L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 24 de desembre del 2010

Benifairó inaugura una exposició sobre els Borja del pintor local Paco Alberola


L'ajuntament de Benifairó va inaugurar ahir l'exposició "La familia Borja" del pintor Paco Alberola, que pot visitar-se fins el pròxim dia 9 de gener.
La mostra amb que el pintor de Benifairó, Paco Alberola, ha volgut homenatjar els Borja va nàixer fa uns anys, amb motiu del centenari de la família, però el pintor va haver d'ajornar aleshores la confecció d'una part dels quadres per motiu d'una malaltia.
La presentació la va fer el professor i escriptor Miquel Joan, que va aprofitar l'ocasió per donar una xerrada sobre la família Borja i la seua tasca cultural i artística a la Roma de principis del 1500.
M. Joan va desmontar també la llegenda negra sobre la familia valenciana "més universal" i va recordar la relació dels Borja amb Valldigna plasmada en la construcció de la Sala Capitular, obra de Roderic de Borja - el Papa Alexandre VI-, quan era abad de Valldigna i continuada pel seu fill  Cèsar Borja i més tard per Pere Lluís Borja.
Aquesta exposició està patrocinada i organitzada per l'ajuntament de Benifairó.  L'acte de la inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde i regidors del Bloc, entre els membres del consistori, i amics del pintor.

Fotografia: Paco Alberola escolta amb atenció les explicacions de M. Joan i uns detalls de la sala i els quadres exposats
-

3 comentaris:

Vicent Company ha dit...

Cotorreta, saps els horaris per visitar l'esposició, tinc intenció d'anar-hi la primera setmana de gener. Cotorreja una mica més. BON NADAL !

Filòsof ha dit...

Salutacions a l'amic Vicent Company gran amic de la Cotorra. Però especialment al nostre gran pintor de la Valldigna. Mira que ha fet per la qüestió nacional, per l'amor a la seua terra, per estar a tot el món, des de Madrid fins a Paris, essent un valler de pro, cap provincia. Per cert, provincia significa vençut, ell mai no ho ha estat. I de ben segur visitaré la seva exposició. Llàstima no haguero sabut abans, haguera estat a la inauguració. Però m'alegre per Paco, molts anys que pugues pintar, i ocm sempre tan oportunament pels meus històrics interessos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Vicent suposem que l'horari serà l'habitual de la vesprada, a partir de les 7.