L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 14 de desembre del 2010

LA MIRADA DELS AMICS DE LA COTORRA:

L'altre dia hi havia ací un conjunt de comentaris que debatien sobre si el partit dels socialistes valencians era simplement PSOE o si mereixia també dur el nom de PSPV. La cosa no va quedar clara i les opinions eren dispars. Fins i tot ens il·lustraven els comentaristes sobre la història del nom, on sembla ser que d'aquell PSPV dels 70 l'actual  partit socialista no és pot considerar hereu, ni menys en l'aspecte ideològic que fa referència a la qüestió nacional del País Valencia ni menys quan a trets d'identitat.
Bé les coses així, ahir la premsa anunciava de la posada en marxa del web del candidat socialista i avui un amic de la Cotorra ens diu que no hem dit res del tema i que la cosa és bastant important perquè aclareix bastant que pensa el  candidat  del PSOE i eixe partit sobre coses tan importants com la llengua, i ens afig que  "a partir d'ací, ja podem imaginar el demes. Jo crec que els socialistes d'ací només pensen, viuen i opinen pensant en Madrid".

I ens dóna la següent adreça:


Hem de dir-te que ja coneixiem el web però passem del tema perquè  fa temps que ho tenim clar, que per al PSOE i PP "Madrid tiene seis letras y a vosotros, valencianos os encontré en la calle". De tota manera, com que no volem fer-te un  "feo" et posem l'enllaç del web i una captura de l'entrada perquè una imatge val més que mil paraules.
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Cotorra, eres una despistada: això no és la primera vegada ni serà l´última amb aquests socialistes.
No te'n recordes?

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2010/11/falta-responsabilitat-o-alta_15.html

Despistaeta!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tens tota la raó! I és que tenim el cap en tants llocs alhora!!
Gràcies per recordar-nos-ho.

Omar ha dit...

No em pensava que un comentari podria donar per a tant, de tota manera espere poder contestar, tot i la meua joventut.

I per això comence pel principi, i SÍ sóc Secretari General de JSPV (Joves Socialistes del País Valencià) a Tavernes, i no no som ni JSPV-JSE, ni JS, ni JSCV, ni res PAREGUT, sols JSPV, eixe és el nostre nóm i no altre (es com si nomenara al BLOC "OC", o en compte de Miquel "Quel" a mi tal vegada em parega més "OC" que Bloc o "Quel" que Miquel, pot ser, però això no vol dir que siga el seu nom). Aquesta agrupació, està organitzada per federacions, el qual crec que no cal que explique que vol dir. Per això, l'altre dia quan vaig anar al Comité Nacional de JSPV vaig anar a València i no a Madrid. I ara podeu criticar i dir tot el que vulgau, però eixa es la realitat i es el que posa als estatuts d'aquesta agrupació, d'esta i, tot i que pese a algú, del PSPV-PSOE, que també es eixe el seu nom, i no PSOE, que és el nom del partit federal. Alarte no és Secretari General del PSOE, sino Zapatero.

Si amics, sóc jove, sols 22 anys, i si, no he viscut de primera mà tota la història que heu contat, però predisposar que per això no tinc al meu abast saber de qui forme part, i més ara, que amb un simple "clic" tens tota la informació que dessitges, es com si jo vos recacara que com vosaltres no visquereu en la època del Mestre Soler no sabeu que va passar al Classicisme.

Omar ha dit...

(continuació)

De tota manera tot i que s'ha fet una visió històrica de la política d'aquest país, jo vos puc senyalar part de l'actual o la no tan passada. Permeteu-me remuntar-me al 2008, setembre, va ser el Congrés Nacional del PSPV-PSOE, que no PSOE; que es va realitzar, tampoc a Madrid, si no, al Palau de Congressos de València; doncs en eixe marc si hi havien una minoria que volien canviar el nom, però la gran i apabulladora majoria votà que ens seguiem nomenant PSPV-PSOE, perquè sóm els Socialistes del País Valencià. Açò ho sé perquè jo estava en aquell Congrés Nacional del País Valencià com a membre d'Organització contant aquells vots. I ja està, no hi ha més sobre la identitat, no s'ha tornat a qüestionar, i si a algú no li convenç o no li agrada, es loable, però el seu nom és i seguirà sent el Partit Socialista del País Valencià. Per aquesta mateixa raó, i baix el meu parèixer, aquest medi com a imparcial que es nomena ahuria de respetar-ho, que no ho feu? Si es així no sereu tan imparcials com voleu fer veure, si ho feu doncs gràcies per la meua part.

