L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 de desembre del 2010

Aplaudim la iniciativa, però cal millorar-la

La Cotorra comparteix els objectius de la iniciativa de l'ajuntament de Simat i ens sembla una molt bona idea. Fins i tot pensem que la resta de pobles de la Valldigna l'hauria de copiar perquè es una forma de potenciar i informar als visitants i als mateixos valldignencs dels nostres valors turístics, culturals i paisatgístics.

Malgrat això considerem que l'ajuntament de Simat ha de millorar el sistema. Hem observat un problema al faristol: la informació està ubicada dins de la caixa que forma marc de fusta i al damunt de protecció un simple cristall. Sense aïllament. I quan plou, l'aigua es filtra dins del marc de fusta i si està molt de temps plovent, cosa habitual a la Valldigna, s'omplirà d'aigua i... adéu informació, i diners pagats!

No som qui per donar solucions, pero està clar que cal deixar completament estanca i impermeable la caixa contenidora. ¿Amb un sellat de silicona vorejant tot el cristall? ¿Amb una protecció global plàstica de tota la caixeta superior? Posant una mena d'aixopluc o petit sostre a dues vessants a tot el faristol informatiu?

Com es vulga, però tal com estan dissenyats els faristols, la informació durarà en condicions menys que una rosada, mai més ben dit.

- Fotografia: Faristol prop del monestir informant sobre arquitectura de l'aigua a Simat

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Informar o protegir ? la idea és informar o protegir espais, arquitectura de l'aigua?

L'improvitació constant en la política simatera va a pagar-se molt cara. És molt significatiu que quan arriben eleccions és facen coses vistoses, mentre la protecció de paratges de l'horta és ínfima i la protecció de la xarxa de l'aigua una falazia. Quan la dreta simatera puge al poder posarà els faristols a cremar i naturalment ometra la protecció aprovada en ple i que el gran tripartit ha lluit com si fora una realitat. TEMPS AL TEMPS.

vicent ha dit...

Lluny de voler polemitzar i entrar en consideracions polítiques locals o més bé partidistes com algú podrà fer, he de dir que la classe política, tots plegats siguen del partit, ideologia o signe que siguen, estan tallats pel mateix patró, tot i cometent la corresponent injustícia de ficar tots dins del mateix sac, però estem acostumats a que la majoria del que fan ho fan a correcuïta, sense cap planificació, ni organització, ni sense cap previsió, ni res de res.

Quans diners es malgasten fent i desfent per a després tornar a fer i desfer i així, no parar mai de malgastar.

Ja està bé! Us demane per favor un poc de consideració i que quan s'execute una acció determinada, aquesta haja estat suficientment estudiada, organitzada, etc, etc.