L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 2 de desembre del 2010

La Ford pot anar-se'n de València per la manca de l'eix mediterrani de mercaderies

Pinten bastos per a les terres valencianes. Si no en teníem prou amb Bancaja i la CAM "menjades" per caixes d'altres llocs, avui es despengen informacions en el sentit que la Ford pot deixar les nostres terres en un termini de cinc anys si el corredor mediterrani no es du a cap. La Ford buscaria zones més ben comunicades i amb menor costos de producció.

L'empresa Ford no podem oblicar que ha rebut molts milions d’ajudes dels fons públics i, l'amenaça d’anar-se’n del territori valencià no sembla ser per rebre'n més sinó crida d’atenció als qui governen, ací en el País Valencià i a Madrid, perquè en moltes dècades no han fet res per un corredor mediterrani de mercaderies.

Les passades eleccions europees un dels eixos principals i fonamentals de la campanya del BLOC va ser reclamar el corredor mediterrani, i els candidats del PP i PSOE es van vore obligats a acceptar en els debats la necessitat i urgencia que tenia el corredor per a l'economia valenciana. Pero Andrés Perelló i Pepa Andrés del PSOE o Garcia Margallo del PP des què són eurodiputats no han fet cap gestió per defensar aquesta reivindicació de la terra que els va triar democràticament.

Això ha fet saltar al Grup Compromís en les Corts Valencianes que mitjançant el seu portaveu i cap de llista a les eleccions autonòmiques de 2011, Enric Morera, ha considerat que les informacions “són extremadament preocupants i cal una reacció immediata dels governs culpables de que esta via de comunicació amb Europa no estiga feta des de fa anys”.

El líder valencianista, però, ha anat més enllà i ha apuntat que PP i PSOE, “governant en Madrid i en València o per la part que els toca en el Parlament Europeu, no han fet els seus deures perquè s’execute el corredor mediterrani. Sembla que estos dos partits no volen que la indústria valenciana tinga eixida als mercats europeus i això ens condemna a continuar més en crisi, tot i ser un país dinàmic, treballador i productiu”.

El lider de la tercera força política al parlament valencià han recordat també que, la prova de la marginació que pateix el País Valencià per part del govern central, “és que en els Pressupostos Generals de l’Estat, el govern de Rodríguez Zapatero ens torna a castigar i no posa ni un euro en inversió per a fer eixe necessari corredor, que és el camí que necessita l’economia productiva valenciana per no estancar-se i continuar creixent".

El Grup Compromís ja ha presentat en les Corts Valencianes una proposició no de llei per a reclamar un increment substanciós dels pressupostos de l’estat de 2011 i fer de les obres del corredor mediterrani amb prioritat d’urgència. Compromís ha proposat una reunió el més aviat possible els governs valencià, català, murcià i andalús per a fer un front comú que reclame al govern de l’estat un posicionament ferm a favor d’eixe eix de mercaderies.

Ford desmenteix la voluntat d'abandonar València

Ford Europa ha desmentit que l 'empresa tingui intenció d'abandonar terres valencianes i més en concret Almussafes si no es du a cap el Corredor de la Mediterrània en els pròxims cinc anys.

Des de Ford han assegurat que el seu responsable de logística a Europa, Louis Paredis, només va parlar de l'interès de la companyia perquè es milloren les infraestructures de ferrocarril a tot Europa esmentant i entre elles el tram espanyol. Ford Europa ha reiterat que té el propòsit de seguir endavant amb tots els seus projectes.

La companyia s'ha vist obligada a desmentir les informacions que apuntaven a la possibilitat que Ford abandonés València després que el dimecres, Paredis advertís la necessitat urgent de tindre una connexió de tren amb les regions del Mediterrani.

-

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Eixe corredor ja fa anys que hauria de ser una realitat. Hi ha molt d'interes que no ixca, sobre tot Catalunya, ja que suposaria una clara competència al mediterrani. De fa temps que s'ha intentat frenar el desenvolupament del Pais Valencià, per exemple eliminant el trenet que anava a dénia o l'ave.

silmin ha dit...

Els catalans són els primers que han defés el corredor, inclús els unics que han defensat les rodalies fins a Alacant (ERC) al parlament espanyol, a ells els interessa igual o més que a nosaltres, tan sols els murcians del nord són capaços de renunciar al seu futur per tal de que cap català se n'aprofite...

ford ha dit...

No entenc el que vols dir, en que Catalunya no vol el corredor Mediterrani....ho pots explicar amic anònim

Anònim ha dit...

Però com es poden dir tantes bestieses i desmostrar la seua desinformació (anònim 1)si precisament Catalunya i la seua Cambra de Comerç són els que més estan exigint el corredor?
Ara de fa uns mesos se li ha sumat - Ja era hora!! - la de València.
I dels partits els únics defensors d'anys,com diu La Cotorra, el Bloc. I si no tireu mà d'hemeroteca per llegir l'anterior campanya a les autonòmiques.
Tant de bo fora també voluntat del PP i PSOE. Però per aquests primer era l'AVE a Sevilla i Valladolid.
A Déu el que siga de Déu i al César el que siga del Cèsar.