Pel que tracta a la web aquesta, si no es del meu agrat que en principi aparega en castellà, però si es fixeu veureu que és bilingüe, es pot posar en valencià i en castellà i això si que em pareix bé. Perquè hem de potenciar el valencià com els que més, però també hem de deixar l'oportunitat a la resta que ens puguen entendre, i així poc a poc inculcar i fer que aprengue'n la nostra cultura. Aclarant, haguera estat més acertat la web en valencià, amb la possibilitat de cambiar a castellà i no al revés, però de tota manera la web també està en valencià.

I res més, si voleu que vos seguixca donant la meua opinió, doncs la tindreu, sols lamente no poder entrar tant aviat per a poder fer-ho.

Un abraç.

Omar ha dit...

(continuació)
Pel que tracta a la web aquesta, si no es del meu agrat que en principi aparega en castellà, però si es fixeu veureu que és bilingüe, es pot posar en valencià i en castellà i això si que em pareix bé. Perquè hem de potenciar el valencià com els que més, però també hem de deixar l'oportunitat a la resta que ens puguen entendre, i així poc a poc inculcar i fer que aprengue'n la nostra cultura. Aclarant, haguera estat més acertat la web en valencià, amb la possibilitat de cambiar a castellà i no al revés, però de tota manera la web també està en valencià.

I res més, si voleu que vos seguixca donant la meua opinió, doncs la tindreu, sols lamente no poder entrar tant aviat per a poder fer-ho.

Un abraç.

Serp ha dit...

Amic Omar,
agraisc la teua col·laboració, enriqueix el debat polític. Però no has dit res sobre els fet de que el teu partit haja votat recentment en contra del requisit lingüístic (que el funcionaris hagen de saber un poc de valencià), no has dit res sobre el fet de que el teu partit recolzara recentment l'estatut del PP, sobre que el teu partit votara en contra recentment del tret foral valencià del matrimoni, sobre que el teu partit fera un Canal 9 en castellà i acceptara la simbologia blavera en els anys 80.
No has dit res sobre el fet de que el líder del teu partit és l'artífex de canviar les actuals sigles (és cert, ho va perdre al congrés, per ÉS EL LÍDER COLLONS)
Ja no és sols que la web d'Alarte estiga en castellà. ¿Has vist la propaganda que posa el teu partit a València Capital? Íntegrament en castellà. Fixa't en els autobusos.
Sempre els líders parlen castellà: Alarte, Luna i Pajín.
Tens raó, com a partit federal, cada demarcació té el seu congrés i els seus estatuts. Però hauries de saber que les coses important, l'executiva federal que està a Madrid ho ha de ratificar. Si no ho saps, llig-te els estatuts del PSOE que són els que posen en comú totes les federacions. Per cert, a vore quan la teua federació emprén el debat de separar-se del PSOE, com ha fet el Partit SOcialista de Catalunya. A què no hi han ous?

Indesidenter ha dit...

Tot això està molt bé, però no has entés res.
El debat era si el PSOE valencià, mereixia portar el nom PSPV. I personalment considere que no: Tot el que ha fet el PSOE ací a la "Comunitat" queda molt, però que molt lluny del que hi havia al programari de l'autèntic PSPV.
El PSPV mai haguera consentit barbaritats com el nom de la terra que li haveu posat PSOE i PP, ni el que passa amb la llengua, ni la televisió que tenim model que va posar el PSOE, ni tantes i tantes bestieses en les senyes d'identita.
Ni menys haguera consentit les politiques totalment contràries al poble valencià i que nomes són genuflexions i agatxar el cap davant Madrid. Ni tampoc eixe despreci a les minories del 5% a l'estatut, únic a Espanya.
Com tot està en internet, llig-t'ho, consulta el programari, el Manifest del PSPV, cosa que veig no has fet, i deduiras que no, que li pots posar el nom que vulgues al PSOE valencià, però perque li poses PSPV no és el PSPV.
El nom no fa la cosa.
I si molt m'apures ni PSOE. ¿Un partit socialista que ha rebutjat Marx? Un partit socialista OBRERO que fa una política econòmica neoliberal pura i dura d'atac als interessos dels treballadors i treballadores, de baixar sous als funcionaris i congelar pensions? Un partit socialista que carrega tota la crisi sobre l'espatlla dels més fotuts? Un partit que "deixa campar a sus anchas a la banca, les grans empreses i el gran capital que són en definitiva, els autors de la crisi, que segueixen obtenint els guanys i damunt no els ha costat res de res de la crisi que ells han creat? Això pot ser un partit socialista i obrer? Un partit que deixa que la crisi la paguem els treballadors i treballadores.
De nou el nom no fa la cosa.

falcó ha dit...

