L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 11 de desembre del 2010

Karina Vercher elegida candidata per l'assemblea d'EU

Primera actualització (16.20 hores)

L'assemblea de Tavernes d'EU va elegir anit com a candidata a l'alcaldia de Tavernes a Karina Vercher, única persona que finalment es va presentar a l'elecció. És la primera vegada que un partit presenta una dona com a candidat a l'alcaldia, encara que cal recordar que Karina Vercher va figurar com a número 2 en la candidatura d'EU en les passades eleccions municipals. En aquell moment va portar la lluita antiPAI en EU i anit en el seu discurs reprenia de nou els temes urbanístics.
Es dona la circumstància que l'actual coordinador i regidor Cándido Jiménez havia anunciat la seua voluntat de presentar-se a la reelecció, però segons hi havia constància el passat dijous - dia que hi havia ple municipal- no havia rebut cap notificació ni tenia coneixement oficial de la celebració de l'assemblea, a pesar d'ostentar la condició de coordinador local. No obstant això, ens diuen que el regidor sí havia estat convocat des de Valencia, encara que tot el procés sembla haver estar dirigit des de la comarcal de Gandia.
L'assemblea és el màxim organ de decisió en EU i on s'han de presentar les idees i, ens diuen, que això el regidor ho sabia i també que, estatuàriament, no podia tornar-se a presentar-se i  la persona a la qual ell donava suport havia de presentar-la en aquesta assemblea decisòria.
Tant el representant de la comarcal, Joan Cogollos, persona que ha intentat unir les dues postures en l'assemblea, com el personatge central representant l'executiva de València, Victor Mansanet,  que si que va prendre part per Karina Vercher, han volgut aconseguir una candidata que  il.lusione a un sector de l'electorat d'esquerres de Tavernes. Foren 17 militants el que votaren a favor de la candidata i també podem dir que l'exalcalde Eduardo Bononad va intervindre per recolzar-la.
Arribats ací cal també recordar, com ja hem dit ací a La Cotorra, que EU ha celebrat darrerament diverses assemblees a les quals no havia acudit Cándido Jiménez. Les assemblees -   si hem de fer cas a diverses fonts-  no haurien estat convocades pel fins ara coordinador local.  
Ara esperem el comunicat del regidor Candido Jiménez i de les persones del PC que han estat aguantant les sigles en els moments dífícils per als comunistes vallers . De tota manera, s'obre ara un procés nou, amb coordinadora i candidata nova, i s'alça la incognita envers el futur del regidor i portaveu Cándido Jiménez, que continua essent militant d'EU, però que no ha desvelat si es passarà al grup mixt, dimitirà o acabarà la legislatura com a regidor d'EU, sempre i quan aquesta formació no prenga altres mesures que podrien passar fins i tot per l'expulsió del partit.
-

18 comentaris:

QUE TRIST... ha dit...

Jo sols diré una cosa. Ací en el poble, solem dir que de ben parits és ser agraïts.

Jo no sóc d'EU, però no deixe de reconèixer què si no fos per Candido, eixa formació política no existiria.

I encara que sols ells sabran que es cou dintre de EU, esta actitud que han pres no parla massa bé de la gent que du els ramals del col·lectiu local, què a més, no son de Tavernes.

Forasters vindran que de casa ens trauran.

Candido, tranquil, que a ells, en el seu moment, també els pagaran amb la mateixa moneda. Tens un fort aplaudiment meu pels anys que has lluitat, molts d'ells en solitari, per les teues idees. I encara què no les comparteix, les respecte, cosa que els teus companys d'EU no han fet. Amb amics així, qui vol enemics?

La nova executiva local a Tavernes naix de forma INDIGNA i sense HONOR.

Anònim ha dit...

Ja esta be de la Vieja Guardia. Que entre gent jove es molt iomportant per a Esquerra Unida. Espere que traga mes vots que les eleccions passades i es furte la majoria als Dictadors del PP.

Anònim ha dit...

Està clar que Karina està de més ben veore que Candido, i damunt més ben preparada

Anònim ha dit...

Això és el que ens faltava. L'esquerra enfrontada i dividida. Els del PP hui s'en van de patxotxà, de segur, per celebrar-ho.

