L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 19 d’abril del 2019

L’Ajuntament i la Diputació signen un conveni per a la identificació dels cossos de la Fossa 112 de Paterna



L’Ajuntament de Tavernes, representat per la Regidoria de Memòria Històrica que presideix Noe Alberola, ha signat amb la Diputació de València el conveni de col·laboració per a procedir a la identificació dels cossos exhumats de la Fossa 112 del cementeri de Paterna.
El consistori valler rebrà un total de 104.544 euros, amb els quals s’escometrà la segona fase dels treballs d'exhumació: la identificació dels cossos i el trasllat al seu municipi d’origen per a donar-los un soterrament digne i reparar el dolor de les famílies.

L'alcalde, Jordi Joan, i la regidora de Memòria Històrica en una visita als treballs de la fosa 112
El passat mes d’agost van començar els treballs d’excavació i exhumació dels quasi 100 cossos soterrats en la Fossa 112 per a recuperar la memòria i la dignitat dels represaliats. Per a la primera fase, l’Ajuntament va rebre una subvenció de 89.719,90 euros provinent del pla d’ajudes per a la preservació de la memòria històrica de la Diputació de València, i es van destinar també 6.034,66 euros de fons propis municipals per completar els treballs.

Els treballs de la segona fase, que començaran pròximament, tindran una durada de caràcter plurianual i s’espera que finalitzen l’any 2020. La notícia de l’acord entre les dues institucions ha estat rebut amb entusiasme per l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme Fossa 112, que veuen com el procés d’exhumació i identificació dels cossos encara el tram final.

1 comentari:

Anònim ha dit...

bona notici i endavant VERITAT,JUSTICIA I REPARACIO