No m'agrada entrar a sac contra ningú però hi ha casos i casos, tot i caiguen en el tòpic de les dites intentaré explicar-me, company Omar.

"No hi ha més ceg que el que no vol veure". Algú podrà entendre que això és el que et passa a tu o que la teua inexperiència, (t'avalen sols 20 anys d'edat) és el que fa que digues el que dius però, no, no és això. Simplement és una manera de sentir, d'entendre la realitat política d'un estat com l'espanyol, un país com el Valencià i una Europa com la que els grans interessos (manipuladors i controladors de les decisions polítiques de les dues grans formacions) han volgut crear. I això, que no compartisc ni compartiré mai, és tan lloable i respectable com el que jo puga pensar de diferent, o el que altres puguen considerar. Fins ací, tot bé i clar, espere.

Ara bé. Una altra cosa és que u vullga justificar allò que fa perquè, una de dos: o no creu en el que fa o el que fa, sap que no és correcte però... I ahí rau la qüestió. Algú i fins i tot tu, ja m'enteneu.

És tan senzill com acceptar-ho. Si tu et creus posseïdor de la raó i et sents satisfet amb les teues creences i de compartir-les amb el grup que has triat compartir-les (t'alabe el gust pequè amb el PSOE i el PP podeu traure cosa que amb altres, a hores d'ara, no) em sembla molt bé, igual com altres han triat anar amb el PP o altres formacions. El que us diferencia als del PSOE de la resta de partits polítics (i no t'ofengues però sou, actueu i se sentiu PSOE única i exclussivament, hages estat al congrés de València, al de Múrcia o al que vulgues. Tots feu el que es mana des de Ferraz) és que no aneu amb la veritat per davant i mentiu més que parleu. Feu tot el contrari que dieue i del què voleu representar i damunt sou tan cínics que, tot i no volent reconéixer-ho, s'enfadeu quan algú us ho retrau. Te collons la cosa! I em sap greu pecar de groller però, en aquest cas, toca.

Sobre els partits minoritàris: Bloc, EU, etc.. Crec està tot clar, no? Pel que fa al PP, no cal ni parlar-ne, més clar que l'aigua però, a la fi, tots sabem de què van, què pretenen i a què i a qui representen. En canvi, pel que fa al PSOE, ahí el PSOE. No cal repassem res del que ja s'ha dit per altres comentaris.

Ara et toca a tu. Tens dret a rèplica però et demane més nivell. Allò d'OC referin-te al Bloc o Quel a Miquel diu molt poc al teu favor, almenys si no ens ho expliques. Ningú ha emprat sigles ofensives (arma que useu sempre els que no teniu arguments per defensar-vos o per atacar, cosa de la que acuseu als del PP que fa amb vosaltres i que no desmentiré jo perquè és de domini públic). Ningú ha fet esment a cap PCOE (Partit Corrupte de l'Oligarquia Espanyola) o PBPV (Partit Botifler del País Valencià) o altres que podrien haver usat com has fet tu.

El que importa no són les sigles sinó les persones que formen part dels col·lectius i el que defensen, representen i com actuen.

vicent ha dit...

Redeu. Quina malallet se t'ha posat company Omar sols per unes siglés més o menys. No vull pensar com et posaries davant altres situacions de més pes.

Què més dóna que us diguen PSOE com PSPV? El que cal és que actueu com a valencians, cosa que no feu

Anònim ha dit...

T'has deixat una coseta Indesidenter: ser el partit que ha anul·lat totes les millores que havien aconseguit els treballadors des de la democràcia i deixar les polítiques socials arran de terra.

Serp ha dit...

Hui he escoltat a la SER declaracions d'Alarte sobre la destitució de Peralta, tot en castellà. Tmbé he sentit la propaganda esta del PSOE de que la Generalitat no paga també tota en castellà i en cap moment han dit PSPV. Omar, on estàs?