L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 23 de desembre del 2010

El Pare Nadal visita la falla Cambro

La Falla Cambro informa que tots aquells xiquets que s’hagen portat bé enguany tindran un premi molt especial com a reconieixement. Els delegats infantils de la falla han contactat amb el senyorr Santa per convidar-lo a que vinga al nostre casal per a donar regalets als xiquets i xiquetes que hagen sigut bons durant aquest 2010.

Com que en estes dates va molt ocupat, no podrá vindre la mateixa nit de Nadal, així és que al final, ha decidit acceptar la nostra invitació i adelantar-se un dia, per la qual cosa estarà amb tots nosaltres avui dia 23 de desembre a les 19:30 al casal.

És condició indispensable que tot aquell que vinga, haja tret molt bones notes durant este curs, i a més haja sigut bon xiquet en casa i amb els amics. I per supost, a la falla.

RECORDEU:

DIJOUS 23 DE DESEMBRE
19:30 H. AL CASAL DE LA FALLA CAMBRO

Remés per la Falla Cambro 

14 comentaris:

Bones Falles! ha dit...

Eu, les falles. Si no existiren, hauríem d'inventar-les. (Mode irònic 'on'.)

Indesidenter ha dit...

El Pare Noel, Santa, Santa Claus... una manera més de matar les tradicions nostres i perdre els nostres costums. I damunt que siga potenciada per les falles.
A nosaltres a Nadal no ens feien regals de joguets, ens feien les estrenes. El primer i segon dia Nadal anàvem amb "la mostra" que havíem fet a escola (pregunteu als majors si no sabeu el que és) a casa els iaios, oncles, padrins i familiares a llegir-los el vers, després del qual era obligat que ens donaren les estrenes.

¿Tan dificil és recuperar eixa tradició, encara que la modernitzeu i regales nintendos, playstation, mobils i tutti quanti en compte d'estrenes? I deixem Pare Noel i Cia. per a altres cultures, no mediterrànies.

falcó ha dit...

Entenc el teu cabreig i compartisc la teua crítica. Som molt procñivis a copiar costums vingudes de fora i deixar oblidades les nostres però has de saber que el maquèting és el que mana i el negoci és el negoci. Si han de promoure el consum al principi de les festes amb el Pare Noël o com li diguen, durant les mateixes amb els cotillons d'Any Nou i altres, i al final amb l'arribada dels RR.MM. d'Orient, no patisques que faran el que siga.

D'altra banda, personalment preferisc que els regals per als infants siguen a principi de les festes per poder gaudir d'ells durant les mateixes i no com nosaltres que rebien els regals el dia 5 de gener, per la vesprada-nit i sols podiem gaudir plenament d'ells l'endemà ja que, el dia 7, si no hi havia pont, tornàvem a la cuotidianeïtat de l'escola amb molt mala gana. Si cal inventar-se un peersonatge local i propi per a no fer ús de personatges d'altres cultures, encantat.

Palometa ha dit...

Que amargats esteu! ja no deixeu ni que els xiquets s'ho passen bé. Jo no sé a casa vostra, però a la meua família es mantenen totes les tradicions intactes del nadal: Totes les visites, tota la monseraga i les estrenes.

El Pare Nadal és una il·lusió més per als xiquets, encara que siga importada d'una altra cultura. Només per vore'ls la cara val la pena.

Encara que siga per una vegada, deixeu-vos de politiqueos, valencianitats i monsergues. Ja sabem tots els lectors habituals de la Cotorra que som tots molt valencians i molt defensors de les nostres costums i de la nostra llengua. Jo també li inculque això als meus fills...però no crec que haja de ser incompatible amb altres coses! Per als xiquets, l'acte que es fa a les falles simpelment és un comboi més. No es porten fastuosos regals, ni res d aixo, sino simplement el pare nada seu a una cadira, reb els xiquets i els dóna un regalet...amb això ja són feliços.

És que vos molesta tot!!

Indesidenter ha dit...

No és cabreig. Es més impotència. I totalment d'acord amb tu sobre els regals a principi de festes. Ja ho deixe entrevore: recuperar la tradició encara que modernitzada: Visitar els familiars el dia Nadal amb "la mostra", eixe tarjetó que confeccionàvem a l'escola dibuixant i pintant hores i hores amb el seu vers que llegiem de vegades fins i tot dalt la cadira quan erem molt menuts, i que a canvi de la lectura del vers els familiaris t'oferesquen aleshores els regals.

Indesidenter ha dit...