Anònim ha dit...

Anònim (02/12/2010 22:33:00): No mires tant Canal9, ells parlen (per conveniència) sense contrastar, si teu creus stas perdut (i amb el cervell menjaet...). La catalanofobia et menja per dins...

A mi el que em toca els pardals es que tots miren cap a Madrid, però ningú li pose els punts sobre les "i" a la Ford (igual que a altres grans empreses residents a València). Que vol el corredor mediterrani? (pagat amb els diners de tots, per supost...), doncs be, que torne a llogar a totes les persones que ha tirat al carrer amparant-se en la crisis y que firme un contrat on asegure la permanencia de la empresa a la comunitat indefinidament si es construix el corredor... llavors es quan es deuria parlar. Però clar, en aquest pais la politica te xorisos pero no ous, tot es que li ensenyen un fardo de billets al politic de turno (siga del partit que siga) pa deixarlo ben agarrat dels ous (metafòricament, pq literalment ens els agarren als currants...)

vicent ha dit...

No cal fer ús de l'hemeroteca per esbrinar i contrastar el que diu la Cotorra. Des de sempre, PP i PSOE han anat encopntra en tots aquells temes d'estat (refrits al País Valencià): trasvassament de l'Ebre, o l'AVE Madrid-València o València-Barcelona-França, etc...

Des de sempre he llegit a la premsa, poques vegades lamentablement, que el Bloc criticava la construcció de l'AVE Madrid-València i no la construcció del corredor mediterrani amb l'ampre de via europeu. Sempre els nacionalistes han defensat que els valencians haviem de mirar cap a Europa i eren els empresaris i peperos i socialistos els que no volien això i ara resulta que ix l'ínclit de torn dient que els catalans són els que no volien el corredor. El que hi ha que escoltar, veure i llegir. Lamedntable!

Mireu si la tgira llarga que inclñòs els acusa de frenar el desenvilupament del País Valencià fent referència al trenet Gandia-Dénia. Ara va i resulta que Catalunya està cap al Sud i ens posa entrebacs per a construir el tren Gandia-Dénia.

Als valencians no cal ens vinguen de fora per frenar-nos el progrés, nosaltres som més que suficients per fer les coses més malament que ningú i en contra nostra.

Anònim ha dit...

Doncs vos recorde que catalunya ha esta la tercera força política que ha controlat el govern de madrid (pp o soe) fins que no ha pogut (per majoria absoluta) que el que diu catalunya pinta molt per al govern de madrid i el que diu valencia fa rissa estiga qui estiga a madrid. No culpe als catalans però no els lleve la culpa. Sols és una opinió si hi juguem al nacionalisme almenys fem-ho bé.no creus?

cremat ha dit...

Si, molt de control des de Catalunya, però les inversions a les Universitats Catalanes és pot considerar nula, autovies no hi han, tot autopistes de pagament, no com per anar cap a Madrid, així,que una de dos, o són tontos els catalans, o tot és mentida.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb "Cremat". Molt de parlar dels catalans que ens ho furten tot, que si a ells els donen això i allò perquè ens ho lleven als valencians, que si patatin que si patatan, i la veritat, és que estan igual de fotuts com nosaltres.
A banda del que dius, en general Espanya i Madrid els xucla tant com als valencians.¿Per a quan els partits de Madrid proposaran un concert econòmic tipus País Basc i Navarra? Mai perquè ací continuen mamant de la mamella, i cada dia estem més al furgo de cua d'Espanya en tot.

Ara, els de Madrid i els seus acòlits han sabut molt bé crear l'enemic català que va en marxa des del 1980 i la veritat jo no l'he vist en cap lloc ni que em furten res.
Si que sé que hi ha milers i milers de valencians i valencianes treballant allí perquè ací el nostre PP d'Espanya no els dona treball.
Veig molt d'autoodi i complex d'inferioritat en algun sector de la societat valenciana i això fa que veja enemics on no els hi ha.

Anònim ha dit...

teniu el cervell llavat o q? que et penses que si han de decidir si els jocs olímpics es fan a Barcelona o a València trien València? que si s'ha de fer la expo es tria València que si el ave, ah on va l'ave primer? que no eu viscut a València mentre lerma la sagnava any rere any perquè a espanya manava Andalusia i com no la nostra benvolguda Catalunya. Que a Catalunya siga pionera en moltes coses i un exemple en altres no significa que tinga'm que malbaratar el nostre futur per ella. Ni creure segament en allò que ens venen.

Ah! i de autoodi res, el debat lingüístic no té res a veure ara mateix.

Anònim ha dit...

No hi ha pitjor cec que el que no vol vore ni pitjor sord que aquell que no vol escoltar.

¿Quan ha tingut Espanya un primer ministre català?
Si home sí: Suarez; F. Gonzalez, Aznar, Zapatero, ara resulta que tots son primer ministres catalans. Si fins i tot el rei és català.

