i professorat en general.
El seu record i el testimoniatge del treball ben fet i la lluita per la dignificació del valencià perdurarà sempre entre nosaltres gràcies als seus llibres.
Descanse en pau. 
-

6 comentaris:

Adrià ha dit...

Victor, va ser mestre meu a Benifairó, d'ell vaig aprendre sobre tot a estimar el meu País, i la meva llengua, sempre el tindré al meu cor, i una manera d'estimar-lo serà no perdre mai l'estima pel meu País i la meva llengua. Fins sempre mestre Victor.

Anònim ha dit...

D.E.P. Un gran mestre i millor persona, un gran home.

Miguel Alberola. Ex-alumne.

Un company ha dit...

Hem fet un minut de silenci, i espontaniament els alumnes i les alumnes han esclatat en un aplaudiment al seu mestre Victor. Al professorat ens han regolat unes llagrimes de record. Memòria per a Victor.

Anònim ha dit...

també va ser mestr meu en benifairo una gran persona i molt bon mestre.Mai t'oblidarem

~Des_Am~ ha dit...

Lloran las letras al recordarte…

Tu recuerdo se aferrará de por vida
Al desconsuelo de mi llanto,
Son lágrimas caídas en el olvido de mi alma.

Al acecho de tu mirada mis palabras lloraran
Al recordarte…

Pero ante la melancolía de mi alma
Permanecerán de por vida esos momentos únicos
Que supiste transmitir como Profesor y como persona.

(Dedicado a mi profesor de 6 º, 7 º, 8 º, con mucho cariño…Don Víctor Peris, nunca te olvidaré)

Anònim ha dit...

m'han encomanat com deures per vacances de Pascua llegir i fer una fixa sobre la seua biografia. El llibre ( Marta i els segrestadors) m'ha encantat pero no entenc com no pot haver-hi una biografia decent seua a tot internet sent un gran autor com era. Es una pena que moran aquestes persones.