Quina quadrilla, mare!!

Anònim ha dit...

Cándido, Cándido, animo, maestro. Los votantes de Izquierda de Tavernes te seguiremos donde vayas. No hay justicia en este pueblo.

Una decepcioná ha dit...

Acó en el meu poble se diu UN COLP D'ESTAT. Això és el que li han fet a Cándido des de la direcció nacional.
Aixina els va. Pobre home. Tota la vida deixant-se la pell per les seues idees, i aixina liu tornen.

Anònim ha dit...

Com a bon valler i valencià sempre done la cara, aleshores signe el que jo dic.
Segons els estatuts d'EU :
Article 45. Limitació de permanència i incompatibilitats
dels càrrecs públics i orgànics
1. Els càrrecs públics d'EUPV no podran ser ocupats consecutivament
durant més de dos manaments. Excepcionalment
podrà prorrogar-se un manament més mitjançant el
recolzament d'almenys un 75% dels vots emesos en cadascú
dels àmbits d'elecció.

Candi això ho sap, per això no s'ha presentat, ell ho diu però no ho ha fet.
Les idees es defensen en les assemblees. Jo l'he convocat,per carta certificada, a una assemblea comarcal i no ha vingut, tampoc les 6 persones afiliades en setembre.
En l'assemblea d'ahir Candi va ser convocat per Guillermo CPN, per carta, per SMS i telefònicament.

EUPV t'he uns estatuts (http://www.eupv.org/)( apartat estatuts) i et dic que la comarcal i el col.lectiu que es va reunir ahir l'ha acomplert.

En EUPV les idees i els càrrecs es defensen en l'assemblea, allí tots tenim igual poder, la votació determina el que tots hem d'acceptar. Ningú és més que l'altre.
Cotorra: en la Casa de Cultura hereu enemic, en la porta de la Casa Calva hereu enemics polítics, ara què us uneix? Rendibilitat política?

Anònim ha dit...

L'anterior comentari ho signa Joan Cogollos

La Cotorra de la Vall ha dit...

Joan Cogollos ha dit:
Cotorra: en la Casa de Cultura hereu enemic, en la porta de la Casa Calva hereu enemics polítics, ara què us uneix? Rendibilitat política?

Amic Joan:
Sincerament no sabem de què ens parla. Tot sembla apuntar a una confusió.

Filòsof ha dit...

M'esta telefonant alguna persona significativa dins d'EU per recordar-me si la linia del Bloc es pactar amb Candido o a la persona que ell vol impulsar per a regidor. Desconec qui es esta persona que Candido vol promocionar, però amb persones que convien tan prompte de xaqueta pense que no s'hauria de pactar. El resentiment es mal per al periodisme, imatgina't a la política.
Em comenten com Candido no ha impulsat per a res les reunions locals,es més ni ha assistit, ni en la part econòmica.
No esperava, ara ni mai, que hi hagueren tants comentaris en dissabte i tan prompte a aquesta noticia. Per tant entenc que té interés i la Cotorra ho recull.
Però si em sembla que tot i tindre la independència que cada organització es mereix, el Bloc hauria de mantindre's amb respecte al marge i no donar més importància a un corrent que l'altre. Veig possitiu que Karina encapçale la llista d'EU , i sé que no afecta en res al Bloc de Tavernes. Sé que mai jugarà el paper que ha fet Victor Mansanet a Simat al quedar-se a l'oposició. I si no ens ha agradat ací a Tavernes el paper de Victor, es millor continuar amb les relacions equidistants amb les dos corrents.
Se que la Cotorra es un pardal de cotxera i podia preguntar també al grup de Karina per a tindre i donar-nos informació, que en això si que estic molt content sino no en sabriem res del que passa al nostre poble. Acertar-ho per a tots i totes es complicat, però ens sembla que Candido sap portar millor les relacions amb la Cotorra tot i ser un bon gat.

Serp ha dit...

