L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 17 de desembre del 2010

ARTICLE D'OPINIO: Vergonya de temps, vergonya

Mon pare estigué una campanya a la verema a França ,  cobra una pagueta menuda com correspon al temps cotitzat, han demanat constantment una fe de vida i segueix cobrant, si la vergonya del temps no ho impedeix, els acords laborals internacionals.  ¿Però que esta passant en Europa ?
 Esta clar que el canvi de Mercat Comú per Unió Europea significava algo més que la unió dels mercaders europeus per anar cap a una Europa dels ciutadans. Però la votació dels dimarts al parlament europeu, tot i estar rebutjada, contra la proposta del grup Popular i alguns lliberals, no tots, eixos lliberals, foren els que salvaren la situació que s'haguera creat. ¿ I quina era la situació que s'haguera creat a La Unió Europea?
: Volien que els treballadors immigrants cobraren exactament el que els corresponia al seu país d'orige. I ,evidentment, es venia la idea com que anul.laria l'efecte que vingueren més immigrants. No es tenia en compte la situació que quedava el treballador o la treballadora del país acullidor: Adéu als convenis, visca les ETT, i s'acabava amb el treballador - a d'ací ja que hauria de baixar el preu per anar a continuar al seu lloc de feina.
L'atre dia ja contaven a la Cotorra com una cap de colla era obligat a agafar estrangers ja que anaven més barats, i l'empresa perdia quaranta milions de les antigues pessetes mensualment. Fins ara, tots eren valencians.
Però el que la gent desconeix es com estan apretant, aprofiatant la crisi del mercat financer, al mercat laboral. Es denigrant que no s'actue contra aquestes situacions, i així l'esquerra té poc pervindre.
 Un país europeu, i es l'objectiu principal de l'article, tenia a uns miners  asiàtics treballant al seu país sense legalitzar. Un d'ells perd la vida per culpa de l'empresa minera, i es decideix per part de l'empresa pagar un milió d'euros a la familia del país asiatic. El mateix ambaixador del país asiàtic demana, seguint ordre del seu govern,  que no es pague tant a l'infortunada familia sino serà una atracció laboral al vore la fortuna que deixa el difunt. Podia comprar una poble sencer al seu país. Per acords, la familia rep trenta mil euros que ja els permet viure tota la vida en tranquilitat i no fa efecte cridada.  ¿ Què pensem d'aquesta situació ? ¿ Realment no fa efecte cridada, o es una forma més d'enganyar a una fmailia treballadora?
Miren vostés, l'altre dia ho deia el secretari general de la UGT, encara que complim tot el que vullguen els mercats no van a parar, han fet sang i saben que això atrau als taurons. Parla clarament que els mercats volen eixe vuit per cent del pib que esta en la seguretat social dels treballadors i treballadores, enmagatzemats durant tants anys. Ja hem fet referència a la Cotorra.
 Diguem no.Estem per eixa europa civilitzada que fa que mon pare encara cobre una minima pensió de França.  ¿O es que per la crisi també li hauriem de llevar eixa paga? o ¿ No és raonable, en el paramétres que esta marcant el govern espanyol, que deixe de cobrar una part per als francesos ?
Per ofrenar noves glories al mercat - com diu el professor Ontiveros - anem per bon camí. I alguns ho estan fent molt bé. Mentre van a pre-jubilar amb diners de tots a més de 50.000 treballadors de la banca, alguns amb cinquanta i poquets anys.
Com diria Martin Luter KIng: el mal no es que criden els corruptes, ni els estafadors, ni els poc ètics, el mal es que callen els honrats.
 I a nosaltres no ens faran callar en temes com el mercat laboral, en temes de com estan aprofitant a la immigració, en general pobra gent explotada, i el que es aberrant en el tema de la jubilació. Mentre mon pare cobre la pagueta de França, pense que encara hi ha esperança per la Europa del Ciutadans. Per això necessitem gent preparada, honrada, i que defense als que no saben defensar-se, no que s'aprofiten d'ells i d'elles com està passant.Vergonya de temps, vergonya.
 
Jaume Talens
 

1 comentari:

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els articles d'opinió no admeten comentaris.
Vols rebatre'n l'opinió? Ens pots enviar el teu article d'opinió a

lacotorradelavall@gmail.com

amb identificació de l'autor.