Continues diguen desgavalles: això de que abans manava "la nostra benvolguda Catalunya" no t'ho creus ni tu. Ni que manava, ni que per tu siga benvolguda.

Per cert, no dones cap argument que demostre res del que dius.
Més bé al contrari: com que no pots dir-ne cap al teu favor ens ixes per peteneres, com l'expo (que es va fer a Sevilla), l'AVE primer que res a Sevilla, o la perla cultivada de que no hem de malbaratar el nostre futur per ella.
El que fem es malbaratar el nostre futur "ofrenant noves glòries a Espanya" amb el PSOE i el PP.

Intentar raonar amb tu és com voler omplir d'aigua una cistella de vimet o posar la mar dins d'un clot a l'arena, com el xiquet de Sant Agustí.

Jo talle. I vaig a fer-li cas a mon pare: si vols perdre el temps, com es diu per la Vall, millor és anar a tirar pedrades als gossos.

crema ha dit...

Amic anònim crec que la ceguera la pateixes tu...Si han de triar entre Barcelona i València per les olimpiades no crec que el COI tinga moltes presions per decidir quina de les dos ho faria. Saps, els problemes que pateixen els catalans, són els mateixos que patim els valencians, si el tren d'Alta Velocitat ha arribat primer a Barcelona que ha València no és per altra cosa que per negoci, si vos vore fantasmes on no hi han és el teu problema. Jo vaig a cavall entre València i Barcelona, i veig que els nostres veïns estàn tant fotuts com nosaltres. Si, és veritat que poden estar millor que nosaltres ens certs aspèctes, però, els catalans, no han malbaratat els diners del govern central en F1 inviables, en tènis, en Terres Mítiques, en cavalls, ni els diners per a poder a dur a terme la llei de dependència els han gastat en fins un poc obscurs. No creus? I si, ara em diràs que a Barcelona també fan F1, si però a un circuit permanent, i que juguen a tènis, si és veritat, però organitzat per un club privat, i que poden fer tota classe d'esdeveniments... tens tota la raó, però jo ja t'he explicat la diferència. I per si no saps, des d'un partit català han aconsseguit diners per a poder regenerar la Font Gran a Simat, i també s'ha parlat de l'Alta Tensió per boca del partit català, que suposadament ens vol frenar el desenvolupament. I estariem hores i hores parlant, però no s'ho val, ara si vols et lleves el que portes als ulls que no et deixa voré més enllà del nas.

Anònim ha dit...

No tinc clar de quina vall parles però a la valldigna es diu "tirar pedres a la mar" no als gossos. I si talles perquè tornes a entrar a llegir si t'han contestat?

Doncs supose perquè amb qui no es pot discutir és amb tu.

A crema;et dic que discrepe amb tu a la síntesi del tema no amb els arguments. hauràs d'entendre que no em fie del qui neguen pertànyer al mateix col·lectiu que jo, aquells que volen segregar-se del mateix baix la reivindicació que els estem costant diners!. Comprenc que defenguen lo seu, jo també ho faig. Però no estan parlant del corredor valencià, ara parlen del corredor mediterrani, no parlen de millorar les carreteres a valència parlen de millorar els seus accessos pel sud.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La Vall (amb majúscules) és el nom tradicional de Tavernes i així és coneguda la nostra ciutat (la Vall) pels pobles del costat.
Que no estem per perdre més mots de la nostra llengua!

Quan als refranys : "tirar pedrades als gossos" o "pedres a la mar" són correctes.

cremat ha dit...

Mira anònim, si parlem de defensar la independència de Catalunya, hi han molts arguments a més a més de l'econòmic. Està clar que la part econòmica és molt important, però el sentiment sobiranista de Catalunya va més enllà dels diners, i t'ho dic amb coneiximent de causa, si ara pots dir-me que tot allò de la llengua la cultura, són problemes secundàris... si ho pots pensar, però no és així. Sobre el tant manit corredor mediterràni, jo que vols que et diga, amic... no es tracta de carreteres d'accès pel sud a Catalunya, es tracta d'un vial que connecte tot la franja mediterrania, des d'Andalusia fins Catalunya amb Europa, a un món tan globalitzat, ens convé a tots, sense mirar nacionalitats. El problema que patim catalans i valencians, és el mateix, i l'enemic, és comú... Madrid, i un estat autonòmic mal acabat, basat amb una falça solidaritat entre totes les comunitats autonòmes, solidaritat que ara la necessitem tant valencians com catalans, i també altres comunitats, no existèix. Saps, hi havien estudis fets per universitats catalanes, en els que expressaven, la diferència de nombre d'estudiants, per exemple entre Catalunya i Castella i Lleó, sempre a favor de Catalunya, i els diners rebuts per a les universitats catalanes i les castellanes lleoneses, molt superior per als castellans lleonesos....amb això podriem estar hores i hores....sols et demane una cosa... pensa en el que et dic, l'enemic, és Madrid, no Barcelona.