M'han dit que l'any passat Karina treballava a Catalunya com a mestra. Ara de moment no treballa perquè no l'han cridada de la bolsa. Si més avant la criden des de la bolsa de la Conselleria d'Educació de Catalunya i la envien a Girona o Lleida, què farà? COM vindrà al poble als plenaris, comissions i demés obligacions com a regidora?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Filosof, nosaltres no som qui per a dir si Candido porta o no millor les relacions amb La Cotorra o amb altres mitjans.
Si que podem dir-li a vosté que des del primer moment i fa setmanes hem estat informant del tema i ens consta que ens lligen des d'un sector i des de l'altre. Només cal vore els comentaris.

Només dir, i dir-li, que mentre Candido Jiménez ens ha enviat la seua nota de premsa explicativa, EUPV no ens n'ha enviada cap i si a altres mitjans.

http://www.laveu.es/noticies/politica/2286-karina-vercher-es-elegida-per-unanimitat-candidata-deupv-per-tavernes.html

http://www.laveu.es/noticies/politica/2282-esquerra-unida-escollira-hui-divendres-el-seu-candidat-a-lalcaldia-de-tavernes.html

Palometa ha dit...

Corregiu-me si m'equivoque però al text dieu que és la primera vegada que una dona es presenta a l'alcaldia. supose que es referireu al partit EU i en concret ja que a Tavernes en les eleccions de 2003 es va presentar Lucia Bo per Unio Valenciana (per cert, l'actual regidor Mario, anava com a número 2)

Després, en les passades, anava com a número 4 amb el Bloc (cosa incomprensible)

La Cotorra de la Vall ha dit...

Te vosté tota la raó. Lucia Bo es va presentar per UV, i tenia com a dos a Mario Enguix, actualment en el PP.

Pep ha dit...

i Llum Pons anà pel PSOE. No confundir en l'actual regidora del BLOC Llum Sansaloni.

foraster ha dit...

Comentari remés a la Cotorra el dilluns, 13 de desembre de 2010 i que avui, dimecres, 15 del mateix, encara no ha estat publicat.

Pel que veig d'alguns comentaris "interessats", totes aquelles persones o polítics que abandonen les formacions polítiques a les que pertanyien anteriorment, han d'anar, per força (per collons), a parar al Bloc. Si això fos així, segur que els nacionalistes valencians no estarien on estan a hores d'ara i segur que a Tavernes aconseguirien la majoria absoluta. Elecció rere elecció però, no veig que això sigui així.

El cas de Lucia Bo, que una comentarista, Palometa, ens ha recordat "interessadament" al temps de considerar l’acció d’incomprensible, és un exemple com tants altres en molts altres pobles i altres institucions. Per dir alguns exemples, l’actual Conseller de Solidaritat i Ciutadania Blasco, ex socialista de pro i fill d'una família forta dins del socialisme d'Alzira i valencià, o la Directora General d’eixa mateixa conselleria, Otzone Mora, ex socialista del PSE (Partit Socialista d'Euskadi) i ara manant amb el PP en casa aliena i vinguda ací de la mà del conseller.

A Tavernes, un tal Ximo Altur, alcalde del municipi per EU, va acabar formant part de la candidatura del PSOE i ningú ens ho ha recordat. Sols recorden que una xicota o dona que encapçalava la candidatura local d’un determinat partit (amb el que va trencar per no combregar amb els postulats que en cert moment es van propasar), va canviar de samarreta i se’n va anar al Bloc (mira, ja s’ha fet rica ella. Igual que el tal Mario que se’n va anar al PP, apostant Aixa a cavall perdedor). Per això dic que eixe comentari és totalment "interessat", fet per una persona que sols pretén criticar, restar-li força a una determinada formació política que a hores d'ara és la que més està fent-se sentir en l'oposició, no sols local sinó a les Corts Valencianes. Allà on està representada, vaja!

A Tavernes es va acabar el món quan Lucia Bo va passar a formar part del Bloc —irònicament ho dic però sembla això—. Inadmisible. Inxcomprensible dicen alguns però, que fills de feixistes de tota la vida militen ara al PSOE o que descendents de socialistes formen part del PP, això si que s’enten. Doncs, per mi, és tan comprensible com respectable i tan aceptable com el que un bon dia va decidir Lucia Bo. Una altra cosa és el transfuguisme que solen practicar polítics del PSOE i del PP. Això, a més de criticable hauria de ser sancionable per la justícia. Personalment crec que els del PSOE haurien d’estar més a les antípodes del PP (que realment i malaurada no estan), que una persona d’UV del Bloc. Al menys, els dos partits, Bloc-UV & UV-Bloc, cadascun amb els seus defectes i virtuds i amb les seues diferències representen, defensen i se senten valencians, és a dir, practiquen el nacionalisme valencià, com els del PSOE i PP practiquen el nacionalisme espanyol, i ningú ens hem de trencar la vestimenta per això.