Palometa, a mi no em molesta el Pare Noel, Pare Nadal o Santa Claus.
Intente simplement conscienciejar.
Perquè, anem a vore: molt de manuals, plàstica, expressió artística... a les escoles però ¿Quants fills fan una mostra de felicitació nadalenca a la familia com sempre s'ha fet? Cap.
Això si fan un manual amb un motiu nadalenc enganxat que ho justifique i prou més.

¿Perquè la modernitat ha d'estar renyida una volta l'any amb la tradició?

Quants padrins regalen als fillols una "casca" per reis? Cap.
Comprem a Mercadona el "roscon de reyes" i ens quedem així de satisfets.

Com deia Saint Exupery és el temps que li dediquem a les coses el que fa que les valorem, i com dediquem tant poc a allò que és nostre no ho valorem.

Palometa ha dit...

Bones Falles! Per què us molesta tant que hi hagen falles? Tens tota la raó, si no existiren, hauria que inventar-les perque no hi hauria cavalcada de reis, no hi hauria festa i jolgori al carrer en falles...No sé perque els 'prgores de postí' li teniu tanta tirria a una festa que aglutina més de 1000 vallers i que a més són una icona de la identitat valenciana.

Indesidenter ha dit...

Palometa, perquè al final quan no tens arguments sempre ens ixes que si no ens agraden les falles o si no som fallers?
No és la primera vegada que ho fas.
I jo et pregunte: Tu saps cert que no m'agraden les falles? ¿Tu saps cert que jo no estic en cap falla i que no col·labore activament? Tu saps cert si a més de ser faller tinc o no tinc fills i filles fallers?

Anònim ha dit...

Mira si són icona de la identitat valenciana que fa 40 anys no n'hi havia cap a Tavernes.
Te n'has passat 5 pobles

vicent ha dit...

Deixeu-se estar d'icones i tal i tal. ja ni ha prou. D'una pussa feu un cavall.

Per cert, Indesidenter. Els meus fills reben els regals dels pares, dels oncles i dels iaios, uns la Nit de Nadal, perquè sopem a casa dels meus pares i els altres el dia de Nadal, perquè dinem a casa dels pares de la meua dona. A reis, anem a casa dels meus pares i els meus fills reben la casca que consisteix en una capsa rodona, més o menys gran, on a dins hi ha una serp feta per ma mare, (tota la vida ens ho ha fet a nosaltres i ara segueix fent-ho als nets) de la mateixa pasta que fa els pastissos de Nadal i farcida del mateix producte que ha farcit els pastissos. El llom de la serp està decorat amb merengue i unes peladilletes. Els uuls són dos grans de café, la boca la té oberta i a dins hi ha una bola de pasta envoltada de paper d'alumini i el nas són dos forats. Per sobre, i omplint-la tota, hi han un ventall impressionant de llepolies i altres coses. Això, als meus fills, es fa tanta il·lussió com quan eren menuts i no volen faltar a la cita.

I cadascú és lliure de fer i celebrar el que vullga igual que som lliures de criticar-ho. Per això us demane que no feu una muntaña d'un gra de sorra.

Indesidenter ha dit...

No fem cap cavall d'una puça.
Si ho estic dient, que sembla com si no voleu llegir.
Estic a favor de que els regals els donen a primers dies de Nadal, però sense Santa Claus, Pare Noel i Cia. Que no sosn personatges nostres ni calen per donar els regals amb el seu oh, oh, oh de mussol.
Que abans ens apanyavem amb una mostra, que a la fi era la felicitació de Nadal amb un vers feta per nosaltres a escola.
I quan la casca... tu mateix. No cal anar a Mercadona. Només cal un poc de bona voluntat i estima a laterra per recuperar un poc les tradicions, encara que siga aprenent de les mares a fer la casca.
Bon Nadal.

Palometa ha dit...

No tinc arguments? Tots que vullgues. Ací heu demostrat en innombrables ocasions la tirria que li teniu a les falles el que passa és que quan arriba el moment de la veritat sempre toca fer populisme barat i acostar-se al 'sol que más calienta'(ací sabem de quin peu coixegem tots) Vegeu sino una entrada d'este estiu en que Jordi Joan, portaveu del Bloc a l'Ajuntament demanava "més implicació de l'Ajuntament" en el mig any faller...

Anònim ha dit...

els estas donant la raó. No dius cap argument i dius coses que no venen ara a l'ocasió.

visca les falles ha dit...

Quina mania de mesclar este blog amb el BLOC. q cansinos sou.