L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 17 de desembre del 2010

Som líders de deute a Espanya en la ratio deute/PIB i anem els segons en valor absolut en haver arribat als 16.365.000 euros.

TaverEl deute del País Valencià ha pujat un 12,6 % en el periode d'un any i  arriba als 16.365.000 d'euros. Som la segona comunitat autònoma en volum de deute en valors absoluts, pero la primera en relació al nostre PIB.
Les dades oferides avui pel Banc d'Espanya confirmen que els valencians ens hem tornat a posar al capdavant del deute autonòmic,  ràtio deute / PIB, o siga el que devem respecte a allò que produïm. I ja  arriba al 16%. En paraules senzilles i per entendre's, salvant les distàncies: de cada 100 euros que produïm els valencians 16 euros els hem de dedicar a pagar deute.
Les dades del Banc d'Espanya mostren que des de l'any 1995, l'endeutament de les comunitats autònomes no ha parat,  i es baten records històrics  malgrat el compromís d'estabilitat pressupostària.També l'endeudament dels ajuntaments s'han incrementat el 4,6%. Només l'Administració Central ha  repuntat el deute en el mateix període, un 15%, i així i tot està en el 44,1% del PIB.

El deute públic a Espanya (Estat central, comunitats autònomes i ajuntaments) ha arribat al 57,7% del PIB, fregant la taxa del 60 %, el màxim previst en el Tractat de Maastricht per als països de l'euro.

Les tres comuitats amb més deute en valor absolut són Catalunya, Valenciana i en tercer lloc Madrid. Entre les tres sumen el 55% del total de l'endeutament regional. A continuació estarien Andalusia, Galícia, Castella-la Manxa, País Basc, Balears i seguirien la resta de comunitats.

Però si prenem la ratio deute / PIB (el que devem i el que produïm), els valencians ens posem al cap de tots, amb el 16% del nostre PIB, seguits de catalans (15,4%),  les Balears (15,2 %), Castella-la Manxa (15,1%), i Galícia (10,6%).
 Els percentatges són menors del 10% a la resta, donant-se la cicumstancia que Madrid només té un endeutament del 6,6% respecte al PIB.

AUGMENTA UN 4,6% EL DEUTE DELS AJUNTAMENTS
Els ajuntaments  han augmentat el deute el 4,6%  en el període d'un any i entre els que més han augmentat destaca Valencia ciutat, amb un 10'3% i un total de 872 milions d'euros; Barcelona, amb el 9'5% i el total de 794 milions.
El deute de l'ajuntament de Madrid ha abaixat un 3% i es queda en 7.134 miliones, que és encara superior al de totes les comunitats espanyoles excepte Catalunya, la Valenciana i Andalusia.

I el nostre poble, Tavernes, per no eixir-se'n de la tònica, té un deute sobre el 115% dels ingressos del pressupost i amb un valor absolut al voltant dels 20 milions d'euros.
-

5 comentaris:

Indesidenter ha dit...

I si a aquest deute li sumem el de les empreses públiques: TVV Canal 9, CIEGSA i etc. que sumem 10.000 milions ens anem a vora 27 mil milions. I això fa por.

Ara som el far d'Espanya, els millors, aquells que tots ens tenen enveja i serem els primers en eixir de la crisi.

ai ai ai ha dit...

Maremcague, tanta fòrmula u, dos i tres ens fa figote.

Váyase, Sr. Camps.

silmin ha dit...

En teoría el deute no és tant cabdal, sinó l'aplicaicó del mateix, ja que inclús en SEN (saldo exterior net) o en BCC (balança per compte corrent), saldos negatius no son mal vistos si son per adquisició de bens d'equips de producció o projectes viables d'inversió... d'ahí el major deute d'altres països EEUU, Alemanya... no genera dubte entre els inversors... però a Valencia les rendibilitats esperades son negatives, que no fa sols que no vinguen inversors sinó que fugen... xiquets toca fer la maleta i a la verema altra vegada.. a veure si tenim una mica sort i fan prompte l'ave per arribar en 4 hores als horts francesos.

vicent ha dit...

Però quin negativisme i victimisme. No teniu fe en ZP. Segons aquest personatge i els seus seguidors, igual que no venia la crisi, que això era un conte de fades o bruixes, a l'estat espanyol ja estem eixint de la crisi sense haver entrat en ella.

Feu el favor de creure més en ZP i amb els del PPSOE.

falcó ha dit...

Doncs, compnay Vicent. ZP diu ara que trigarem almenys cinc anys per surtir-nos'en de la crisi. És a dir, que huarem d'esperar-nos fins 2015 per començar a notar una certa milloria. Que Déu ens pille confessats!

Cinc anys són molts anys i ZP ho diu com si això fora demà. Quina poca vergonya!