Fins ací, la primera part del comentari.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic foraster: primer que res gràcies pels teus comentaris, sempre tan sucosos i responsables.
Segon, no ens va arribar eixe comentari. Avui sí. I l'hem publicat, sense problemes. No hi ha cap insult ni acusació indemostrable que fés impossible la seua publicació, cosa que sempre deixem constància com explicació quan es dóna el cas.

Hem de dir que fem un seguiment exhaóna ustiu del blog i solem publicar quasi a l'instant els comentaris.
Si vosté, i els altres lectors, veuen que algun no es publica segur que no hi ha arribat.

Repetiu-lo, per favor o useu el correu
lacotorradelavall@gmail.com

foraster ha dit...

Segona part.

Potser, eixa persona interessada, sota l'anonimat que li dóna la Cotorra, està dolguda i preocupada pels efectes negatius que l'afer EU a Tavernes puga tenir i que a la fi esdevinga en un trencament i una fuita de vots cap a altres formacions, en concret cap al Bloc.. Des de la meua independència i fruit de moltes converses i opinions diverses de diferents persones, puc assegurar que dels vots que EU puga perdre a les properes municipals per l'afer que ens ocupa (si és que finalment perd eixos vots) sols anirien a parar al Bloc, com a molt, un 10% i crec m'allargue molt. De tots són conegudes les males relacions i les mirades de reull que hi ha entre ambdues formacions arran del trencament de Compromís al principi de la legislatura.

Per no fer-ho llarg, en política, les matemàtiques no són una ciència exacta, és a dir, que 2 i 2 no són necessàriament 4. Quan en política es produeixen fuites de persones i per això la consegüent trasvalssament de vots, no vol dir això que tots acaben en una formació determinada i que la formació política que acull eixes persones o vots, sume i no reste. Què vull dir? Doncs, molt senzill, que en una formació política (minoritària i basa en les idees i sentiments de les persones, com puga ser el Bloc, i no per interessos personals com al PSOE o al PP), l'arribada de nous membres des d'altres opcions, sovint resten més que sumen.

Això li va passar al Bloc a Tavernes en les passades municipals que va perdre vots, uns de nous i altres antics i consolidats, pel fet d'acullir una persona com Lucia Bo, a la què sols li retreen, i això ho puc ben dir perquè ho he sentit i no a poques persones, militar anteriorment amb una altra formació política, en aquest cas UV (com si això fora l'infern i ella un dels dimonis).

Un altre exemple del que dic és la coalició COMPROMÍS. Segons les formacions que la composaven, els números no fallaven i sumant els vots d'unes i d’altres arribarien a obtenir 10 diputats en Corts. Doncs no. La coalició no va sumar vots sinó que en va perdre de les diferents formacions que la formaven. Els uns perquè no se senten nacionalistes valencians sinó espanyols, cosa molt lloable, i per això no votaran mai una formació que no defense Espanya com una nació única i indissoluble, o com a molt, un estat federal com propugnen altres corrents dins d'eixe partit, EU. Des d'Esquerra Verda, partit format pels disidents d'EU encapçalats pel -cul de mal seient- Joan Francesc Peris, no volien anar de la mà d'EU i viceversa. Dins del Bloc, també va haver gent que no va votar Compromís per anar amb EV i EU, fins i tot, va haver qui no va anar a votar, i no pocs, especialment els més radicals que no aprovaven que els nacionalistes anàren junts amb formacions políques espanyolistes, igual que li retrauen al Bloc quan concurreix a les europees en coalició amb CIU (Convergència i Unió), PNV (Partido Nacionalista Vasco), PSM (Partit dels Socialistes de Mallorca).

Cal deixar-ho ahí.

A veure si ara us arriba!